kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
Sabah Gazetesi yazarları Ahmet Örs, Refik Durbaş, Emre Aköz ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen piyasada bulunan sekiz ayrı rakıyı test etti. Ulusal rakı testi için soframızı Sultanahmet'te, nefes kesen bir İstanbul manzarasına sahip olan Cozy Balık Restoran'da kurduk. Tekel'in...devamı
Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
Piyasada bulunan sekiz ayrı rakıdan en çok beğenileni Efe Yaş Üzüm oldu. Klasik rakılar içinde ise Altınbaş ustalardan olumlu puan aldı. Ahmet Örs: "Yeni üreticiler rakı tatlarını daha özgürce yapıyorlar."
A. Sirmen: Bu Türk damak tadı var ya... Mesele orada... Tekel...devamı
Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi mutfaktır. Ama İngilizler iyi bir mutfağa sahip olamasalar da son yıllarda Londra ciddi yükselişte. Son zamanlarda yediği darbelerden iyice yıpranan Cumhurbaşkanı Chirac bir ümit, başaşağı giden prestijini hiç...devamı
Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın İngiliz mutfağını eleştiren sözleri iki ülke arasında gerginlik yarattı. Bu mutfak kavgasından çıkartacağımız ders ise kendi yemekleriyle övünen bir cumhurbaşkanını tanımak oldu. Geçen hafta bugün Fransa ile İngiltere arasındaki gerginlik devlet...devamı
Denizatları nefes almaya başladı
Denizatları nefes almaya başladı
Marmara Denizi'nde hayat yeniden canlanıyor. Yıllardır kendini göstermeyen denizatı, istakoz, gelincik ve mercan bunun en güzel işaretleri. Bir zamanlar 200 balık türünü barındıran Marmara Denizi'nde hala pek çok canlı türü yaşam mücadelesi veriyor. Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü...devamı
Sofrada başka dalında başka güzel kiraz
Sofrada başka dalında başka güzel kiraz
Rengiyle, tadıyla başdöndürücü bir meyve kiraz... Bu yıl doya doya yedik. Tarihin hiçbir döneminde de bugünkü kadar lezzetli ve albenili olmamıştı. İlk kez Napolyon kirazıyla karşılaşmamı hiç unutmuyorum. O güne dek açık renkli, gevşek etli, yavan tatlı kirazlara alışmışken, gerek insanı...devamı
Aydınlıkta uyumak ister misiniz?
Aydınlıkta uyumak ister misiniz?
Dünya klasikleri arasında önemli yeri olan Grigoriy'un ünlü eserini okuduğum ilkokul yıllarımdan beri benim için Finlandiya hep "beyaz zambaklar ülkesi" olarak kaldı. Kıyılarında o zambakların kendiliğinden yetiştiği sayısız göller, bu göllerdeki adalar ve her evde bir Fin hamamı, bu ülke...devamı
Krallara parmak ısırttı
Krallara parmak ısırttı
Çırak olarak başladığı aşçılık mesleğini Ürdün Kralı Abdullah'ın Sarayı'na kadar yükselten Cemal Türkan birikimini şimdi de öğrencilerine aktarıyor. Bolu Mengenli olup da aşçı olmamak mümkün mü? Türkiye'nin dört bir tarafına dağılan Mengenli aşçılara, kimi zaman yurtdışında da rastlamak...devamı
İstanbul'a tepeden bakan teraslar
İstanbul'a tepeden bakan teraslar
Kente kuşbakışı bakmanın da dalga sesini duymak kadar keyifli olduğu keşfedildiğinden beri teras restoranlar artmaya başladı. Eski İstanbul'a tepeden bakan teraslarda yemenin keyfini yaşamak lazım. Dünyanın en güzel suyoluna, Boğaziçi'ne sahip olmaktan kaynaklanan bir tercih olsa gerek,...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 İlk paparazzi Hilton'dan çıktı
 Yemek kültürü birikim ister
 20 milyara mantar yer misiniz?
 Yeşil renkli mısır püresi
 Mis gibi ekmek kokuyor
 Yaz mevsiminde çileğe doyulmaz
 Po Ovası'nda çok tatlı bir hayat
 Değerli şaraplar açık artırmada
 Ah bir peynirli börek olsa!
 Patronun tezpiştisi unutulur mu?
 Fransız peynirinin en Fransız markası
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Gölgede 38 derecede tatil
Antalya'da son birkaç yıldır...
Kafada kırılıyor ama acıtmıyor
Kafada kırılıyor ama acıtmıyor
Tasarımcı Tamer Kızılağaç, rol gereği kafalarına şişe, tabak, bardak,...
Enrico Macias ve İstanbul bir aşk hikayesiydi
Enrico Macias ve İstanbul bir aşk hikayesiydi
Seyirci Enrico Macias'ı Hisar'daki konserde öyle bir alkışladı, tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.