kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bizim camiadan gay çıkmaz
Bizim camiadan gay çıkmaz
Kırkpınar'ın adını lekeliyorlar
Seyirci ayırma hakkımız yok

Güreşçi 'gay' değildir

Fotoğrafları internetteki bir gay sitesinde yayınlanan güreşçi Kalender, dava açtı.

Ben Müslüman çocuğuyum, öyle kişilerle işim olmaz. Hakkımı mahkemede arayacağım.


Bizim camiadan gay çıkmaz

Kırkpınar'da bir İngiliz tarafından çekilen fotoğrafları, internette genellikle eşcinsellerin ziyaret ettiği bir sitede yayınlanan genç güreşçi Ömer Faruk Kalender, hakkını mahkemede arıyor.

Ömer Faruk Kalender 19 yaşında genç bir güreşçi. Şimdilerde 1 Ağustos'ta Polonya'da yapılacak olan Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanırken ismi, hiç istemediği bir sitede yayınlanan fotoğrafı yüzünden açılan davayla anılıyor. Geçtiğimiz yıl Kırkpınar'da çekilen fotoğraflarının www.terrygeorge.co.uk adlı sitede yayınlandığını öğrenen Kalender davayı, sitenin gaylerle ilintili olduğunu ve kendi fotoğraflarının da bu amaçla kullanıldığını fark etmesi üzerine açtı. Terry George'dan 80 bin YTL tazminat talep eden genç güreşçi, yaşadıklarını Cumartesi Sabah'a anlattı.

* Fotoğraflarınızın internette bir sitede yayınlandığını nasıl öğrendiniz?
Arkadaşlarım 'Yabancı bir sitede resimlerin var' diye mesaj çektiler, onlar da internette gezerken görmüşler. Ben de girdim baktım siteye, ilk gördüğümde sevindim. Çünkü İngilizce bilmediğim içine diye koyduklarını anlamamıştım. Edirne öyle bir ortam ki, aşağı inip fotoğraf çekmek, öyle pozisyonlar yakalamak çok zor. Maçtan çıkmışsın, yorgunsun, susuzsun; o doğal halimizi çekmişler.

* O zaman fotoğraflarınızın çekildiğinin farkında değil miydiniz?
Bilerek çekildiğim fotoğraflar da var, maçtan çıktığımızda bizi çevirip çekiyorlar çünkü. Bir de benim haberim olmadan çekilen fotoğraflar var. Yenilince yere yatmışım, öyle de çekmişler mesela.

* Ama siz uzun süre fotoğraflarla gay'ler arasında kurulan bağlantıyı anlamadınız galiba...
Yok, ilk önce anlamadım. Birkaç sefer daha girince sitede gay diye bir şeylerin yazdığını gördüm, 'Bu ne oluyor acaba, ne alaka?' dedim. Benim gibi Çorum'dan bir güreşçi ağabeyimizin daha fotoğrafları vardı sitede. O İngilizce'den Türkçe'ye çevirttiğini ve fotoğraflarımızı 'gay' diye koyduklarını söyledi. 'Abi ne olacak?' diye sordum. O da mahkemeye vereceğini söyledi.

* Onun üzerine mi siz de mahkemeye vermeye karar verdiniz?
Yok ben o kadar önemsememiştim, aslında aklıma da gelmemişti. Çorum'da bir gün arkadaşımla internet kafede otururken siteye bakıyorduk, yanımızda da Onur Aktaş adında avukat bir ağabeyimiz oturuyormuş. Biz kendi aramızda konuşurken bize kulak misafiri olmuş, bana 'Senin resimlerini siteye koymaya hakları yok. Bu hem senin kişiliğine, hem Türk sporuna hakaret' dedi. Biz orada Türkler'in misafirperverliğini göstermek için maçtan yorgun argın çıkmamıza rağmen fotoğraflarımızı çektiriyoruz, onların yaptığına bakın. Bir de dikkat ettim başpehlivanların fotoğraflarını özellikle koymamışlar. Oysa Kırkpınar gibi bir yerde en gözde isimler başpehlivanlardır. Ama onlarınkini koymamışlar, demek ki bunda bir şey var.

* Genç olduğunuz için sizi tercih etmişlerdir...
Ama başpehlivanlar da genç, o kadar yaşlı değiller ki. Hem onlar daha fizikli, gösterişli, daha gelişmişler. Daha ilgi odağı oluyorlar. Ama demek ki onların böyle bir şeyin peşinden gideceğini tahmin ettiler.

* Bir nevi "Bizi çömez gördüler" diyorsunuz yani...
Evet, demek ki bizi fark etmezler, umursamazlar diye düşündüler. Ama o gün kafede avukat ağabey 'Dava açabiliriz' diye kartını verdi. Ben yine önemsemedim, 'Ben İngilizler'e nasıl mahkeme açacağım, biz kim İngilizler kim, bu davayı nasıl takip edeceğiz' dedim. Benim daha hayatımda kimseye dava açmışlığım yok. Ama avukat ağabey bu davayı açarsak yüzde 80 kazanacağımızı söyledi. Ben de 'Tamam ağabey, ben seni desteklerim' dedim. Çorum'dan açtık davayı. Çorum'da açılan uluslararası ilk ve tek davaymış bu.

* Gay'lerin Kırkpınar'a gelip güreşçileri seyrettiği söylenir. Siz fark ediyor musunuz bu kişileri?
Seyirci olanları fark ediyorum tabii. Hatta başıma da geldi, maçtan çıkmıştım, yağlıydım, iri yarı bir adam gelip 'iğrençsin' dedi. Gay olduğu anlaşılıyordu yani. Ben de 'Git Allah'ından bul' dedim.

BİZE LEKE SÜRÜYORLAR

* Beğenilerini gösterenler olmuyor mu hiç?
İlgi gösterenler, dikkatlice bakanlar oluyor ama gelip konuşan olmuyor. Zaten sen gözlerinin içine bakmadıkça onlar da gelip konuşmuyorlar. Yoksa biraz ilgi göstersen onlar devamlı yanına gelip konuşuyorlar, kendilerini belli ediyorlar yani.

* Yurtdışından da sırf sizi izlemek için gelen çok kişi var, değil mi?
Herhalde onun için geliyorlardır, yoksa kalkıp ta oralardane işleri var. Ama onlar kim ki, onların tarihi ne ki bizim 645 yıllık Edirne'mize böyle bir leke sürüyorlar. Çok daha değişik şekilde konuşmak isterdim ama...

* Aramızdan asla gay çıkmaz diyorsunuz yani...
Kesinlikle imkanı yok, çünkü güreşin içinde böyle bir şey hayatta olamaz. Biz kendi camiamızı tanıyoruz, öyle bir şeyin olmasının imkanı yok.

* Peki sizi o gözle izleyenlerin olduğunu bilmek rahatsız ediyor mu?
Rahatsız etmez mi? Biz kan ter döküyoruz, kaç yıllık tarih var orada. Ne emeklerle gidiyor oralara insanlar, gay'likle ne alaka kuruyorlar anlamıyorum. Kendileri çıkarmışlar gay'lik diye bir şeyi, millete de böyle leke sürüyorlar. Allah belasını versin hepsinin. Ben diyecek bir şey bulamıyorum.

* Davayı kazanırsanız 80 bin YTL'yle ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bilmiyorum. İngilizlerin paralarını çatır çatır Türk güreşçilerine yedirebilirim (gülüyor). Ben yemin ederim para aldığıma sevinmem, o İngilizler'den hakkımı kazandığıma sevinirim. Ama yetkililerin de bize sahip çıkmasını isterim. İngilizlerle sadece biz savaşmayalım, onlar da bize destek versin. Çünkü ben bu davayı tüm arkadaşlarım ve Türk güreşi adına açtım.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Vücudumuz için en gereksiz gıda ŞEKER
 Önemli olan kilo vermek değil zayıflamak
 'Bayan Vücut' şimdi iç çamaşırı kraliçesi
 Tişört deyip geçmeyin
 Ekoseli İngiliz İstanbul'da
 En çok ilgi Türkiye'ye
 Yüksek topuklu İngiliz 'prenses'
 Rüyaların gerçek olduğu yer
 Annenizden kalan taktikleri rafa kaldırın
 Şiddet görüntüleri çocukların güven hissini yok ediyor
 Ağır abiler eğlenmez, yoklama verir
 Mimarlığın aktörlerine saygı
 Kırmızı ruj ona yakışıyor
 Bu yazın toplama albümleri
 Mitoloji, suçlar ve kadın kokusu
 Kültür mirası listesinde evcil dostlarımız da var
 Kanser onu durduramadı
 Uygun kotu seçin rahat ve şık olun
 Bu 'Ev'deki her ürün tasarımıyla ön planda
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Düş gücü ustaları merhaba...
Biliyorum halinizden memnun...
Şato alın, şarap üretin
Fransa'da devlet bağları korumak için kolaylık sağlıyor. Zor...
Limon ve Zeytin terlik giyecek
Salih Memecan'ın yarattığı ve her yaştan pek çok kişinin fanatiği olduğu...
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
30 Temmuz Cumartesi
İnce kum, soğuk deniz
Altınkum plajı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.