kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havuzda mutlu son

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, ''Geçen hafta yaptığımız havuz kriterlerini aynen uygulamaya karar verdik'' dedi.

Bıçakcı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu sabah yapılan federasyon yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, şöyle konuştu:

''Günlerdir, aylardır beklenen havuz sistemi nihayete kavuştu. Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız geceli gündüzlü çalışmalar ve 18 kulübümüzle yaptığımız sürekli çalışmalar neticesinde hiçbir kulümüzle temel bir sorun yaşamadık. Geçen hafta yaptığımız havuz kriterlerini aynen uygulamaya karar verdik. Bunun yanı sıra, tüm 18 kulübümüze sözleşme süresince, yani 2008 yılı sonuna kadar, yeni yaptığımız kriterler nedeniyle bir gelir kaybı olursa, Futbol Federasyonu ve Digitürk tarafından sağlanan fondan bunun karşılanacağının vaadini verdik. Pastanın büyümesi sayesinde, 18 kulübümüz geçen sene havuzdan elde edilen gelirden çok daha fazlasını alacaklar.''

''AMACIMIZ, SEVİYESİ YÜKSEK BİR LİG OLUŞTURMAK''

Yarattıkları kaynaklarla Birinci Süper Lig'i hem bir marka haline getirmek, hem de pastanın büyümesini sağlamak ve futbola olan ilgiyi artırıp, kaliteyi yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bıçakcı, şöyle devam etti:

''Sadece havuz sistemi ile ilgili değil, bütün statlarla ilgili çalışıyoruz. Bugün öğleden sonra yapacağımız ve gün boyu sürecek toplantıda Birinci Süper Lig ve İkinci Lig (A) Kategorisi takımlarımızın statlarının eksiklerini tespit edeceğiz. Bunları kulüplerimize tebliğ edeceğiz, eksikleri tamamlayamıyorlarsa biz yapacağız. Amacımız mutlaka önümüzdeki yıl seviyesi yüksek, seyircinin katılacağı bir lig oluşturmak. Yeni havuz sisteminden bu faydayı
kulüpler kadar futbolseverlerimiz de görecek. Puana vereceğimiz prim sistemiyle, şike, teşvik primi iddialarının esamesinin okunmayacağı, futbol kalitesinin yükseleceği, mücadelenin yaşanacağı bir lig seyredeceğimizi umuyoruz. Böylece bizim göreve geldimiz günden bu yana savunduğumuz 'Türk futbolunu uluslararası alanda söz sahibi yapacağız' iddiasını gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha attığımıza inanıyorum.''

SORULARI YANITLADI

Federasyon başkanı Bıçakcı, gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, ''Sadece 4 büyük kulübümüz değil, 18 kulübümüzün de eski sistemden daha fazla gelir elde edeceklerini garanti ediyoruz. 18 kulübümüze hiçbir gelir kaybına uğramayacaklarının garantisini veriyoruz'' dedi.

Yeni havuz sistemindeki yüzde 14'lük şampiyonluk payının devam edeceğini belirten Bıçakcı, ''Sadece, 2 sene içinde bunu yüzde 12'ye indirecektik, onu indirmiyoruz. Aynen devam ediyor'' diye konuştu.

TRABZONSPOR'UN MAÇI


Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımıyla Trabzonspor'un oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçıyla ilgili bir soru üzerine de Bıçakcı, ''Bir problem yaşanacağını sanmıyorum. Çünkü onlar da UEFA'da yarışmayı hak eden bir kulüp ve yarışıyorlar. Trabzonspor da yarışıyor. Dolayısıyla bu maçlar son derece adilane bir şekilde oynanacaktır. Bundan önceki eşleşmelerde UEFA buna göre ayarlama yoluna gitmişti, bugün böyle bir sorun olmadığı için böyle bir eşleşme gerçekleşmiştir'' dedi.

ANELKA'YA RET

Bıçakcı ayrıca, bir soru üzerine, Fenerbahçe Kulübü'nün, Fransız futbolcuları Nicolas Anelka'nın Birinci Süper Lig'de Avrupa Birliği vatandaşı statüsünde oynaması için federasyona yaptıkları başvuruyu kabul etmediklerini söyledi.

Bıçakcı, Birinci Süper Lig'in isim hakkının Digitürk firmasına satıldığını da sözlerine ekledi. Diğer yandan, 13-16 Temmuz tarihlerinde ABD'de yapılan Uluslararası Coca Cola Kupası'dan Dünya şampiyonu olan 14-16 Yaş Genç Milli Futbol Takımı'nın aldığı kupa, gazetecilere gösterildi. Toplantının ardından Coca Cola Türkiye Marka Müdürü Levent Soygür, şampiyonluk kupasını federasyon başkanı Bıçakcı'ya verdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ailton resmen Beşiktaşlı
 Havuzun %94'ü doldu
 Türkiye'yi ayağa kaldırırım
 Aslan dizini dövecek
 Kartal tek devre! :1-1
 Efsane geri döndü
 Oğuzhan Too rövanşı aldı
 Şampiyon yapacağım
 Dudek bekliyor
 Rakibimiz Rum
 Alacağız ama kimi
 Günün içinden
İSKENDER GÜNEN
Görüntü pozitif
Kabul etmek gerekir ki sezon başı...
HASAN SAYDAM
Ümidim göklerde
Biraz "Vatan, Millet,...
İşte terörü boğacak yasa
İşte terörü boğacak yasa
Genelkurmay 2. Başkanı Org. Başbuğ'un örnek verdiği İngiltere'deki...
Şehit teğmenin babaevinde yas
Şehit teğmenin babaevinde yas
Hakkâri'de şehit düşen teğmen Kara'nın cenazesi, memleketinde tepki...
Herbie'nin yeni şoförü
Herbie'nin yeni şoförü
1970'li yıllarda çekilen dört filmi hâlâ Türk televizyonların-da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu