kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

30 Temmuz Cumartesi
İnce kum, soğuk deniz
Altınkum plajı. Uzun bir sahil. İki plastik şezlong 10 lira, gün boyu. Kumsala çay, kahve, bira servisi mümkün. Salamlı, kaşarlı, tavuklu, domatesli, hıyar turşulu sandviç 8 lira. 40 x 60 adım ebadındaki kumsalda ve 40, 50 cm yükseklikteki çimenlik alanda güneşlenebilme imkanı. Kum çok ince. Su çok soğuk. Ayrıca Çiftlik Köy'de mendireğin karşısında Liman Kahvesi. Kahvenin yanındaki evin balkon demirleri antik motifli. Çeşme-Altınkum minibüsleri çok sık. 2 lira. Utopia Tesisleri.
Tel: (0232) 722 22 12.
Çeşme. Sahne bilgisi: Şarkıcı Cansever, Çeşme Merkez'de Kapadokya Türkü Bar'da. Rezervasyon: (0537) 661 85 59.

31 Temmuz Pazar
Gri ve tozlu sıcak tabakası
Yazar. Lord Kinross. Kitap: Kutsal Anadolu Toprakları. Temmuz 2005. 230 sayfalık kitaptan 5 cümle. 1. Manzara, gri ve tozlu bir sıcak tabakasının üstüne çökmesiyle suskunluğa itilmiş, canlılığını yitirmiş. 2. Çoban zarif bir hareketle, gümüş kaplama bir sigara tabakası çıkardı ve bana sigara sarmayı teklif etti. 3. Anayurtları Konya olan Mevlevi dervişleri Platon'un çalışmalarını onaylamış ve Karaman'daki baş medresedeki öğrencilerin en üst sınıfına 'Platoncular' adı verilmiştir. 4. Çay yaprakları gibi yayılmış yosun tabakaları ve onlara karışan parıltılı kumlar üzerinde sahil boyunca yürüyerek büyük kambur kayalara doğru ilerledim. 5. Kış, vaktin evde geçirilmesi gereken mevsimdi. Sokak felsefesi bilgisi: Galata, Tatar Beyi Sokağı'nın hemen girişinde duvarda iki yol çizilmiş. Bir yolun üzerinde "Marry Your Lover", sonra ondan ayrılan öteki yolun üzerinde "Leave Your Lover" yazıyor.

1 Ağustos Pazartesi
Tuzla yaz akşamları
Akşamları Tuzla'nın sahili cıvıl cıvıl. Çoğu dondurma yiyor ve dondurmacıların önünde uzun kuyruklar oluşmuş. Sahildeki lokantaların birçoğu köfteci. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, açıkhava sineması kurmuş, sahil meydanında. Bu akşam saat 20.30'da "Tatar Ramazan" adlı film var. Diğer günlerin programı; salı, The day after tomorrow (Yarından Sonra), çarşamba, Toy Story (Oyuncak Hikayesi), perşembe, Yüzüklerin Efendisi - İki Kule, cuma, Yüzüklerin Efendisi - Kralın Dönüşü. Tuzla'ya ulaşmak için saat başı Mecidiyeköy ve Kadıköy'den İETT otobüsleri kalkıyor. Ya da Haydarpaşa-Gebze arasında çalışan trenlere binebilirsiniz. Sokak müziği bilgisi: İzmir, Alsancak Vapur İskelesi'nde gitarla bir adam sık sık 'Hatırla sevgili o mesut geceyi' şarkısını çalıyor.

2 Ağustos Salı
Balıkçı Mustafa

Tuzla'nın rüzgarında bahçede balık keyfi. Yukarılardan aşağıya sarı gelin adlı çiçeklerle asmalar sarkıyor. Masaların yanında küçük çam ağaçları var. Çok temiz bir yer. Mezgit, sardalye, levrek, çipura yiyebilirsiniz ama özellikle sardalyesi çok lezzetli. İki sardalyeyi üst üste koyup pişirmişler. Kılçıkları yok. Fiyatı 7 buçuk lira. Salataları çok taze ve lezzetli. İçeride denizle ilgili muhtelif aksesuarlar asılı. Lokantanın adı: Balıkçı Mustafa. Cumhuriyet Caddesi No: 125,
Tuzla. Tel: (0216) 395 23 99. Not: Saat 22.45'te baloncu geçiyor ve lokantanın bazı konukları hayvan şeklindeki bu balonlardan alıyor. Balonun tanesi 2 lira ve şu hayvanlar var; inek, kaplan, zürafa, köpek, yunus balığı, tavşan, eşek, leopar. Kent dokusu bilgisi: İzmir'de Dario Moreno Sokak'ta 12 büyük, güzel manolya ağacı var.

3 Ağustos Çarşamba
Güzel ruh yansıtan şapkalar

Çukurcuma'da dar bir yokuştan inerken solda. Kendi halinde bir dükkan. Henüz sekiz aydır açık. Ama sahibi Mine Kerse'nin tecrübesi yıllardır. Mine'nin anneannesi tedavilerde kullanılan korseler yapıyormuş çok eskiden, Ankara'da. Daha sonra İstanbul'a gelmiş. AKM'de opera terziliğine başlamış. Kızı da gelinlik dikmiş. Torun Mine de dikiş okulu sonrası, çanta ve şapka yapmaya başlıyor. Tüm ürettikleri el yapımı; Uniq. Eşsiz. Tek. Parmak izi gibi. Mine'nin ruhu yansıyor yaptığı güzel eşyalara. Fiyatları 50 ile 200 lira arasında değişiyor. Faik Paşa Sokak No:1.
Tel: (0212) 243 00 47.
Beyoğlu. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Taksim Anıtı'nın etrafındaki demir çemberli park duvarı. Zaman. Geçen hafta bugün 14.30. Küçük ağaçların gölgesinde oturanlar: 5 kişi. Güneşte oturanlar: 11 kişi.

4 Ağustos Perşembe
Kalbim parça parça

Bazı günler, bazı şarkılar defalarca tekrar tekrar dinlenmez mi? Dinlenir. Björk'ün şarkısı. Adı: So broken. Paco de Lucia ile birlikte söylüyor. Şarkıdan bir bölüm: In pieces / My heart is so broken / I'm puzzling / Here I go / Trying to run ahead of that / Heart break train / Thinking / It will never catch up with me I'm so broken / I'm trying to land, / This aeroplane of ours gracefully / But it seems just destined to crash. Kalbim parça parça / Karmakarışığım / O kırık kalp treninin önüne geçmeye çabalayarak gidiyorum işte / Beni hiç yakalamayacağını inanarak / Çok kırığım / İşte bu bizim uçağımızı hoşça yere indirmeye çalışıyorum / Ama anlaşılan kaderinde yere çakılmak var. Önemli tarihi bilgi: 4 Ağustos 1949: Dışişleri Bakanı Necmettin Sadak, dün İstanbul'a geldi. Bakan, Avrupa Birliği İstişare Konseyi'nde bulunmak üzere Strazburg'a gidecek.

5 Ağustos Cuma
Yolculuk altyazıları

1. Çarşıda. Merkezde. Talat Güler. Pastahane. Sakızlı dondurma. Lor peynirli baklava.
Ayvalık. 2. Merkezde. Meduza Bar. Sahibi Dr. Pamir Yılmaz. Kışları Fransa'da geçiriyor. Yazın burada. Çok zengin CD-müzik koleksiyonuna sahip. Rock, jazz, etnik. Antalya.
Patara. 3. Güvercinlik'e gelmeden. Sağda Shell benzin istasyonu. Küçük bir mekan. Ana oğul işletiyor. Çayları olağanüstü güzel. Karpuz + gözleme. Dışarıda büyük masalar, sandalyeler, koltuklar. Milas'tan
Bodrum'a giderken. 4. Çarşamba ve pazar günleri, pazar kuruluyor. BİM'in arkasındaki sokaklarda. Ovacık Köyü'nden gelen taze meyve ve sebzeler. Son fiyat durumları şöyle; karadut kutu olarak 4 milyon. Kilo olarak: yeşil biber 3 lira, domates 50 kuruş, top patlıcan 1, bamya 2, ayşe kadın 1 lira. Ayrıca sokaklarda haşlanmış süt darı (mısır) tane 2 lira.
Çeşme. 5. Tur imkanı: Bilet satış yeri. Hayal Kahve.
Tel: (0232) 381 75 55. Çarşı İçi. Karşıyaka. Kuşadası Aqua Center'a günübirlik tur. 30 lira.
İzmir. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı? Edip Cansever. "Kirli ağustos ! beni oradan oraya götüren eşya / Aklımda üç beş otel ya kalır / Ya kalmaz üç beş otel aklımda."

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Limon ve Zeytin terlik giyecek
 Ferhat Göçer Hisar'da
 Cazı bir de ondan dinleyin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Sartre, edebiyatı ve yazarı sorguluyor
 Yine çaldı kırağı
 Aşkı şarkılarında yarattılar
 Şampiyonların havuz molası
 Afyon'a cazı sevdirdi
 Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
 Kocasıyla kardeş gibiydi, e ne yapsın şimdi?
 Türk kadını Avrupa'nın en şişmanı
 Sağlıklı yaşam ve diyetle ilgili merak ettiğiniz her şey
 Almanların efsane sarışını hızlı bir dönüş yaptı
 Kelebek yine zirveye kondu
 Kiliseden rock kulvarına
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Cep telefonuyla aranız nasıl?
Biz "Cep"lerle ailecek...
FİLİZ AKIN
Neden beğeniyoruz?
Düşünüyorum da bir sürü güzel genç...
SUNAY AKIN
Maçka yoluna konulan taş!
İki dağın arasına kurulu...
Şato alın, şarap üretin
Fransa'da devlet bağları korumak için kolaylık sağlıyor. Zor durumdaki şatolara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.