kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi de katacağımız durumlar karşımıza çıkabilir kim bilir?.

23 Temmuz Cumartesi
Aynalı lokanta
Esnaf lokantası. Aydınlık bir salon. En arka köşede, herkesin görebileceği şekilde bir televizyon. Sol duvarda, çerçeveli bir uzun, klasik otomobiller tablosu asılı. Girişte, hemen sağda kocaman mangal var. Kömürde Adana-Urfa gibi kebaplar pişiriyorlar. 5 lira ve çok doyurucu, büyük porsiyonlar. Masaya oturduğunuzda, başınızın seviyesinde büyük aynalar asılı. Sıcak, günlük yemekler de mevcut. Siz paket yaptırırken aşçı, ille de tadına bakmanız için koca bir tabak kuru fasulye- pilav verirse şaşmayın. Reddetme şansınız yok. Kurucusu Mehmet Yalçın. Bahar Lokantası. Çarşı.
Tel: (0212) 229 97 45.
İstinye. Not: Bu gece Köln Ren Nehri kenarındaki "Tanzbrunnen"de akşam saat 19.00 ile 22.00 arasında Rakkas Club, ilk Türk açıkhava sinemasını "Gora" filmiyle açacak. Filmden önce bira bahçesinde oturup Türk müziği dinleyebilirsiniz. Film, gün batımından sonra başlayacak. Giriş 8 Euro.
Tel: (0049 221) 271 07 70.
Konser keyfi: TRT yaz konserleri kapsamında bu gece saat 20.30'da Fatih Erkoç'un konserini izleyebilirsiniz. Yedikule Zindanları. Ayrıntılar Ticketturk'te.
Tel: (0212) 478 0 600


24 Temmuz Pazar Gar Restoran
Trene binmeden önce yemek yiyebilirsiniz. Bahçesinde akasya ve kocaman bir dut ağacı var. Ayrıca 300 yıllık çınar ağacı kuruduğu için tüm dalları kesilmiş. Koruma altında olduğu için gövdesi duruyor. Lokantaya çiftçi, esnaf, aile ve memurlar geliyor. Ayrıca yolculuk yapanlar. TCCD'nin hemen bitişiğinde. Burada çalışan Mesut Bey PTT'den emekli. 5 yıldır buraya yardım ediyor. 5 tane çocuğu var. "Çocukların yükü omuzlarımdan kalksın Giresun'un Espiye ilçesine yerleşeceğim" diyor. Deniz ve doğayla iç içe olmayı seviyor. Unutamadığı anısı: 5 yıl önce Nusaybin'deymiş. Bir gün arka mahallelerde mektup dağıtırken silahlı bir adam kaçıyormuş. Mesut Bey de paniğe kapılıp koşmaya başlamış. Bir Kürt kadını onun yakasından tutup çekerek "Vari viraya" (Gel buraya) demiş. Bu şekilde Mesut Bey kurtulmuş. Gar Restoranı aynı zamanda otogara da çok yakın. Akşam saat 18.00'den sonra kuzu tandır çıkıyor. Kilosu 25 lira. Bir kişi 250 gramla doyuyor. Onun dışında sıcak soğuk mezelerle çeşitli kebaplar var. Bahçesinden tren rayları görülüyor.
Söke/ Aydın. Tel: (0256) 518 30 46. Ek bilgi: İstasyondan saat 05.25'te İzmir'e, 06.40'ta Aydın'a ve 14.05'te Denizli'ye tren var. Konser: Türkçe rock seviyorsanız Shaft Club'te bu gece saat 23.30'da Ali Altay ve grubunu dinleyebilirsiniz. Program: 60'lardan günümüze Türkçe Rock. Ali Altay'a gitarda Yiğit Öztürk, basta Mustafa Kumru, klavyede Oğuz Tarhanlı, davulda da Onur Yılmaz eşlik edecek.
Tel: (0216) 449 05 90.


25 Temmuz Pazartesi
Manzaralı kır kahvesi
Kır kahvesi. Adı Soğucak Kafe ama hiçbir yerde yazmıyor, herkes biliyor. Harika bir deniz manzarası var. Akşamüstü soğuk biranızı yudumlarken görünen manzarada neler var: 1. Samos Adası'nın ışıkları 2. İzmir Seferihisar 3. Kuşadası. Bir de site manzarası var ki, şehir gibi. Adı "Davutlar". Kahvenin bahçesi 3 kademeli bir yer. Aileler, aşıklar ve yaşlı amcalar geliyor. Gece 24.00'e kadar açık. Bahçe duvarları, bambu sopalarından örülmüş. Otlu, peynirli ve patatesli gözlemenin fiyatı bir buçuk lira. Eğer tost ısmarlarsanız nasıl istediğinizi söylemezseniz salçalı, domatesli yapıyorlar. Önceden haber verirseniz ızgara da yapıyorlar.
Davutlar-Söke yolu üzerinde
Soğucak Köyü. Önemli bilgi: Aydın'ın Karacasu ilçesinde pazar günleri bir Yörük pazarı var. Sebze meyvelerin satıldığı pazardaki kadınlar özgün Yörük kıyafetleri giymişler, rengarenk.

26 Temmuz Salı
Gülmeniz sizi ele veriyor
Kitap: Maziye Bir Bakıver. Yazar: Dursun Gürlek. Timaş Yayınları. 2005 Mayıs. 270 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Gülüşüne bakarak bir adamın fikri yüksekliğine had çizebilirim. 2. Kısaca. Cimri insan kirli insandır. 3. Horozun bülbüllüğe, kedinin tilkiliğe merak salmasını aklım almıyor. 4. "Kurşunlu Mahzen" adıyla da bilinen Karaköy'- deki Yeraltı Camii, Bizanslılar zamanında gerçekten bir mahzendi. 5. Tarihi Sahaflar Çarşısı'nın velisi, delisi, kedisi hiç eksik olmaz. 6. Büyük Çamlıca deniz seviyesinden 267, Küçük Çamlıca ise 226 metre yükseklikte bulunuyor. 7. Tanıyanların anlattıklarına göre Hafız Sami okumaya başladığı sırada güvercinler bile uçmalarını durduruyorlardı. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi dizelerinde yer almalı? Zeynep Orcanel. "Kendi limanımızda boğulmadan, / Islak iki gövdenin bir mavnada birleşmesi / Küçük hayatımızın en büyük tesellisi."

27 Temmuz Çarşamba
Guguk kuşları
16 yıllık mekan. Mermer serin merdivenler. Balkondan tüm Çeşme Marina görünüyor. Kale'- nin hizasında, yokuşun sonunda. Yalçın Otel. Ara sokakta. Karşı komşu, birinci kattaki balkonunda karpuz yiyen tavşan besliyor. Tavşanın adı, Yeşim. Üç yaşında. Bazen sokakta, duvar kenarında sahibi tarafından gezmeye çıkarılıyor. Otelin bahçesinde, mini mavi fıskiyeli, altıgen mavi havuzdan sabah önce kedi, sonra kumrular su içiyor. On beş yaşında devasa üç metre boyunda çiçekli kaktüs ve güller, yeşillikler arasında yer alıyor bahçede. Kızarmış yumurtalı ekmekli kahvaltıyı su şırıltıları arasında yapma imkanı. Günün her saatinde guguk kuşları sesleri. Otelin sahibi Cemil Ulucan. Babasının adı Yalçın, oğlunun da. Temiz, titiz bir aile işletmesi. Girişte gece kokan yaseminler.
Tel: (0232) 712 69 81.
Çeşme. Mehtap bilgisi: Çeşme rıhtımda iki Konus marka teleskoptan ay gözlemek bir milyon. Süre bir başkası gelip bakmayı isteyene dek. Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu gençler ay görüntülerinin size açıklıyor.

28 Temmuz Perşembe
Balkonda resim yapmak
Safranbolu'da yedi tane resim galerisi var. Bir tanesinin sahibi emekli öğretmen Sebati Ünver. Aynı zamanda Mehveş Hanım Konağı'nı da yönetiyor. Galerisi ana meydana, otobüslerin bulunduğu alana bakıyor. Sebati Bey, galerisinin balkonunda her gün resim yapıyor. Safranbolu sokakları, evleri gibi. Galeride pek çok değişik imzalı değerli tablolar yer alıyor. Kasabada iki tane havuzlu konak var. Biri otel diğeri özel. Özel olanını gezmek mümkün. İkinci katta büyük serin bir odada yer alıyor havuz. Sebati Bey'in eşi Nazmiye Hanım'dan bu konağa ulaşılabilir. Galeri Ünver.
Tel: (0370) 712 78 62.
Safranbolu. Ek bilgi: Perşembe kurulan pazarda Bolu'dan gelme sarı kiraz bulmak mümkün. Gezme bilgisi: Küçükkuyu, Ahmetçe Köyü keyifle gezilebilir. Sokak kültürü bilgisi: İki triko üstü yazısı: 1. "Döncem" Ben Sana. 2. No Repeat.

29 Temmuz Cuma
Kocakarı Beach
Bir kilometrelik bir 'U' şeklinde bir plaj. Plastik şezlong, 2 tanesi 10 milyon. Gün boyu. Tost+ çay + su=3 lira. Deniz ılık + güzel. Çabuk derinleşiyor. Ara özel bilgi: 18 Temmuz Pazartesi günü öğlen vakti Erdal İnönü denizden çıkarken görülmüştür. Kumsal biraz toprak karışık. Tam karşı sahil Şifne. Plaj Dalyanköy'den bir kilometre uzakta. Yolda sahilde Turgut Reis heykeli. Bazı plaj müzikleri: Don Dale ve Eurovizyon birincisi Helena'dan. Dalyanköy.
Çeşme. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman. 18 Temmuz. Yer: Çeşme rıhtımı. 16.00 Eşek Adası gezi motorundan inen çift sayısı 27. İki çift: El ele. Bir çift: Omuza elini atmış. Diğerleri yan yana, birbirlerine değmiyorlar.

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Limon ve Zeytin terlik giyecek
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Ferhat Göçer Hisar'da
 Cazı bir de ondan dinleyin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Sartre, edebiyatı ve yazarı sorguluyor
 Yine çaldı kırağı
 Aşkı şarkılarında yarattılar
 Şampiyonların havuz molası
 Afyon'a cazı sevdirdi
 Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
 Kocasıyla kardeş gibiydi, e ne yapsın şimdi?
 Türk kadını Avrupa'nın en şişmanı
 Sağlıklı yaşam ve diyetle ilgili merak ettiğiniz her şey
 Almanların efsane sarışını hızlı bir dönüş yaptı
 Kelebek yine zirveye kondu
 Kiliseden rock kulvarına
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Cep telefonuyla aranız nasıl?
Biz "Cep"lerle ailecek...
FİLİZ AKIN
Neden beğeniyoruz?
Düşünüyorum da bir sürü güzel genç...
SUNAY AKIN
Maçka yoluna konulan taş!
İki dağın arasına kurulu...
Şato alın, şarap üretin
Fransa'da devlet bağları korumak için kolaylık sağlıyor. Zor durumdaki şatolara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.