Sardunaki
Ergun'la Tezkan'ı beklerken, Yeni Asır'ın acar Çeşme muhabiri İbrahim beni Alaçatı'ya götürdü. Alaçatı'da da Sardunaki isimli bir Yunan lokantasına. 7 yıl Yunanistan'da kaldım. Her yıl 20-30 günüm Yunanistan'da geçer. Ben böylesine güzel bir Yunan tavernasına, Yunanistan'da bile ancak birkaç yerde rastlamışımdır. Kalamata zeytini, tulum peyniri, ceviz, sarımsak, kekik, kimyon, karabiber, zeytinyağını karıştırarak yaptıkları bir Girit mezesi var ki, parmak yalatır. Kaya koruğu, deniz börülcesi, İstifno otu, kabak çiçeği dolması, acılı Selanik mezesi, caciki, biber tarator, saganaki. Yediğim mezelerden sadece bazıları. Rakı içmeyeli aylar yıllar olmuş. Midilli uzosu Mini de var dediler. 1 kadeh de uzo içtim. O küçük orijinal uzo kadehleriyle. Mehmet Çelik'in ailesiyle işlettiği tavernada, Haris (Alexiou) söylüyordu. Aslında ben söylüyordum . İçimden. Kalbimden dalgalar taşıyordu. İçimden fışkırıp Ege'ye vuruyordu. Mendirek'i dövüyordu.
|