kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce

Müzik, sohbet ve meditasyon akşamı
Brahma Kumaris Raja Yoga Meditasyon Derneği'nin düzenlediği "Düşünme Sanatı" toplantısı 27 Temmuz Çarşamba akşamı saat 19.30'da Harbiye Kenter Tiyatrosu'nda. Toplantıda Brahma Kumaris Dünya Ruhsal Üniversitesi Avrupa Başkanı B.K. Jayanti konuşmacı olarak yer alacak. Jayanti'nin sohbetinden önce, müziğin insan üzerindeki etkisi, müzik terapisi, iç yolculuk, enerji ve yaratıcılık gibi konulardaki çalışmalarını bestelerine ve yaşamına yansıtan ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar da küçük bir konser verecek. Etkinlik ücretsiz ve herkese açık.
Tel: (0212) 219 77 55

Fotoğraf yarışmasına katılın kazanın
Koç Allianz'ın 12 yıldır düzenlediği Fotoğraf Yarışması'nın bu yılki konusu "Zamana Direnen Tarih" olarak belirlendi. Zamanın gücü ve bu güce direnen her türlü yapı, insan ya da mekan gibi figürlerin işlenebileceği 12. Koç Allianz Fotoğraf Yarışması'na katılabilmek için son başvuru tarihi 15 Eylül 2005. Renkli ve siyah beyaz olmak üzere iki kategorisi bulunan yarışmada birinciler 5 bin, ikinciler 3 bin ve üçüncüler 2 bin YTL ödül kazanacak. Yarışmanın sonuçları 1 Ekim 2005 tarihinde duyurulacak. Ayrıntılı bilgi www.kocallianz. com.tr adresinde.

Heykeli dikiliyor
Geçen yıl aramızdan ayrılan Türk mizahının usta ismi Oğuz Aral'ın "çocukları" ustalarının heykelini Cihangir Parkı'na dikiyor. Penguen Dergisi çizerleri, "Oğuz Abi'yi ölüm yıldönümünde hep beraber hatırlamak için" 26 Temmuz Salı günü 19.00-21.00 saatleri arasında herkesi Cihangir Parkı'na bekliyor.

Ödünç Yaşamlar
Ali Poyrazoğlu, ilk temsilinden bu yana büyük övgüler alan oyunu "Ödünç Yaşamlar" ile bu akşam saat 21.00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşuyor. Sanatçı, tiyatronun sadece gülen yüzünü değil, dramayı da içeren hüzünlü yönlerini ortaya koyuyor. Bilet fiyatları; tam 15 YTL, indirimli 10 YTL. Tel: (0216) 414 22 39

Pink Martini'yi kaçırmayın
Kendilerini "müzik arkeologları" olarak niteleyen Pink Martini grubu, 28 Temmuz Perşembe günü İstanbul Kuruçeşme Arena'da, 29 Temmuz Cuma günü Bodrum Antik Tiyatro'da ve 31 Temmuz Pazar günü Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak. 1930'ların Küba dans orkestrası, bir Brezilya sokak bandosu, klasik bir oda orkestrası ya da modern zamanların kozmopolitan rumbası da sayılabilecek grubun konserleri 21.00'de başlayacak. Biletler www.biletix.com adresinde.

Adalar'da festival günleri sona eriyor
4ülkeden 300'den fazla sanatçıyı ağırlayan 2. Uluslararası Adalar Festivali, bugün ve yarınki etkinliklerle sona eriyor. Bugün 2. Dünya Savaşı ve Türkiye konulu bir sergi açılacak, ayrıca Volkan Konak da şarkılarıyla festivale gelenleri coşturacak. Yarınki etkinliklerden biri de 22.00'de Büyükada İskele Meydanı'nda gerçekleştirilecek dans gösterisi. 120 kişiden oluşan Maral Dans Grubu, büyük beğeni toplayan gösterilerinden birini gerçekleştirecek. Ayrıntılı bilgi ve program www.adalarfestivali. com adresinde.

Yazın da sinema izlenir
İthal ettiği kaliteli filmlerle Türk sinemacılığında seçkin bir yere sahip olan Umut Sanat'ın geleneksel hale getirmeye çalıştığı Yaz Ayları Sinema Şenlikleri'nin üçüncüsü, 5 Ağustos'ta başlıyor. Bir hafta sürecek olan şenlikte, aralarında "Eros", "Yaradılış", "Motosiklet Günlüğü", "Bir Mucizedir Yaşamak", "Fahrenheit 9/11", "İhtiyar Delikanlı", "Kinsey", "Ölümcül Çözüm", "Sahne Güzeli" gibi önemli adlar bulunan 11 film, şu kentlerde gösterilecek: İstanbul, İzmit, Bursa, Bolu, Safranbolu, Ankara, İzmir, Antalya, Konya ve Aksaray.

Zerrin Özer Rumeli Hisarı'nda
Kendine has ses rengi, yorumu ve şarkıları ile ayrı bir yeri bulunan Zerrin Özer, salı günü Rumeli Hisarı'nda sahneye çıkıyor. Türk pop müziğinin Janis Joplin'i olarak bilinen Özer, çıkardığı her albümle hayran sayısını artırdı. Fiyatları 28, 39, 50 ve 98 YTL olarak belirlenen biletleri www.biletix.com adresinden edinebilirsiniz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Limon ve Zeytin terlik giyecek
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Ferhat Göçer Hisar'da
 Cazı bir de ondan dinleyin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Sartre, edebiyatı ve yazarı sorguluyor
 Yine çaldı kırağı
 Aşkı şarkılarında yarattılar
 Şampiyonların havuz molası
 Afyon'a cazı sevdirdi
 Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
 Kocasıyla kardeş gibiydi, e ne yapsın şimdi?
 Türk kadını Avrupa'nın en şişmanı
 Sağlıklı yaşam ve diyetle ilgili merak ettiğiniz her şey
 Almanların efsane sarışını hızlı bir dönüş yaptı
 Kelebek yine zirveye kondu
 Kiliseden rock kulvarına
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Cep telefonuyla aranız nasıl?
Biz "Cep"lerle ailecek...
FİLİZ AKIN
Neden beğeniyoruz?
Düşünüyorum da bir sürü güzel genç...
SUNAY AKIN
Maçka yoluna konulan taş!
İki dağın arasına kurulu...
Şato alın, şarap üretin
Fransa'da devlet bağları korumak için kolaylık sağlıyor. Zor durumdaki şatolara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.