kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
40 YILLIK HAYAT ARKADAŞI.... İrfan ve Ali Ürer’in 40 yıllık hayat arkadaşlığı hazin bir şekilde bitti. Annesinin ölümünden sonra babasının kahrolduğunu anlatan oğul Cem Ürer, “Babamın bütün yaşam sevinci annemdi. Babam ‘Ben bu olayı hazmedemiyorum’ diyordu sürekli. Anneme ve kendisine mezar yaptırdı. ‘Dünyada işim kalmadı’ deyip sekiz ay geçmeden onu da kaybettik” dedi.
İhmal onları bitirdi

İrfan Hanım'ın başına böbrek tedavisi için yattığı hastanede monitör düştü. Gözü kör olan İrfan Ürer hastane hastane gezdi ancak kurtarılamadı Eşini çok seven Ali Ürer hayattan elini eteğini çekti ve sekiz ay sonra o da öldü. Çiftin oğulları ihmali bulunduğu için iki teknikere dava açtı.

İrfan ve Ali Ürer çifti, 40 yıldan fazla bir süre aynı yastığa baş koymuş, birbirlerine olan sevgileri ile çevrelerinde örnek gösterilen bir çiftti. Bakırköy'deki bir apartmanın bahçe katında 4 erkek çocuğu büyütüp yuvadan uçurmuşlardı. Ali Bey, İş Bankası'ndan ikinci müdür olarak emekli olduktan sonra mutlu çift, aynı evde torun sahibi olmanın da sevincini yaşamışlardı. Ancak, çiftin mutluluk dolu günleri hazin bir şekilde sona erdi. İrfan Hanım'ın böbreklerindeki sorun nedeni ile vücudu su toplamaya başlayınca oğulları anneleri için en uygun hastaneye arayışına geçti. İstanbul'da diyaliz ve yoğun bakım ünitelerinin bir arada bulunduğu birkaç özel hastaneden birinde karar kılındı. İrfan Ürer, 16 Aralık 2004 tarihinde yoğun bakım servisine yatırıldı. Burada 17 gün süren tedavisinin ardından sağlık durumu normale dönen İrfan Hanım 2 gün sonra taburcu edilecekti.

BAŞINA MONİTÖR DÜŞTÜ
Ancak 2 Ocak 2005'te yaşanan olay İrfan Hanım için sonun başlangıcı oldu. Yoğun bakım yatağının baş kısmında bulunan iki monitörden biri başına düştü. Monitörün gözüne isabet etmesi sonucu talihsiz kadının gözü kör oldu. İrfan Ürer acil olarak Dünya Göz Hastanesi'ne sevk edildi, ancak ameliyatı kaldıramayacağı gerekçesiyle burada müdahalede bulunulmadı. Yeniden aynı özel hastaneye gönderilen Ürer, ameliyata alındı. Durumu gittikçe kötüleşen talihsiz kadın ameliyattan iki ay sonra yaşamını yitirdi. Ürer çiftinin oğulları Cem Ürer, hastane çalışanlarından olayın nasıl olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Annemizin gözüne yoğun bakımda monitör düştüğünü öğrenince hastaneye koştuk. Annem yatakta iki cihaza birden bağlıydı. İki cihazınbirer monitörü vardı. Teknikerler hastanın yanına gitme zahmetine katlanmadan, oturdukları yerden monitörü görebilmek için iki monitörü üst üste koymuşlar. Alttaki monitör duvara sabitlendiği için düşmemiş. Üste konulan monitör annemizin gözüne düşmüş" dedi.

TABURCU OLACAKTI
Gözün kör olması nedeni ile annelerini acilen Dünya Göz Hastanesi'ne kaldırdıklarını söyleyen Cem Ürer, olayın ardından yaşananları şöyle anlattı: "Masada kalma riski olduğundan ameliyat etmediler. Tekrar aynı hastaneye geri gönderildik. Gözün arka kısmında akıntı olduğundan burada mecburen ameliyata aldılar. Annem ameliyata girmeden önce kendindeydi. O halde bile etrafına öpücükler saçıyordu. Bizi görünce 'Yavrularım onlar, benim canlarım' diyordu. Ameliyattan 1 hafta sonra annelerini İstanbul Tıp Fakültesi'nin reanimasyon servisine taşıdıklarını ifade eden Ürer, "Ameliyattan sonra her gün daha da kötüye gitti annemin durumu. Bunun üzerine Çapa'ya götürdük. Ancak 2 ay sonra da vefat etti."

"BİZE ÖDETTİLER"
Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundukları anlatan Ürer, 21 Haziran'da Üsküdar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada hastanenin 2 teknikerinin yargılanmaya başladığını söyledi. İş Bankası emeklisi babalarının sosyal güvencesinin hastane masraflarının yarısını karşıladığını, kalan 20 milyarı ise kendilerinin ödediklerini anlatan Ürer, "Annemizin taburcu olmasını beklerken gözü kör oldu, sonra da öldü. Ardından üzüntüye dayanamayan babamızı da kaybettik. Üstüne üstlük hastane yaptığı göz ameliyatının parasını da bize ödetti. Ticarethane mantığı ile hareket eden hastane yönetiminden davacıyız. Bir hastanın gözüne monitör düşmesi disiplinli bir hastanede yaşanabilecek bir kaza sayılmamalı" dedi.

Yıldız ATEŞ - İSTANBUL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Bakanlıktan geri adım
 Sırada Turgutreis var
 Kızını gözyaşıyla karşıladı
 Terk etmek için cami aramıyorlar
 Sinevizyonlu Kuran kursu
 'Uçak düştü' iddiası ortalığı karıştırdı
 Dünyanın kitabı artık cebinizde
 Villa Casino
 Plaj zanlısı tutuklu
 Otoparkçılar yine yakıyor
 'Emel İçgüdü' filmi sona erdi
 'Saklambaç'tan görkemli veda
REHA MUHTAR
SABAH'ı kurtardık, televizyon tehlikede..
Dün...
MEHMET BARLAS
Hem güzel hem de temiz ve düzenli olunamaz mı?
Bütün...
İLKER SARIER
Haberlerden haber beğen
Sabahları kalkar kalkmaz bir...
SAVAŞ AY
Müdürler arası "1. Geleneksel Yelken Muharebesi"
Sadece...
SAİT GÜRSOY
OKS'de doğru tercih
İstediğiniz ortaöğretim programında...
Rodeocu golcü
Rodeocu golcü
Geçen kış rodeoda sakatlanan Ailton, önceki sezon 28 gol atıp...
Erken uyarı
Erken uyarı
Bu sezonki İlk hazırlık maçında 33 dakika içinde Aurelio ve Alex ile...
Putin'in liderlik kalitesi
Başbakan Erdoğan, Putin'in Türk-Rus dostluğuna samimi olarak önem...
Moğol çocuktan 'at düşme' dersi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğollar'ın güreş, okçuluk ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu