kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Bir türkü rica etsem döverler mi acaba?

Pazar günü yumuşacık bir gündür aslında. Hemen arkasından sinsi pazartesi gelmese ne severdik pazar gününü. Pazar, tüm dinlenme ayinlerinin doruk noktasına ulaştığı gündür. Cuma- cumartesi boyunca özenle beslenen göbeciklerin, şöyle yana doğru yatırılıp dinlendirildiği gündür. (Ey sayın, canımdan çok sevdiğim, beni var eden okurlarım bu konuda mutabık mıyız?) Vallahi sizleri bilmem ama ben fazlasıyla mutabıkım. Biliyorsunuz son zamanlarda eski köye yeni adet hesabı bir geleneğimiz oldu: Brunch. Sabahtan başlayıp akşamın körüne kadar bıkmadan usanmadan tıka basa yemek yemenin gavurcası.

CAZDAN ANLAMAM
Girişimci Türk zihniyeti bu nezih kavramı yan öğelerle de süslemeyi başardı. Yeşil çimenler, üzerine atılan dev koltuklar. Çıplak ayakla toprağa basmalar. Brunch deyince aklımda böyle fotoğraflar oluşuyor. Geçen hafta bir brunch daveti aldım. Aslında sürekli brunch daveti alıyorum ama evimde sucuklu yumurta ve yeşil zeytin ile kendi Brunch'ımı yapmayı tercih ediyorum. Sonra da uzuuun gazete seansları. (Bazen lafı ne kadar uzatıyorum. Çenem açılınca kapanmak bilmiyor!) Bu davet ile ilgili olarak önce mekan çok dikkatimi çekti. Lakin Atlı Köşk'ün yani Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde idi. Yani bir günlüğüne de olsa kendimi Sabancı Hanedanı'nın bir üyesi farz edip Emirgan'da Atlı Köşk'te kahvaltı yapacaktım. Üstelik canlı caz müziği de vardı. Cazdan pek anlamıyorum. Ben daha çok pop caz dinleyebilen sığ insanlardanım. Ama tabii dostlar alışverişte görsün misali gidip pazar kahvaltısında İlhan Erşahin Üçlüsü'nden canlı caz dinlemek, ertesi gün çok hava atılabilecek bir şey diye düşündüm.

YANAKLARIM GEVŞEDİ
Yanıma iki de saz arkadaşı aldım. "Arkadaşlar bu pazar Atlı Köşk'e caz dinlemeye davetliyim..." Tabii atladılar. Pazar trafiği sabahları Bebek-Sarıyer sahil şeridinde ciddi oluyormuş. Düşünün sabah 9'da Kozyatağı'ndan kalkmışım Beşiktaş- Mecidiyeköy'den arkadaşlarımı toplayıp güneşin altında ağır bir trafikte Emirgan'a gitmeye çalışıyorum. Bir yandan da ÇOK AÇIM! Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Köşkün bahçesine girdiğimde yüz ifadem birdenbire değişti. Yanaklarım gevşedi çenem gerildi ve dişlerim görünmeye başladı. Hala açtım ama gülümseyebiliyordum. İnsanlar küçük bir sahnenin etrafında yerlere serilmişlerdi. Kocaman ağaçların gölgesinde keyifle müzik dinliyorlardı. Ben hemen açık büfe ziyareti yaptım. Piyale'nin yeni makarnasından tattım. Bu arada Armada Otel'in hazırladığı tarçınlı şerbete aşık oldum. Ardından kahvaltı tabağımla müzik dinlemeye koyuldum.

ŞEHRİN GERÇEK PARÇASI
Bu etkinliğin biletleri Biletix'de satılıyor. Adambaşı 45 milyon lira. Ağustos sonuna kadar devam edecek. Bu pazar Ercüment Vural ve Jelatin ile Dj olarak da Volkan Balkan olacak. Fiyata açık büfe kahvaltı ve ana sponsor Piyale'nin yeni makarnası La Fiamma'lar dahil. Organizasyon da Hakan Erdoğan'a ait. Bu mükemmel mekanı müzeye çevirip ardından da insanların böylesine keyif alacağı bir etkinliğe açtıkları için Sabancı Ailesi'ne teşekkür etmek lazım. Müzeler böyle yaşayan yerlere dönüşünce şehrin gerçek bir parçası haline geliyorlar. Ve benim gibi sanattan korkanlar bile korkmadan gidebiliyorlar. (Vallahi açık büfenin konu ile hiçbir ilgisi yok!) Ortam süper. Seyirciler arasında bir de 87 yaşında amca vardı. Amca arada kalktı dans etti. Ben program boyunca o klişe fikirle kavruldum durdum: Bir türkü sipariş etsem beni döverler mi acaba?" Derken o yaşlı amca program bitince 'Telgrafın Telleri'ni rica etti. Onu kimse dövmedi...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 En ağır talk show! İnanmazsanız tartın   / 26-07-2005
 Kıldan tüyden meseleler   / 21-07-2005
 'O' gün Bebek'te Demet Akalın'laydım   / 19-07-2005
 Balaban Kebabı ve Şebnem Ferah   / 14-07-2005
 Sakın, ruhunuzu açık büfelere satmayın   / 12-07-2005
 Marslılar ve şişmanlılar   / 07-07-2005
 Karbondioksit tedavisi birazcık acıtıyor   / 09-06-2005
 İki kez LPG yaptırdım farkı hemen fark edildi   / 07-06-2005
 Yaşamak çok güzel   / 26-05-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Bir türkü rica etsem döverler mi acaba?
Pazar günü...
HAKAN & UTKU
F1'e trafik cezası
Ünlü F1 pilotu David Coulthard...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Diyet Çılgınlığı
Özellikle bu senenin değişmez baş...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Hindili...
RAI en başarılı tedavi yöntemi
RAI en başarılı tedavi yöntemi
RAI (Radyoaktif iyot) tedavisi, birçok guatr türünde en olumlu sonucu...
Eşinizi tanıyın yeniliklere açık olun
Eşinizi tanıyın yeniliklere açık olun
Cinsel çekim, bir ilişkinin uzun sürmesinde büyük rol oynuyor.
Ex yengemiz evleniyormuş!
Ex yengemiz evleniyormuş!
Alinur Velidedeoğlu'nun 2002 yılında boşandığı Sarah...
Objektiflere alışamamış!
Objektiflere alışamamış!
Önceki hafta rötarlı düğünlerini gerçekleştirip Bodrum'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.