kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece ne nerede yapmalı
7 gün 7 gece ne nerede yapmalı

9 Temmuz Cumartesi Odalardan deniz görünüyor Kumburnu Pansiyon Restaurant. Adını aldığı yerin türküsü şöyle: "Şu Kumburnu ovası / Oyalı da yazma boyası / İstedim de vermedi / Ah kör olası anası". İşletmenin sahiplerinden Şenol Morgül bu türküyü uduyla çaldığında köyün muhtarının neşeyle oynadığı görülmüştür. Mekanın sloganı 3B: Bal, balık, badem. Denize sıfır, kendi plajı var. Tarihi bölge. İki katlı, yan yana iki ev. Motel gibi. Her gece çift terasta ut, fasıl, müzik. Tel: (0252) 725 55 03. Palamutbükü. Datça. Sokak istatistikleri bilgisi: Beyoğlu, Gazeteci Erol Dernek Sokağı'nın üstünü kaplayan sarmaşıklardan tavanın uzunluğu 104 adım.

10 Temmuz Pazar Tecrübe engeldir Kitap: Kelime kavgası. Yazar: Abdülhak Şinasi Hisar. Selis Kitaplar. Mayıs 2005. 275 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Adamların çoğu okur-yazar adam değil ve duyar-anlar değil, sadece yer-içer adam. 2. Her ruhun gizlenen bir şiir köşesi vardır. 3. Biz kendimizi kabul etmeye mecburuz. 4. Söz söylemek, düşünmek olmadığı gibi, yazmak da düşünce sanatı sayılmaz, düşünmeden de her gün yazılabiliyor. 5. Çocukluk hatıralarımız, bazı günlerimize hala karışır. 6. Tecrübe bir şeye yararsa, bir şeye de mani oluyor. 7. Eğer samimi ve hakiki bir sanatkarsan unutma ki biraz da bir delinin bekçisi olacaksın. Neşe bilgisi: 10 Temmuz Pazar. 12.00 ile 18.00 arası. Rap Platformu. Break Dance Time 2005. Galata Meydanı. Tünel.

11 Temmuz Pazartesi
Özel duvar halıları Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sergisi Standı'nda Ayla Salman'ın eserleri. Tarihi motifler. Mezopotamya, Selçuklu, Osmanlı motifleri. Özgün teknikle dokunmuş duvar halıları. Boyutları 50 x 60 cm. Fiyatlar 250 ile 400 lira arası değişiyor. Prof. Salman, UNESCO ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından Bakü'de düzenlenen "Uluslararası Doğu Halıları Sempozyumu"na 1983 yılında davetli olarak katıldı. 1997'de Japonya'da düzenlenen "Kanazawa 1. Uluslararası Kentlerin Sanat ve Zanaatlar Açısından Yeniden Canlandırılması Kongresi"nde Türkiye'yi tekstil sanatçısı olarak temsil etti. Lamartin Caddesi'nde. Tel: (0212) 263 07 50. Taksim. Müzik bilgisi: Mozart'ın piyano sonatı. Numarası: K265 Adı. Thema. Süre: 46 saniye. "Daha dün annemizin..." şarkısının melodisi.

12 Temmuz Salı Ölüdeniz altyazıları Çok masalı geniş bir mekanda pideci. Ayranları da çok güzel. Tekne turu 15-20 lira. Kelebekler Vadisi'nde bir saat kalıyor. Giriş 3 lira. Akvaryum dahil 4 koy gezdiriliyor. Yamaç paraşütü yaparken gençler, resminizi çekiyor ve sokakta dükkan önünde kurdukları bilgisayara yükleyip CD sonra olarak satıyor. Ölüdeniz. Fethiye. Günlük bilgisi: Daniel Defoe'nun yazdığı Robinson Crusoe: 4 Temmuz'la 14 Temmuz arası elimde tüfeğimle hastalıktan sonra yavaş yavaş güç toplayan bir adam gibi, her gün süreyi biraz daha artırarak çevrede dolaşmakla uğraştım."

13 Temmuz Çarşamba Buzdan masalar La Bodega Restoranı'ndan geçiliyor. 10 euro girişi bileti ödeniyor. Bir içki dahil. Girişte Eskimoların giydikleri kürk ve kalın eldivenlerden veriliyor. Masalar buzdan. İçerisi -5 derece. Saat 22.00'- den 04.00'e kadar açık. Değişik müzikler çalıyor. Çok küçük bir yer. Duvarları camdan. La Bodega Restoranı'ndakiler Uniq Gece Kulübü'ndekileri görüyor. Canlı müzik yok. Pazartesi, salı, çarşamba kapalı. Adres: Yliopistonkatu 5. Merkez tren istasyonunun bir alt sokağı. Helsinki. Finlandiya. Tel: (+358) 9 278 18 55. Helsinki. Mahalli bilgi: Nuuksio Milli Parkı Helsinki'den 45 dakika uzaklıkta. Parkta toplam 38 gölcük var. Yazın parkta mantar toplamak mümkün. Ayrıca bir mani bilgisi: Ben aşkı pekmez sandım / Yüreğimi yakmaz sandım / Sevişine baktım da/ Bırakıp gitmez sandım.

14 Temmuz Perşembe Alanya altyazıları Berna Hanım'ın barında bambu masalar. Damlataş Caddesi'nden iskeleye giderken solda. Eski ev. Bahçesi çok güzel. Kareli masa örtüleri. Kahvaltı ya da yemek imkanı. Tavuklar, kediler. Pazar yerine yakın bir başka eski ev: Han. Ev korunmuş; dolapları, kilimleri, çinileri ile. Bahçedeki masalarda Buldan bezi örtüler. Kahvaltıda lavaş ekmek. Çocuklar gezen kaplumbağaları besliyorlar yeşilliklerle. Alanya. Manolya ağaçları mini harita bilgisi: 1. Kuruçeşme Migros yanı. 2. Ortaköy, Kabataş Lisesi bahçesi.

15 Temmuz Cuma Pencereden sarkıtılan sepetler Ana caddeden basamaklarla iniliyor. Ağaçlar altı. Sekiz tahta masa, tahta sandalyeler. Evler önü. Yukarıya baktığınızda balkondaki sepetler görünüyor. Gölgede çay, kahve keyfi. Ayrıca yemek + içki de var. Kısa bir çıkmazın ön kısmında yer alıyor. Caddeden geçenleri, berberdeki insanları izleme imkanı. Zeynep Şenel'in işlettiği samimi bir mekan. Cihangir Cafe - Restaurant. Tel: (0212) 251 96 61. Savoy Pastanesi'nin karşısında. Cihangir. Hukuk bilgisi: Şişli Adliyesi'ni Taksim yönüne geçtikten sonraki Arzu Pasajı'nda sadece her türlü hukuk kitabı satılan bir kitapçı var. Mutfak bilgisi: Tuzlu poğaça tarifi. Malzemeler: 100 gram beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, 1 fincan zeytinyağı, 2 kahve kaşığı tuz, yetecek kadar un. Yapılışı: Porselen bir kaba yoğurt ile yağ konulur. Üzerine yumurtalar kırılır, iyice karıştırılır. Üzerine, yetecek kadar un dökülüp yumuşayıncaya kadar yoğrulur. 10 dakika bekletildikten sonra, ceviz iriliğinde alınan hamur parçaları, tahta üzerinde yuvarlanır. Yuvarlaklardan poğaça şekli yapılır. İçi yağlanmış tepsiye dizilip, 15 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Semra AKTAŞ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Rüzgarın Altındaki Cennet Alaçatı
 'Talo'ların kaderi kampta birleşiyor
 Çocukların dünyasına içten ve gerçekçi bir bakış
 Lüks markalarda indirim fırsatları
 Tekstilde büyük ortaklık
 Bebek yüzünden onu terk etmeyin
 30 bin dolara kuş gözlemlediler
 Efsane grup Deep Purple Parkorman'da
 Haftanın Kitapları
 Soğukla sıcak buluşunca
 Komşu edebiyatçılarla Ege'de bir araya geldik
 Haftanın Kitapları
 Pahalı mücevherlerin yerini kristal takılar aldı
 Bu fırsat kaçmaz
 Vitese tak ve ilerle
 Diyette dostu ve düşmanı iyi tanıyın
 Zeytinli'de rock tatili
 Ayvalık'ta müzik
 İstanbul çok etkileyici
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Bebek, annem ve mimarlar üzerine
Geçen pazar sabahı...
Çizgi-roman/sinema evliliğinde bir zirve
Çizgi-roman/sinema evliliğinde bir zirve
Tarantino'nun 'çömezi' Rodriguez çok iyi bir iş çıkarmış. Gerçekten...
Bence en iyiler: Köy, Collateral ve Boş Ev
Bence en iyiler: Köy, Collateral ve Boş Ev
Avrupa sinemasına bakmayı sürdürelim. İtalyan sinemasından gelen bir...
Şarap şaraba baka baka kopyalanıyor
Bizde çoğu sektörde olduğu gibi şarapçılıkta da kopyalama aldı başını...
Boşa yazılmış tek bir satırım bile yok
Yeni romanı "Bir Gün" de kendi deyimiyle "yine bir sosyal soruna" parmak basan...
Seyirci konser izledi görevliler kapris çekti
12. Uluslararası Caz Festivali'nde sahne alan ünlüler, özel istekleriyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.