kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rolüne hazırlanmak için işin erbabından ders aldı
Rolüne hazırlanmak için işin erbabından ders aldı

Aylin Coşkun rol alacağı sinema filmi 'Anne ya da Leyla' için hazırlıklarını gece gündüz sürdürüyor. Coşkun, 'Anne ya da Leyla'da canlandıracağı hayat kadını rolüne hazırlanmak için Elmadağ'ı mesken tutan işin ustalarından 20 YTL'ye özel ders aldı. Eğitim üç gün sürdü....

Yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yapacağı 'Anne ya da Leyla'nın çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanıyor. Filmde 'hayat kadını Leyla'yı canlandıracak olan şarkıcı Aylin Coşkun da rolüne Elmadağ gecelerinde hazırlandı. Coşkun, Elmadağ'ı mesken edinen hayat kadını ve travestilere 20'şer YTL vererek kurs gördü. İlk oyunculuk deneyiminde küçük oğlunun aradığı 'Leyla' adındaki hayat kadını karakteri için kameranın karşısına geçecek olan Coşkun, rolünün çok zor olduğunu dile getirdi. Rolünü en iyi şekilde canlandırmak için gerçek hayat kadınlarıyla üç gece geçiren Coşkun şunları söyledi: "Üç gün boyunca çeşitli yerlerde duran hayat kadını ve travestilerin yanına giderek onlarla sohbet ettim. İşin inceliklerini kapmaya çalıştım. Müşterilerle nasıl pazarlık yaptıklarından, hangi müşterinin güvenilir, hangi müşterinin güvenilmez olduğunu bilmenin püf noktalarını öğrendim."

ÖĞRENMELİYDİM
* Hayat kadınlarından kurs görme fikri nereden çıktı?
Özellikle ilk oyunculuk deneyimimde böyle bir rolü canlandırmak zor. Bu yüzden önce filmler izledim. Sonra aynanın karşısına geçerek bir hayat kadını gibi davranmaya çalıştım. Ama içime sinmedi. Bu işin nasıl yapıldığını gerçek hayat kadınlarından öğrenmem daha iyi olacaktı.

* Peki onlar sizi yanlarına nasıl kabul ettiler? Gittim konuştum. Rolüm için alıştırma yapmak istediğimi söyledim. Önce kabul etmediler. Sonra para istediler. Para vermeyi kabul ettim. 20 YTL'ye anlaştık.

* Bu kurs kaça mal oldu? Genelde üç kişi oluyorlardı. Her birine 20 YTL verdim. Yani gecede 60 YTL. Üç gecenin sonunda cebimden 200 YTL kadar para çıktı.

* Kursta neler öğrendiniz? İşin inceliklerinin neler olduğuna dikkat ettim. Pazarlıklar nasıl yapılıyor, güvenilir müşterilerle güvenilmez müşteriler nasıl ayırt ediliyor... Bunlar gibi incelikler işte.

* Bu kurs nasıl bir etki bıraktı? Hayatlarının ne kadar zor olduğunu çok daha iyi anladım. Gerçekten işleri çok zor. Anlattıklarına göre bazı müşterilerden dayak yiyorlarmış. Sapkın ilişki isteyenler oluyormuş.

* Kurs yeterli geldi mi? Sandığımdan daha çok yeterli geldi. İnanın onların yanında tek gece geçirmek bile yeterliydi. İyi bir hayat kadını rolü çıkaracağıma inanıyorum.

Yüksek fiyat çekti
Üç gece boyunca Elmadağ'da rolüne hazırlanan Aylin Coşkun, "Allah yardımcıları olsun. İşleri gerçekten çok zor. Öyle müşteriler geliyor ki... Allah kimseyi bu işi yapmak zorunda bırakmasın" dedi. Elmadağ Cumhuriyet Caddesi'ndeki bekleme sırasında birçok davet alan Coşkun, müşterilerden yüksek fiyat isteyerek kurtuldu: "Öyle yüksek fiyat çektim ki, adamlar anında gazladı. 500 doları duyan uçtu gitti. "
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 2. Uluslararası İstanbul Adalar Festivali başladı
 Çeşme yine hareketli
 Muradlarına erdiler!
 "Skandalla ilgim yok"
AYŞE ÖZYILMAZEL
Böyle evliliği almasak, alana engel olmasak
Annemin,...
HAKAN & UTKU
Tatil köyü dönüşü uyarıları
Bütün bir yıl çalışıp,...
Şenay 'aşk tatilinde' Helin ise eve kapandı
Şenay 'aşk tatilinde' Helin ise eve kapandı
Ruslana fena yakalandı
Geçen yılın Eurovision...
İç giyim artık rengarenk...
İç giyim artık rengarenk...
İç giyimde beyaz 'out' oldu, şimdi moda renkli çamaşırlar... Farklı...
Londra'da terör dehşeti
El Kaide, New York, İstanbul ve Madrid'den sonra Londra'yı da 4...
Ortaöğretim Kurumları Sınavı
İlköğretim okullarındaki 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan 795 bin...
Türkiye Kehanetleri...
Anayasanın sadece üç gün arayla Fransa ve Hollanda tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.