kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ghazala Gardens otelde yaşanan intihar saldırısı, en ağır bilançolu saldırı oldu. Daha çok otelin ön tarafında kalanların zarar gördüğü saldırıdan en çok etkilenenlerse şüphesiz turistlerdi. Şoku atlatamayan bir kadın turist, fotoğraf makinesiyle yaşananları görüntüledi.
Terörün Mısır mesaisi
Herkes çıldırmış gibiydi!
Bütün dünya kınadı
Mısır'a en ağır saldırı

Belalı dost

Bali, İstanbul, Madrid, Londra ve son olarak Şarm el Şeyh.. El Kaide terörü Bush'un Irak destekçilerini vuruyor....

El Kaide terörü önceki geceyarısı Mısır turizminin kalbi Şarm el Şeyh'teydi. Bomba yüklü iki kamyon ve bir çanta dalış cennetini kana buladı: 88 ölü, 200 yaralı. Dört Türk'ten haber yok.

HEDEF OTELLERDİ
İlk saldırı merkez çarşıya kamyonla düzenlendi. 15 dakika sonra ikinci kamyon Ghazala Gardens Oteli'nde patladı. Mövenpick Oteli'nin garajına bırakılan çanta ise son kanlı eylemdi.

YARALI TÜRK ÇAĞLA
İngiliz, Hollandalı, Kuveytli, Suudi ve Katarlı turistlerin öldüğü saldırıda yaralılar arasında Çağla Yalçın adlı bir Türk de çıktı. Bölgedeki 112 Türk'ün 108'inden haber alındığı açıklandı.


Terörün Mısır mesaisi

El Kaide, Mısır'ın en önemil tatil merkezi Şarm el Şeyh'i vurdu. Üç ayrı saldırıda toplam 88 ölü, ikiyüzden fazla yaralı var.

Son dönemde, İngiltere'de ardı adına gerçekleşen terör saldırılarına bir yenisi de Mısır'da eklendi. Dün gece Mısır'ın turizm merkezi olan Şarm el Şeyh'te meydana gelen patlamalarda en az 88 kişi öldü, iki yüzden fazla kişi de yaralandı. Otel, kafe ve restoranların turistlerle dolup taştığı bölgelerde toplam üç saldırı düzenlendi. İkisi bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenler arasında; İngiliz, Rus, Hollandalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı ve Katarlılar da bulunuyor. Kanlı eylemleri El Kaide'ye bağlı "Abdullah Azzam Tugayları" adlı grup üstlendi. Görgü tanıklarına göre iki saldırı intihar eylemiydi ve araçlar havaya uçtuğunda hareket halindeydi...

İLK SALDIRI: ÇARŞI YERİ
Ülke tarihinin en çok can kaybına yol açan terör saldırısının ilki, yerel saatle 01.15'te düzenlendi. Hedef, Avrupalı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Kızıl Deniz kıyısındaki Şarm El Şeyh'teki bir çarşıydı. Turistik eşyaların satıldığı dükkanların bulunduğu çarşıda minibüslerin arasına dalan bomba yüklü otomobil etrafı kan gölüne çevirdi. 17 kişi yaşamını yitirdi. Bu patlamada ölenlerin çoğu, civardaki kafelerde işlerinden mola vermiş ya da yeni iş bekleyen Mısırlı işçilerdi. Görgü tanıklarının anlattığına göre patlamanın etkisiyle enkaz parçaları ve alev topu, hemen yakındaki kumsala kadar sıçradı. Kafelerin sandalyeleri ve nargileler etrafa saçılırken geriye dehşet görüntüleri kaldı.

İKİNCİ HEDEF: OTEL
İlkinden yaklaşık 15 dakika sonra ikinciMÜBAREK OLAY YERİNDE...  Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek patlamalar sonrası, Şarm el Şeyhe giderek incelemelerde bulundu. bir patlama yaşandı. Bu kez hedefte lüks otel ve gece kulüplerinin bulunduğu, özellikle İsrailli turistlerin ilgi gösterdiği Naama koyu vardı. Bir intihar eylemcisi, bomba yüklü bir otomobili Ghazala Gardens adlı otelin girişinde patlattı. Güvenlik bariyerlerini son sürat geçen otomobil, otelin lobisinin bulunduğu ön kısımda büyük bir gürültüyle infilak etti. Otelin ön kısmı bombanın etkisiyle harabeye dönerken, en çok can kaybının yaşandığı saldırı yeri, Ghazala Otel oldu. Korku ve panik içindeki yüzlerce müşteri, oteldeki odalarından iç çamaşırları ya da pijamalarıyla sokaklara fırladı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre çok sayıda kişinin de halen otelin enkazı altında olduğu sanılıyor.

SON HEDEF: MOVENPICK
Aynı dakikalarda birçok Avrupalı turistin kaldığı Mövenpick otelinin otoparkında da bombalar patladı. Otoparkta bir çantayla bırakıldığı sanılan bombalar, ilk ikisi kadar hasar yaratmadı ancak ülkenin en önemli turizm merkezlerinde, terör korkusunun salınmasına yol açtı. Patlamaları sarsıntısı kilometrelerce öteden hissedildi. Mısır polisi, kaos yaşanan kent sokaklarında giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Bu arada Londra'da 7 Temmuz'da düzenlenen bombalı saldırılar sırasında, bölge yakınlarında bulunan Joanna adlı bir İngiliz kadın, dün de Şarm el Şeyh bölgesindeki bombalı saldırıdan yara almadan kurtuldu. Soyadını açıklamayan 25 yaşındaki Joanna," Terörden kaçıp buraya geldim. Aynı kabusu 2 kez göreceğime inanmazdım'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 4 Türk'ten haber yok
 Hedefte 3 AB başkenti
 Londra'da Asyalılar fişlenmeye başladı
 'Iraklı Kürtler bağımsızlık peşinde'
 İran'da iki eşcinsele idam
 'Berlusconi senden nefret ediyorum'
 Türk mühendis Irak'ta kaçırıldı
 Bu kağıt kalem düşünce okuyor
 Kısa... Kısa...
SOLİ ÖZEL
Kestirmecilik
Dünyada ve Türkiye'de yaşananları çok...
Futbolun Türkçesi
Futbolun Türkçesi
Yabancı olarak kadrosuna sadece Iliç'i katan Galatasaray, Süper...
Javad'a çifte kıskaç
Javad'a çifte kıskaç
İran ekibi Pas'ın yıldızı Javad'ın Beşiktaş'a transferi için Murat...
İsviçre'de Perinçek'e gözaltı
İsviçre'de Perinçek'e gözaltı
İsviçre'de bir panele katılan İP Lideri "Ermeni soykırımı...
'Babamın gözü arkada kalmadı'
Çevre şehidi avukat Cihan Eren'in kızı Zeliha Eren, babasına yoğun...
Engelli çocuğa devlet güvencesi
Ümraniye'de hizmete giren özel bir merkez SSK, Bağ-Kur, Emekli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu