kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

O kara gözleri tanıdım

Zürih'e giden uçağa bindiğim zaman yan sıramda bir çift gözün kara çarşafın içinden bana baktığını görünce irkildim. Hani derler ya ceylan gözlü. Bazen gözlerini kaçırdı, bazen ise derin derin baktı. Yanındaki adam tek kelime ile maço tipli biriydi. O Arap kıyafeti yani yerlere kadar uzanan o beyaz entarisiyle belli ki şımarık bir Arap prensiydi. Hadi canım, prens yakıştırması benden ona bir iltifat!... Zürih'e indim ve valizimi alırken o Arap'ın sırıtan yüzü ile tekrar karşılaştım. O da ne!... Yanında inanılmaz güzellikte bir bayan. O uzun bacaklara çok da yakışan bir mini etek ve üzerinde göğüslerini cömertçe gösteren bir tişört. Elbette o harika gözleri tamamlayan uzun siyah saçlar ve iki kocaman küpe!.. İnanabiliyor musunuz? İstanbul'da uçağa binen o kara çarşaflı kadın, Zürih Havaalanı'nın tuvaletinde 5 dakika içinde çok zarif bir prensese dönüşmüştü. Söyleyin lütfen: O güzelim kadını kara çarşafın içine Arabistan'da gizleyen erkek de erkek!!! O güzelim kadını kara çarşafın içinden Zürih Havaalanı tuvaletinde çıkaran erkek de erkek!!!

KADIN MEMNUNSA...

Aradaki tek fark özgür dünya!... Didim'in bir koyunda aynı manzaranın bir başka boyutunu görünce inanamadım. Kara çarşaflı bir kadın, elinde havlu, haşema ile denizde yüzen yani yaşamın tadını çıkaran erkeğini bekliyor. Güneşin o yakan sıcağında çarşafın içindeki kadın havlu ile erkeğini yani eşini, kocasını kuruluyor. O adamın rahatlamanın keyfi içinde derin bir oh çektiğini duyunca soruyorum; Peki o kadın o denizin güzelliğinin farkına ne zaman varacak? Biliyorum karşı soru şu: Kadın memnunsa sorun nerede? İşte ben de o zaman İstanbul-Zürih hattında yaşadığım o fotoğrafı anlatıyorum. Konuya burada nokta koyalım. Didim koyunda gördüklerimi anlatayım; Siz tutucu deyin, ben muhafazakar diyeyim. Öyle bir otel işte. Sahile bakıyorum haşema ile denizin tadını çıkaran, hatta sulu şakalar yapan erkekler. Öte yandan vücudunun her yerini örten başta türban vücutta ise eşofman gibi ama vücudun hatlarını belli etmeyen bir giysi ile yüzen sessiz kadınlar. Başka otellerden gelen bikinili genç kızlar düzeni bozuyor. Onların erkek arkadaşları ile yüzmeleri tam bir koalisyon yaratıyor. Hani Başbakanımıza türban sorulunca ne demişti? 'Dekolte ne oluyor' demişti ya... Diyeceğim şu; türban ile dekolte yan yana... Önceleri biraz karşı çıkan olmuş. Sonrasında ise herkes kendi dünyasını yaşar olmuş. Sorun da yok. Çünkü;

ABDEST ALMALI MI?
Sorun olmasını istemeyenler haremlikselamlık metotlarını uyguluyorlar. Özellikle kadınların yüzme havuzunu görebilmek için kuş olup uçmak gerekir. Kadınlar havuzuna giden bir genç kızın anlattıklarına göre şu dekolte denilen şeyin kralı o havuzda var. Hem de sınır tanımayan cüretlikle! Elbette sosyal yaşam da var: Geceleri ilahiler... Özel olarak getirilen şarkıcılara eşlik etmeler... (Mesela 'Çile bülbülüm çile' şarkısı en popüler olanı. Bu şarkının 'Allah' bölümü defalarca tekrarlanıyor...) O dünyanın insanları öyle yaşıyor. Bu dünyanın insanı da böyle. Efendim bu güzelim koyda yüzenler arasında şu günlerde çok ciddi bir sorun. Birileri diyor ki; - Denizde yüzüyoruz, çıkınca duş alıyoruz. Abdest almaya gerek yok. Öbür grup ise deniz tuzlu olmaz. Duş yapmakla da olmaz diyormuş. Bu konuyu Yaşar Nuri hocaya soracaktım vazgeçtim. Çünkü o siyasi. Yorumu farklı olur. Ama ilk gördüğüm yerde Zekeriya Beyaz hocama soracağım: Denizde yüzdüm. Duşumu da aldım. Tertemiz olmuşken bir de abdest almama gerek var mı? Zekeriya hocamın cevabını da yazacağım ve Didim koyunun o muhafazakar insanlarını aydınlatacağım. Bu iyilikde benden olsun efendim!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gençler kaymakam değil şoför olmak istiyor   / 10-07-2005
 Ozmoz   / 03-07-2005
 O gülü suya koy. Solmasın!   / 19-06-2005
 Dünyanın 7. harikasından mektup var   / 12-06-2005
 Karya Prensesi Ada ve Mefharet Hanım   / 05-06-2005
 Denizde balık boğuldu!   / 29-05-2005
 Yüzbaşı Şeref'in hikayesi   / 22-05-2005
 Bütün düşeşlerin gücü adına!   / 15-05-2005
 Liseli deli kızın hikayesi   / 08-05-2005
 Çayeli'nden öteye!   / 01-05-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Fakir ama onurlu manikürcüyle kaynak ustasının aşkı
Yeni...
MEHMET ALTAN
Yakamoza Pansiyon
Önümde hiç gitmediğim ve görmediğim...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ayıp artık ama!
İki ortak varmış İstanbul'da. Biri...
KAZIM KANAT
O kara gözleri tanıdım
Zürih'e giden uçağa bindiğim...
Bu start unutulmaz
Bu start unutulmaz
Deniz Kuvvetleri Kupası, SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları'nın startı...
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
İstanbul Caz Festivali yine birbirinden etkileyici isimleri konuk...
Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.