kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP kongresinde yumruk şov vardı
Baykal'dan mesaj gibi pankart

CHP kongresinde yumruk şov vardı

CHP İstanbul İl Kongresi gergin anlara sahne oldu. Altan Öymen ve Şinasi Öktem taraftarları birbirlerine girdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi 31. İstanbul İl Kongresi dün Levent Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nın kongresini yapmadığı için katılamadığı kongrede 31 ilçeden 621 delege oy kullandı. Kasım ayında yapılacak genel kurultayın provası sayılan kongrede, Baykal'ın destek verdiği İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ile parti içi muhalefetin destek verdiği eski genel başkan Altan Öymen il başkanlığı için yarıştı. Muhalefet ile genel merkezin hesaplaşması olarak görülen kongrede hakim olan gerginlikte yumruklar konuştu.

BOMBA ARAMASI YAPILDI
Kongrenin yapılacağı salon sabah saatlerinde bomba aramasından geçirildi. Ardından da delegeler tek tek üzerleri aranarak içeri alındı. Delege kartları ve konuk kartları olmayanların ise içeri girmesine izin verilmedi. İki adayı da destekleyen İstanbul milletvekillerinin tam kadro katıldığı kongreye ilk dakikadan itibaren gerginlik hakim oldu. Kongre salonuna ilk olarak Altan Öymen geldi. Taraftarlarının, "İşte örgüt işte başkan" sloganları arasında salona giren Öymen'in beraberinde bulunan yaklaşık 50 kişi, delege kartları olmadığı gerekçesiyle içeri alınmayınca olaylar çıktı. Grup, turnikeler ile x-ray cihazını kırarak içeri girdi. Yaklaşık 20 kişilik çevik kuvvet polisi olayları engelleme de yetersiz kaldı. Grup, Altan Öymen'in ardından salona girerek, tribünlerdeki yerini aldı.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER
Bu olaydan 5 dakika sonra ise Şinasi Öktem, beraberinde bulunan 30 kişi ile salona geldi. "Büyük Başkan" sloganlarıyla karşılanan Öktem'in beraberinde bulunan grup ile Öymen'in arasında sözlü sataşma başladı. Ardından da yumruklar konuştu. Yaklaşık 10 dakika süren kavga, partililerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Bu olay üzerine Öktem, Öymen'in yanına gitti. İki başkan adayı öpüşerek dostluk mesajları vermeye çalışırken taraftarları arasında sözlü sataşmalar devam etti. Bunun üzerine platforma çıkan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partililerden sakin olmalarını istedi. Altan Öymen'in taraftarlarının yuhaladığı Sevigen, "Bu partide kavgaya yer yok" dedi. Şinasi Öktem kanadının aday gösterdiği ve oylama sonunda divan başkanlığına seçilen CHP Genel BaşkanVURMAK KIRMAK AMACIMIZ DEĞİL.... CHP İl Başkanı Şinasi Öktem, CHP’li olmanın bilincine değindiği konuşmasında, “Vurup kırarak bir yerlere varamayız. Her şekilde CHP’ye hizmet edeceğim” dedi.Yardımcısı Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP'lilerden birbirleriyle kavga etmemelerini isteyerek, ''CHP'lilerin, Türkiye'yi şeriata götürmek isteyen AK Parti ile mücadele etmesi gerekiyor'' dedi. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Şinasi Öktem, Cumhuriyet'in kazanımlarına savaş açıldığını savunarak, tüm bunlara "dur'' diyecek en büyük gücün CHP olduğunu, CHP'nin de başkalaştırılıp, etkisiz hale getirilmek istendiğini söyledi.

ÖKTEM'E DAHA ÇOK İMZA
Delegeler de 10'ar dakikalık konuşmalar yaptı. Akşam saatlerinde iki adayın başkanlık yarışına katılabilmeleri için gerekli imzaları toplamalarına geçildi. Parti tüzüğü gereğince bir kişinin CHP'den başkan adayı olabilmesi için delege sayısının yüzde 20'sinin imzasını alması gerekiyor. Öktem 479 delegeden, Öymen 157 delegeden aldıkları imza ile aday oldular. Konuşma sırası için çekilen kurayı kazanarak kürsüye gelen Altan Öymen, şöyle konuştu:

ÖYMEN: TÜZÜK DEĞİŞMELİ
"Parti içinde 1952'den bu yana çeşitli görevlerde bulundum. En son genel başkanlık yapma onuruna sahip oldum. Bu teklif geldiğinde genç bir arkadaşın aday olmasını istedim. Ancak tüzük nedeniyle genel başkan ve il başkanı karşısında aday olmak zor. İşte Altan Öymen gibi partide her görevi yapmış bir adam, buna karşı bir şey yapmak lazım diye aday oluyor. Ya benden yana olacaksın, yada olmayacaksın diyen tüzük maddeleri değiştirilmeli. Seçilirsem ilk amacım İstanbul'da parti içi demokrasinin çalışan örneğini vermek. Bunun genel merkeze de ilham vereceğini düşünüyorum." İkinci olarak kürsüye gelen İl Başkanı Şinasi Öktem ise Altan Öymen genel başkan seçilirken ona oy verdiğini belirterek, "Üzerine atılan şişe ve sandalyelere göğsümü siper ettim. Bu göreve paraşütle değil, alınterimle geldim" dedi. Konuşması sırasında bir partilinin üzerine yürümesine tepki gösteren Öktem, "Hiçbir CHP'li İl Başkanı'na saldırmaz. 30 yıllık CHP'liyim. Onu bu partide görmedim" diye konuştu. Adayların konuşmalarından sonra listelerin basılıp sandıklar hazırlandı. Daha sonra oylamaya geçildi. Oylama sabah saatlerine kadar devam etti.

Ercan SARIKAYA / Güngör KARAKUŞ - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AB projeleri 50 bin kişiye iş sağlayacak
 'Beraber yürüdük biz bu yollarda'
 Ankara İsviçreli Bakan'ın ziyaretini istemeyebilir'
YAVUZ DONAT
Olmayasın 5 beldenin birinden
Halk arasında yaygın bir...
MAHMUT ÖVÜR
Muhalefet, CHP'ye hareket getirdi!
Siyasetçilerin ortak...
Maganda bu kez de silahla tribüne çıktı
Önceki günkü F.Bahçe-Everton maçında, stada silahla giren bir kişinin...
30 yılla yargılanacak
İşyerini basan silahlı dört gaspçıdan birini vuran Ömer Dalbudak'ın...
En çok dilimden çektim
En çok dilimden çektim
Türkiye'nin en tartışmalı futbolcusu Hakan Şükür "Başarılı olmasaydım...
'Babamı geri istiyorum'
'Babamı geri istiyorum'
Tayininin çıktığı Hakkâri'ye lojman için gidip tuzağa düşen şehit...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu