kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gerçek insanlık suçu!
Büyük bir patlama oldu çığlıklar birbirine karıştı
Terör aynı, dil farklı
'Bombacı' adayı 17 yaşlarında
İspanya, Fransa ve İngiltere kınadı...
'Çatışmayın bombalayın!..'
Emniyet kırmızı alarma geçti...
Ege'de 75 tane canlı bomba var

Lanet olsun

Terör, turizm cenneti Kuşadası'nı vurdu... Plaja giden minibüste bomba patladı. İkisi turist beş kişi öldü....

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2.5 ay sonra ikinci bomba... Kadınlar Denizi'ne sefer yapan minibüste dün saat 10.45'te korkunç bir patlama oldu. Minibüsün parçaları arka caddelere uçtu, ortalık tam anlamıyla kan gölüne döndü.

KURYENİN BOMBASI
Üçü kadın beş kişi öldü. Ölenlerden biri İngiliz, biri İrlandalı... Emniyet, bombanın başka yere taşınırken patladığını belirtiyor. 16 yaşında kuryenin bombayı bırakıp indiği öne sürüldü.


Gerçek insanlık suçu!

Terör bu defa da Ege'nin incisi Kuşadası'nı vurdu. Turistlerin de bulunduğu minibüs havaya uçtu; İkisi turist beş ölü, 13 de yaralı var. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Son dönemde 'hortlayan' terör, bu defa da turizmin önemli merkezlerinden Kuşadası'nı vurdu!.. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün sabah, içinde turistlerin de bulunduğu bir minibüste meydana gelen patlamada 5 kişi öldü. Patlamada 13 kişi de yaralandı. Yaralıların arasında bulunan dört İngiliz turistin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırının canlı bomba ile gerçekleştirildiği sanılıyor. Ancak canlı bombanın bombayı arabaya bıraktıktan sonra indiği öne sürülüyor. Saldırıyla ilgili olarak şüpheler PKK terör örgütünde yoğunlaşırken henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Kuşadası'ndan aldığı turistleri Kadınlar Denizi'ne götürmek üzere yola çıkan Cemal Uçar yönetimindeki minibüs Atatürk Meydanı'na geldiğinde büyük bir patlama meydana geldi. 2,5 ay önce de tuvalete konan bomba nedeniyle bir başkomiserin şehit olduğu, limanın karşısında yaşanan patlamayla ortalık kan gölüne dönerken, minibüsün parçaları çevreye saçıldı.

DÖRT İNGİLİZ TURİST AĞIR YARALI
Patlamada çeşitli yerlerinden yaralanan 13 kişi Kuşadası'ndaki hastanelere kaldırıldı. Yaralanan dört İngiliz ise İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Bacağında ağır yanıklar olan 41 yaşındaki İngiliz kadın turist Toly Pulshol, yanık ünitesi olmadığı gerekçesiyle daha sonra Bozyaka Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Yaralılardan 16 yaşındaki Adam Brown, Çocuk Cerrahi Kliniği'ne sevk edilirken Steven Stables (23) ile soyadı henüz belirlenemeyen ve 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen Michael isimli turistin durumu ciddiyetini koruyor. Yaralıların tedavisi sürerken acil servise gelen İngiliz Konsolosluğu'nda görevli Ayşe Modacı da bilgi almak üzere hastaneye geldi. Vücutlarında patlamadan dolayı yanık, parçalı kırık, doku ve kan kaybı olan İngiliz turistlerin hayati tehlikesi sürüyor.

ÖLENLERDEN ÜÇÜ KADIN
Bu arada üçü kadın olduğu belirlenen ölenlerden sadece Deniz Tutum ile İrlandalı Tana Whalen ve İngiliz Helen Luis Pallhall'ın kimliği belirlenebildi. Diğer iki kişinin kimliği ise henüz tespit edilemedi. Kuşadası Devlet Hastanesi'ndeki yaralıların isimleri ise şöyle: Muhlis Yaşa, İngiltere vatandaşı Sen Pucher, Özel Kuşadası Hastanesi'ne götürülen yaralılar Cemal Uçar, Akif Çallı, Sedat Özçelik, Doğan İkilik ve ayakta tedavi edilenSerkan Tetik.

GAZETECİLER ENGELLENDİ
Patlamayı, dört günlük ziyaret için gittiği memleketi Malatya'da öğrenen Aydın Valisi Mustafa Malay, acil olarak Kuşadası'na hareket ederken, henüz patlamayı üstlenen bir terör örgütü olmadığını açıkladı. Olayın, daha önce aynı yerde meydana gelen patlamayla bağlantısının araştırıldığını kaydeden Vali Malay, "Ölenler arasındaki bir kadının, bombayı taşıyan kişi olması ihtimali var. Bu kadın canlı bomba da olabilir, elinde bombalı paketi de taşıyor olabilir. Cesetler üzerinde inceleme yapılıyor" dedi. Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ise olayın çok fazla gündemde tutulmamasını isteyerek, "Patlamanın canlı bomba mı; yoksa bir düzeneğin patlatılması sonucu mu meydana geldiği henüz netlik kazanmadı. Olayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya de patlamaya neden olan maddenin yapısı hakkında incelemelerin sürdüğünü söyleyerek, "Türünü uzman ekipler inceliyor. Henüz konuyla ilgili net bilgi bildirilmedi. Savcılık ve emniyetin uzmanları yaptıkları inceleme sonunda patlamaya neden olan maddeyi bize bildirecekler. Turizmin en yoğun olduğu dönemde böylesi bir olayın yaşanması bizi son derece üzdü. Alınan tüm tedbirlere rağmen bazı şeylerin önüne geçmek mümkün olmuyor" dedi. Nurdoğan Kaya, aynı yerde 2,5 ay önce meydana gelen patlamanın hatırlatılması üzerine de, yaz döneminde Kuşadası Emniyeti'ne ilden takviye yaptıklarını anlatarak, "Sezona girilmeden önce emniyet ve asayiş uzman personelini hem jandarma, hem polis, hem sağlık ekipleri olarak Kuşadası'na gönderdik. Her türlü çalışmayı yaptık ama bazı şeylerin önüne geçmek mümkün olmuyor'' dedi. Öte yandan, basın mensupları polay yerinde görüntü ve bilgi edinmeye çalışırken, çevredeki vatandaşların tepkisi nedeniyle zor anlar yaşadı. Çevredekilerin, 'Gidin Mehmetçi'ği öldüren teröristleri' diyerek gazetecilerle tartıştığı görüldü. Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, vatandaşların olay bölgesinde çekim yapmak isteyen basın mensuplarına yönelik engelleyici tavırla ilgili olarak, "Özellikle geçimini turizm sektöründen sağlayan vatandaşların tepki duyması normal ama aşırıya kaçmadıklarını umuyorum" diye konuştu.

Ufuk BAKSİ- Atila KARAPINAR - Kadir KEMALOĞLU


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mehtap gezisi facia ile bitti
 Türkiye kan değiştiriyor
 'Türk Festivali' Londra'da başladı
 Rektör'den iddialara yalanlama
 Demiröz: İstifa etmeyeceğim
 Ömer Tarkan toprağa verildi
 Bu da trafik terörü
 Yaz ortasında sel felaketi
 Konya'da 2 çocuk 2 ayrı garip kaza
 Tunceli faciadan kıl payı kurtuldu
 Derince Tünel projesi
 Kemal Uzan'a dava
 12 bin yeşil kart iptal
 Manisa'da bebek ölümleri
ERDAL ŞAFAK
Üç cümle yeterli mi?
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü...
Basıp kaçacaklardı
İngiliz istihbaratına göre bombacılar "planlayıcı" tarafından...
Müslümanlar korku içinde
* ABD'nin "izlenmesi gereken kişiler" ihbarına rağmen, İngiliz...
Kendimi onardım
Kendimi onardım
Teknik adamlıktan uzak geçen 1 yıl 2 ayda tüm yaşadıklarımı iyice...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu