kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi eller havaya, tüm fabrika!
Şimdi eller havaya, tüm fabrika!
İşçilerini şarkılarıyla motive ediyor

Gündüz fabrikatör gece şarkıcı

Müzik aşığı Aziz Birsin önce bir orkestra kurdu, sonra fabrikasının altında bar açtı. Şimdi de konukları ve işçileri için sahneye çıkıyor.

Yurtiçi ve yurtdışında farklı sektörlerde büyük yatırımları olan işadamı Aziz Birsin (51), kışın fabrikasının altındaki bar-restoranında, yazın da Bodrum'daki tatil köyünde 8 dilde 350 şarkı söylüyor.

ALBÜM ÇIKARACAK
Müzik eğitimi olmayan Birsin, Almanya'da makine mühendisliği okumuş. En büyük tutkusunun müzik olduğunu söyleyen işadamı, albüm hazırlığında.



Şimdi eller havaya, tüm fabrika!

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sektörlerde milyon dolarlık yatırımları olan işadamı Aziz Birsin, kışın fabrikasında yaptırdığı barda, yazın da otelinde şarkı söylüyor.

Aziz Birsin, en büyük hobisi müzik olan bir işadamı. Ama hobisini öyle bir hale getirmiş ki adeta profesyonel şarkıcılara taş çıkartıyor. Çünkü 12 kişilik bir orkestrası ve 8 dilde 350 şarkılık repertuvarı var. Üstelik hobisini, onlarca ülkeden binlerce kişiyle paylaşıyor. Kışın sahibi olduğu deri fabrikasında kurduğu bar-restoranda, yazın da yine kendi yatırımı olan tatil köyünde orkestrasıyla birlikte sahneye çıkıp şarkı söylüyor. Çeşitli sektörlerde yurtiçi ve yurtdışında yatırımları olan işadamı Aziz Birsin, gerek fabrikasında gerekse otelinde yaptıklarıyla çok farklı bir patron portresi çiziyor. Aziz Birsin, İstanbul'da doğmuş, ortaokulu bitirdikten sonra Almanya'ya gitmiş. Makine mühendisi olup Türkiye'den ithalat yapan ailesinin şirketinde çalışmaya başlamış. 1988 yılında Türkiye'ye dönüp Çorlu'da tabakhane, İstanbul'da da deri fabrikası kurmuş; Almanya ağırlıklı olmak üzere ihracata başlamış. "Starmod" adlı deri fabrikası şu anda en büyük beş deri ihracatçısı arasında. Yurtdışı yatırımlarına başlayan Aziz Birsin, Kazakistan, Özbekistan, Tataristan ve Rusya'da şampuan, sabun ve deri fabrikaları kurmuş. Almaata'da beş yıldızlı bir otel açmış. Yurtdışında yatırımlar yaparken Türkiye'de de boş durmamış; geçen yıl Bodrum Turgutreis'te bir tatil köyü açmış. Önümüzdeki aylarda da, İstanbul'da bir hastane ve bir okul açmaya hazırlanıyor. İş dünyasında büyük başarılara imza atan Aziz Birsin'in bir de müzik hobisi var ki, bu hobisine bazen işinden bile fazla zaman harcamış. Müziği, daha doğrusu şarkı söylemeyi çok seven Birsin, eğlence mekanlarına gittiğinde hep sahneye çıkmak istermiş. Dört yıl önce "Neden bu isteğimi tatmin edecek bir ortam yaratmıyorum?" diyerek bir orkestra kurmuş. "Dört yıl önce orkestramda 6 kişi vardı, şu anda 12 kişiyiz. Hepsi piyasanın en iyi müzisyenleri içinde yer alıyor ve tamamen bana bağlı çalışıyorlar. Yani orkestram, kadrolu, maaşlı müzisyenlerden oluşuyor" diyen Birsin, şarkı söyleyecek yer düşünürken Sefaköy'deki deri fabrikasının giriş katına bir bar-restoran açmış. Benzerlerinden hiçbir eksiği olmayan bar-restoranda orkestrasıyla birlikte müzik yapmaya başlamış. Bu arada hobisini işine de yansıtmış; "Orkestramla hem hobimi gerçekleştiriyorum hem de müziğin evrenselliğini işime tahvil ediyorum. Yani müziğin diliyle insanlara daha çabuk ulaşıp daha yakınlık sağlayabiliyorum. Diğer bir deşiyle bir taşla iki kuş vuruyorum."

ÖNCE BARMENLİK YAPIYOR
Sıradışı işadamı, "Yurtdışından gelen müşterilerimizi yemeğe, müzikli yerlere götüreceğimize, hemen işten sonra aşağı alalım deyip kulübe alıyoruz. Önce bara geçip müşterilerime içki servisi sonra da yemek servisi yapıyorum. Yani evime gelmişler gibi onlara ilgileniyorum. Yemekler yenirken orkestra sahneye çıkıyor. Yarım saat sonra, sahneye ben çıkıyorum. Müşterilerim önce şaşırıyor ama sonra çok hoşlarını gidiyor" diyor.

YAZIN BODRUM'DA SÖYLÜYOR
Müşterilerine böyle bir gece yaşatmanın ne gibi faydası olduğunu soruyoruz; "Çok faydası oluyor. 'Siz' ile başlayan bütün ilişkiler 'Sen'le devam ediyor, dostluk ve kardeşlik oluşuyor, güven ve samimiyet artıyor. Ondan sonra iş ilişkileri de daha iyi yürüyor. Zaten iş hayatında ilişkilerin yüzde 30'u sempati ve güvendir. Bunu inşa ettikten sonra devamı geliyor. Bir müşterimle olumsuz başlayan görüşmeler, gece onlara şarkı söylediğimde farklı bir boyut kazanıyor. Müşterinin olumsuz fikirleri tamamen değişiyor." Aziz Birsin, geçen yıl Bodrum'da bir tatil köyü açınca eğlence mekanını da orkestrasıyla birlikte Bodrum'a taşımış. Her hafta cuma ve cumartesi geceleri havuzbaşında kurulan kocaman sahnede iki saate yakın konser veriyor. Peki yabancı turistler Aziz Birsin'in otelin sahibini olduğunu biliyor mu? "İlk başlarda söylememeyi denedim ama garsonlar hemen bu haberi müşterilere uçuruyor. Saklayamayınca da boşver dedim ve şimdi kendim söylüyorum. Böylelikle herkes benimle rahat diyalog kurup sohbet ediyor; kimisi mutluğunu, kimisi de şikayetlerini iletiyor. Bu da bizim gelişmemiz için önemli bir şey. Yaptığımız müzikle insanlar burada kendilerini daha rahat hissetiyor."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Aşkı şarkılarında yarattılar
 Şampiyonların havuz molası
 Afyon'a cazı sevdirdi
 Kadınlar şefkat istiyor bulamayınca aldatıyor
 Kocasıyla kardeş gibiydi, e ne yapsın şimdi?
 Türk kadını Avrupa'nın en şişmanı
 Sağlıklı yaşam ve diyetle ilgili merak ettiğiniz her şey
 Almanların efsane sarışını hızlı bir dönüş yaptı
 Kelebek yine zirveye kondu
 Kiliseden rock kulvarına
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı
 Haftanın Kitapları
 Boşa yazılmış tek bir satırım bile yok
 Seyirci konser izledi görevliler kapris çekti
 Tuvale yansıyan iyi kızlar ve soyağaçları
 Önyargılar silinecek
 Amerikalı sufi, Şeyh Ragıp
 Tasarım ikonları
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Leyleği yerde gördük
Ayçiçeği tarlası insanı bu kadar...
FİLİZ AKIN
Bodrum Red Room
Birkaç gündür Bodrum'da minik...
SUNAY AKIN
Cumartesi sineması
Rüzgarın bahar kokuları taşıdığı bir...
ALİ POYRAZOĞLU
Barbarları bekleyenler
Oralarda hava nasıl? Buranın...
Ördeğin sosuna meyve aromalı şarap yakışır
Şarabı yemek malzemelerinin arasına katmak isterseniz hangisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.