kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 

Bu takımın yaşı kaç?

Beşiktaş'ın Ailton transferini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ailton iyi bir golcü. Herhalde Schalke'deki şanssız günlerini İstanbul'da yaşamayacak. Beşiktaş'a yararlı bir santrfor olacak. Ama Beşiktaş için sorulması gereken soru Ailton değil, çok daha derin.

Nedir o derin soru?
Beşiktaş'taki yönetici arkadaşlarım şu vereceğim tabloya iyice bir göz gezdirsinler. Ailton transfer edildi. Santrfora adam bulundu. Henüz ön libero bulunamadı. Şu anda Rıza Hoca ön liberoda Okan Buruk'u deniyor. Ve de son maçta iyi olduğunu söyledi. Şimdi dikkat! Beşiktaş'ın şu andaki ilk 11'ini yaşlarıyla beraber yazıyorum:
Cordoba (35) - Kürşat (26), Koray (27), İbrahim Toraman (24) - Tayfur (35), Okan (32) - Ali Tandoğan (28), Tümer (31), İ.Üzülmez (31) - Ailton (32), Youla (24).
Bayanlar, baylar; Beşiktaş'ın şu andaki ilk 11'inin yaş ortalaması 29.5; 30'dur. İki tane 35 yaşında futbolcu, iki tane 32 yaşında, iki tane de 31 yaşında olmak üzere altı tane 30 yaşının üzerinde futbolcusu vardır.
Şimdi bana birisi cevap versin. Beşiktaş 29-30 yaş ortalamayla oynayan takımla mı şampiyon olacak? Beşiktaş'ta futbol takımının transferini yapan arkadaşların nisbeten yaşlı futbolculara karşı bir zaafı var. Fenerbahçe 24-25 yaşında futbolcuları transfer ederken böylesine bir 11'i başka türlü izah edemiyorum.
Arkadaşlar diyecekler ki; "Bu 11 kesin değil. Kadroda ilk 11'e girebilecek diğer oyuncular çok daha genç." Hayır; bu da tam doğru değil. Şimdi kadroda bulunan diğer futbolcuları yaşlarıyla beraber veriyorum: Sergen (33), Ahmed Hassan (30), Veysel (29), Murat Şahin (29), Ali Güneş (27), Ahmet Dursun (27), Adem Dursun (26), Çağdaş (25), Ümit Aydın (25), Gökhan Zan (24), İbrahim Akın (21). Beşiktaş'ın bu kadrosu genç değil, yaşlıdır. Geçen yıl transferde yapılan bazı hatalardan hiç ders alınmamış.

Siz de yönetimdeydiniz. Geçen yıl transferlerde ne hata vardı?
Geçen yıl Beşiktaş için çok ağır bir dönemdi. Bugün üstünden zaman geçtiği için o günler tam anlaşılamaz. Beşiktaş, 11 puan farktan bir şampiyonluğu elleriyle Fenerbahçe'ye teslim etmiş, başkan ve yönetim kurulu istifa etmiş, olağanüstü kongre yapılmıştı. Camia, Beşiktaş'ın büyük olduğunu o anda göreceği hareketleri arzuluyordu. 11 puan farktan kaybedilen şampiyonluktan sonra camianın Beşiktaş'ın büyüklüğünü görmek istemesi doğaldı, insaniydi. Real Madrid'in teknik direktörü getirilirken, İbrahim Toraman Fenerbahçe'nin elinden kapılırken, İnter'den Okan Buruk alınırken bu duygular rol oynadı. O günün teknik direktörsüz yapılan transferlerinde bazı hatalar olsa da bunlar anlaşılabilirdi. Ama bugün Beşiktaş olağanüstü günler geçirmiyor. Geçen senenin ikinci yarısından hocasını almış oturtmuş, takıma nisbeten bir disiplin ve fizik gücü gelmiş. Şimdi burada yapılması gereken şey genç, yaratıcı, yırtıcı futbolcularla takıma gençlik aşısı yapmak, fizik tempoyu artıracak, savaşçı, genç futbolcuları ilk 11'de belirli yerlere monte etmek. Beşiktaş yönetiminin vizyonu bu olmalı.

G.Saray
yönetimini nasıl buluyorsunuz?
G.Saray yönetimindekiler benim dostum. Üstelik ben G.Saraylı değilim. Biri çıkıp, "G.Saraylı değilsin. Niye bu kadar G.Saray'ı düşünüyorsun?" demesin diye diğer camialara eleştirilerimi Beşiktaş'tan daha dikkatli yaparım. Sonuçta Beşiktaş benim kulübüm. Yöneticiliğini yapmışım. 40 senedir Beşiktaşlıyım. Beşiktaş'ı eleştirirken kimse arkasında bir başka düşünce aramaz. Ama G.Saray, F.Bahçe öyle değil. Onun için çok dikkatli söyleyeyim: Bu G.Saray taraftarını bu kadar üzmeye kimsenin hakkı yok.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Banu Alkan'ın oteli...   / 21-07-2005
 SABAH'ı kurtardık, televizyon tehlikede..   / 20-07-2005
 Fener doğrusunu yaptı   / 20-07-2005
 Ergun'la Tezkan'a ne oldu?..   / 19-07-2005
 Hıncal Abi'nin azgın boğaları..   / 17-07-2005
 Sinan'a 600 milyar ikramiye...   / 16-07-2005
 Tanışıklı dövüş   / 15-07-2005
 Türkbükü'nde panik   / 14-07-2005
 Futbolcuların Bodrum Maçı   / 13-07-2005
 Türbanla denizde yüzenler   / 12-07-2005
REHA MUHTAR
Bu takımın yaşı kaç?
Beşiktaş'ın Ailton...
KAZIM KANAT
Aman Rıza duymasın!
Ailton transferinde parola...
RECEP GİRGİN
Esmer Fırtına ve Blue Lagoon
Merhaba sayın...
Savaş değil kaçak kondu yıkımı
Savaş değil kaçak kondu yıkımı
Beyoğlu'ndaki gecekondu yıkımı sırasında halk, görevlilere taş ve...
TEDAŞ'a fetva dopingi
TEDAŞ'a fetva dopingi
"Kaçak elektrikle ısıtılan suyla alınan abtes geçersizdir" fetvası...
Rekor kırmaya niyetli
Rekor kırmaya niyetli
"JORDAN" takma adıyla tanınan İngiliz model Katie Price,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu