kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Şahin değilim, şefkatliyim.
Erdoğan: Şahin değilim, şefkatliyim.
Zulmü alkışlayamam

Şiirli mesaj

Erdoğan, PKK'yı soran gazetecilere Mehmet Akif'ten iki dize ile cevap verdi: Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum....

Londra'ya giderken ANA uçağında Başbakan Erdoğan ile sohbet etme imkânımız oldu. Son dönemde 'şahinleştiğini' söylediğimizde Erdoğan söze "Şahin değilim" diye başladı, ünlü şairimiz Mehmet Akif'in "Asım'dan" şiiriyle devam etti:

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DİYARBAKIR'A GİDİYOR
"Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?" Diyarbakır ve Güneydoğu'yu ihmal ettiği eleştirilerine alındığını belirten Erdoğan'ın 'mesajlı şiiri'nin sonuna dikkat çekeriz:

ŞİİRİN SONU DA 'MESAJ'LA DOLU
"Kanayan yara gördüm mü yanar ta ciğerim... Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim... Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım... Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu."


Erdoğan: Şahin değilim, şefkatliyim.

Başbakan Tayyip Erdoğan'la İngiltere'ye giderken ANA uçağında sohbet etme imkanı bulduk. Başbakan'ın karşısında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, biraz ilerde Ali Babacan ve yanında Ömer Çelik, aslında Londra yolunda hükümetin konusu, dönem başkanı İngiltere ile yürütülen müzakereler ve önümüzdeki 10 gün içinde imzalanacak uyum protokolünün detayları.
Ancak uçaktaki sohbet, daha çok terör ve hükümetin Güneydoğu politikası üzerine.
Tayyip Erdoğan'a son dönemde artan biçimde "şahinleştiğini", son demeçlerinde Genelkurmay'ın yeşil ışık yaktığı "kısmi af" (teröre bulaşmayan PKK'lılar için "etkinleştirilmiş pişmanlık") düşüncesine bile soğuk baktığını söylüyoruz.
" Ben şahin değilim" diyor sakin bir üslupla . Aynı cümleyi tekrarladıktan sonra Mehmet Akif'in dizelerinden alıntı yapıyor: "Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum ?" "Yumuşak başlıyım ama uysal koyun da değilim."
Hükümetin terör ve Kürt meselesi konusunda yeterli açılımı olmadığı görüşüne şiddetle karşı çıkıyor. Başbakan hükümetin Güneydoğu'ya yönelik ekonomik çabalarının sürdüğünü anlatıyor. Önümüzdeki hafta Diyarbakır'da 1156 konutun anahtarını teslim edecek ve birçok okul açacak. Diyarbakır ve bölgeye yeterince gitmediği ya da buraları ihmal ettiği yolundaki imalardan ise düpedüz alınıyor.
Tayyip Erdoğan'a göre hükümetin bölgeye yönelik "şefkatli" üslubunda iktidara ilk geldiği günlerden bu yana bir azalma yok . "Siz bilseniz benim ne kadar şefkatli olduğumu. Bakın bugün ne oldu..." Perşembe günü çeşitli okul ve fabrika açılışları için gittiği Çankırı sokaklarında dolaşırken, camdan bakan "iki yaşlı teyze" gördüğünü anlatıyor. Olayı aktarırken, bir anda üst üste İstanbul'da belediye seçimlerini kazanan, insanlara "dokunuşuyla" her camiada taraftar bulan halk adamı oluveriyor yeniden. 74 ve 72 yaşındaki iki yaşlı kadına "Çayınız var mı?" diyerek evlerine daldığını, Çankırı'daki ahşap evin detaylarını uzun uzun anlatıyor.
Genelkurmay'ın geçen hafta ortaya attığı 1999'dan sonra PKK'ya katılan ve teröre bulaşmamış gençlere yönelik yeni bir af ya da pişmanlık yasasına sıcak bakmıyor. Daha önceki pişmanlık yasalarının bir sonuç getirmediğini anlatıyor. Yine Genelkurmay brifinginde gündeme gelen yeni bir terörle mücadele koordinasyon merkezi kurulmasına da karşı . "İlle de kurul oluşturmak şart değil. Biz mevcut mekanizmaları işletmekten yanayız. Ayrıca bilimsel bir çalışma başlattık. Terörün nedenleri ve çözüm yolları üzerine" diyor. PKK tarafından öldürülen Hikmet Fidan'la ilgili "Fidan'ın öldürülmesi özellikle oraya gönül verenlerin hassasiyetle üzerinde durması gerek" diyor.
Ertesi sabah Londra'da Tony Blair'le kahvaltısında, yine ağırlıklı olarak terör konuşuluyor. Erdoğan Blair'in İslam ve El Kaide terörünü " ayrı tutma " çabalarını defalarca övüyor . Müslümanlara yönelik hassasiyeti nedeniyle Blair'e iyice ısındığı, " Dostum Tony " derken İngiliz Başbakanı'nı gerçekten güvenebileceği bir "ortak" olarak gördüğünü söylemek, abartı olmaz.
İlginç olan, Başbakan Erdoğan'ın AB ve Türkiye'de reform sloganlarıyla başlayan iktidarı, iç ve dış gelişmeler nedeniyle hızla "terör" ve "terörle mücadele" eksenleri üzerinde belirginleşiyor. Erdoğan, Blair görüşmesi sonrası inançla yinelediği " Dinimizde intiharın yeri yok . Zaten intihar saldırılarının da ilk çıkış yeri Tamil gerillaları . Otelde, metroda giderken savunmasız insanları öldürmeye kimsenin hakkı yok" sözleri ve terörle mücadele konusunda uluslararası mekanizmalar kurma hevesi de, AKP hükümetini yeni bir düzlemde Batı ittifakına yakınlaştırıyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal'dan AKP'ye uyarı: İmzalamayın
 Rehberimiz Atatürk'ün idealleri
 Ağar'dan ek protokol tepkisi
 Öymen İstanbul'da aday oldu
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Erdoğan: Şahin değilim, şefkatliyim.
Başbakan Tayyip...
YAVUZ DONAT
Kayseri'de neler oluyor
Başbakan yarın Kayseri'de...
Blair'den 'sert ifade' hatırlatması
İmzanın Kıbrıs Rum kesimini tanıma anlamına gelmediğini söyleyen...
Devlet bize sahip çıkmadı
Mısır'daki saldırılara kurban giden kardeşinin cenazesini Türkiye'ye...
Mayınların kökünü kazıyacak
Mayınların kökünü kazıyacak
PKK'nın Tunceli Valisi Mustafa Erkal'a düzenlemek istediği suikasti...
Picasso'nun yolu İstanbul'a düştü
Picasso'nun yolu İstanbul'a düştü
Picasso'nun torunu Bernard Ruiz sonunda kararını verdi ve imzalar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu