kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
120 dolara sahte diploma
120 dolara sahte diploma
Sahte üniversite özellikleri

120 dolara sahte diploma

Bazı uyanık girişimciler internet üzerinden üniversite diploması veriyor. Parayı veren gençler sahte diplomayı birkaç gün içinde alıyor. Bu yolla profesör olmak bile mümkün.

Artık diploma sahibi olmak değil, diplomanızı hangi üniversitenin hangi bölümünden alacağınıza karar vermek zor! Çünkü bazı "üniversiteler" uygun fiyatla hayalini kurduğunuz diplomayı adresinize postalıyor. Hazırladıkları diplomayı beş günde adresinize ulaştıran "sahte eğitimcilerin" sizden tek bekledikleri kredi kartı numaranız. Yeni Aktüel Dergisi son sayısında sahte diploma dağıtan sitelere geniş yer ayırdı. Sahte diplomaya sahip olma sürecini anlamak için Instantdegrees adlı firmayla temasa geçildi. Firmanın sunduğu hizmetler beşe ayrılıyor. Bunlardan ilki ön lisans diploması paketi. Pakette bir adet ön lisans diploması, mezun olunan üniversitenin profesörlerinden bir adet referans mektubu ve son olarak da okulun tanıtım broşürü bulunmakta. Bu üç kağıt parçasının maliyeti 120 Amerikan Doları. İkinci paket neredeyse ilk paketin aynısı. Aralarındaki tek fark ön lisans diploması yerine ikinci pakette bir adet lisans diploması bulunuyor. Bu da paketin maliyetini 10 dolar daha ekliyor ve size 130 dolara mal oluyor. Üçüncü paket, yüksek lisans paketi. 155 dolarlık pakette bir adet yüksek lisans diploması, bir adet referans mektubu ve bir adet okul tanıtım broşürü bulunuyor. Dördüncü pakette ödediğiniz 180 dolar karşılığında bu listeye bir de doktora diploması ekleniyor. Ürünler arasında sonuncu ve en pahalı olanı aynı zamanda en prestijli olan profesörlük sertifikası.

PROFESÖRLÜK DE MÜMKÜN
Adınızın önüne Prof. kısaltmasını ekleyen bu paketin fiyatı sadece 210 dolar. İstediğiniz pakete karar verdikten sonraki aşamada seçtiğiniz diploma türü için listeden bir fakülte ve bölüm seçmeniz gerekiyor. Firma sahipleri her şeyi düşünmüş! Diplomanızın inandırıcı olması için ön lisans ve lisans paketleri için en az 21, yüksek lisans için 23, doktora ve profesörlük için en az 25 yaşını doldurmuş olmanız tavsiye ediliyor. Sonraki aşama malum! İnternette bulacağınız birçok firmanın aksine Instantdegrees size mezun olacağınız üniversite hakkında bilgi vermiyor. Yani ödediğiniz para firma tarafından alınıncaya kadar güvenlik nedeniyle hangi üniversiteden mezun olacağınızı bilemiyorsunuz. Bu firmanın çalışanlarından Alexander Cunningham, "Hangi üniversiteden mezun olacağınızı mezun olmadan bilmekle ödeme alındıktan sonra öğrenmek arasında fark yok" diyor. Örnek bir diploma görmek istediğinizde de geri çevriliyor. Cunningham birçok farklı üniversiteyle çalıştıklarını ve bu yüzden tek bir çeşit diplomalarının olmadığını söylüyor. Bu durum da gösteriyor ki firmanın size araştırma yaptığımız süreçte karşılaştığımız Marlborough University (Marlboro şeklinde okunuyor), Our Lady of Britney Spears University (Leydimiz Britney Spears'ın Üniversitesi) gibi traji komik üniversitelerden birinden mezun olduğunuzu söylemesi olası. Bir üniversitenin sahte olması onun gerekli akreditasyona sahip olmaması demek. Her ülkenin eğitim bakanlığının web sayfasında akreditasyonu olan üniversitelerin listesi bulunuyor. Başvuracağınız üniversitenin gerçek bir üniversite olup olmadığını buraya bakarak anlayabilirsiniz. Kitap kapağı bile açmadan nasıl diploma alınır? Herhangi bir arama motoruna sahte diploma anlamına gelen "fake diploma", "diploma mills" veya "fake degree" ibarelerinden birine girin. Karşınıza çıkacak bir milyonun üzerindeki sonuçtan herhangi birine tıkladıktan sonrası boşluk doldurmadan ibaret.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Van Doğu'nun ot cenneti
 Seyyar karnaval Le Tour de France
 Caddebostan Plajı 40 yıl sonra İstanbulluları ağırladı
 Damacılar yarışmak için Türkiye'ye geliyor
 Dört matematik zekası kumar cennetini bitirdi
 Japon dağcılar Ağrı'da arındı
 Altın raket altın kalp
 Pamuk son kitabında aşkı yazdı
 Market ve fast food hafiyeleri
 Koltuklar bir gitti, bir geldi
 Trabzonspor kadınların emrinde
 Saçı için bıçak çeken bile gördüm
 Başarımın sırrı karnımdaki kızım
 100 yıllık ses kayıt macerası bu kitapta
 Böcekten heykel
 Bodrum'da çağdaş sanat
 Fasl-ı şahane gibi bir hayat
 Avrupa'dan İstanbul'a 'Yeni Sanat'
 Hormon tartışması yeniden alevlendi
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Fakir ama onurlu manikürcüyle kaynak ustasının aşkı
Yeni...
MEHMET ALTAN
Yakamoza Pansiyon
Önümde hiç gitmediğim ve görmediğim...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ayıp artık ama!
İki ortak varmış İstanbul'da. Biri...
KAZIM KANAT
O kara gözleri tanıdım
Zürih'e giden uçağa bindiğim...
Bu start unutulmaz
Bu start unutulmaz
Deniz Kuvvetleri Kupası, SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları'nın startı...
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
İstanbul Caz Festivali yine birbirinden etkileyici isimleri konuk...
Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.