kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Gece yarısı halı saha maçına giden erkekler
Pazartesi sohbetinin en ağır konuğu

Gece yarısı halı saha maçına giden erkekler

Bunları biliyor musunuz?
1-
Kredi kartınızı herhangi bir mağaza ya da restoranda unuttuğunuz anda yarım saat içinde sizi cep telefonunuzdan arayıp "Kartınız şu adreste gidip alın lütfen" diyorlar. Garanti Bankası'nı bir süredir bu çabuk ve acısız uygulaması için uyaracağım ama utanıyorum. Neden mi? Bir kadın ve bir adam düşünün, sabah evden beraberce çıkıyorlar. Önce kahve almak için duruyorlar, ardından adam kadını işine bırakıyor. Yarım saat sonra önce kadına sonra adama "Kartınız şu adreste" telefonu geliyor. Yani adam ve kadın 10 dakika arayla kartlarını bir yerlerde unutuyorlar. Kadın tabii ki benim, adam da kocam. Ben kendimi kahve alırken dağıtmışım, gazeteci hastalığı işte... Kocam ise kredi kartını Akmerkez Fenerium'da bırakmış. Sabah sabah orada ne yaptığı ve takımına olan aşkı ayrı bir tartışma konusu, o noktaya hiç girmeyeceğim. Uzun lafın kısası bankalar kart konusunda oldukça titiz davranıyorlar.

2- Fenerbahçe dedim de aklıma geldi. Erkekler arasında yaygın bir moda. Halı saha maçları. "Bu da yeni mi?" demeyin. Yeni olan tarafı gece yarısı yapılanlar. Geçenlerde bir arkadaşımın kocası Külkedisi misali 24.00'da evden çıkarken karısına "Maça gidiyorum" demiş. Bizimki cin ya "Nasıl yani?" diye cevap vermiş. "Bu saatte? Sen iyice aptal yerine koydun beni". Adam da "Sen de gel o zaman" demiş. Sonra mı? Sonra beraberce gerçekten de halı saha maçına gitmişler. Yani doğru, bazılarındaki futbol aşkını anlayabilmek için özel maharet lazım.

3- Beyoğlu'ndaki Yunan Restoranı Ta Nichia'da Dimitri sahne alıyor. Havalar iyice güzelleşmeden son fırsat gidip dinleyin. Yemekler zaten güzel, atmosfer harika, Dimitri müthiş şarkılar söylüyor. Şansa bakın ki Türk-Yunan gerginliği akşamında oradaydık. Ahmet Hakan da oradaydı. Yani iki büyük gazete temsilcileri olarak biz gerginliği çoktan çözmüştük. Şaka bir yana serin bir İstanbul akşamı için güzel bir seçenek.

4- Şengül Balıksırtı'nın yeni çıkan kitabı "Seni Ben Uzaklarda Sevdim" gerçekten de bir solukta okunacak cinsten. Siz onu magazinci sanıyorsunuz, kadın gidip roman yazıyor, oldu mu peki bu? Hani şöyle anlatsa ünlülerin sırlarını, nelerle karşılaştığını, starların röportajlarında söylemediklerini.... Fena mı olur? Olmaz tabii. Çok satacağı da kesin. Ama Şengül zoru seçmiş, roman yazmış. İyi de yapmış, anlattığı hikayeyi seveceksiniz.

5- THY iç hat uçuşlarında "20 dakika kuralı"nı kaldırmış, 30 dakika yapmış. Yani uçuştan yarım saat önce bankoya gitmezseniz uçağınızı kaçırabilirsiniz, benden duyurması.

6- Bugünkü yazıları size New York'tan yazıyorum. Meraklılar için bir iki mekan önerim olacak. Dos Cominos Soho: Özellikle Margarita içmek için... Ayrıca tatlı mönülerine göz atmakta fayda var. Ono: Ünlü Gansevoort Oteli'nin Uzakdoğu-Amerikan yemekleri ağırlıklı restoranı. Yemekler müthiş, ortam harika. Burayı görmeden New York'tan ayrılmayın derim. Duvet: Kocaman büyük beyaz sedirler ve üzerinde beyaz cibinlikler düşünün. Burası hem restoran hem bar. Uzanıp sedirlerin üzerine gelen geçeni izlemek çok eğlenceli. Burası New York, her çeşit insan var. Tabii ki Japonlar ellerinde kameraları her yeri ele geçirmiş durumdalar. Broadway'da üç gün önce başlayan şov Christina Applegate'in başrolünü oynadığı "Sweet Charity". Hani şu aptal ve seksi sarışın rollerinde görmeye alıştığımız Applegate. Şov ilk kez 1966 yılında izleyiciyle buluşmuş. Hikaye tamamen seksi danslar ve Christina'nın üzerine kurulmuş. O da harikalar yaratıyor, performansı muhteşem. Hikaye bildik, müziklerin çoğu eski ama yine de eğlenceli.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İçki servisini başlatın yoksa herkes alkolik olacak   / 10-07-2005
 Aşk ve nefret. İnce bir çizgi...   / 03-07-2005
 Erzurum'dan Harvard'a   / 26-06-2005
 Ben evinize aşık oldum   / 19-06-2005
 Bu bir aşk hikayesidir   / 12-06-2005
 Cep telefonu fırlatma yarışması   / 05-06-2005
 Hayatında başka bir kadın mı var ?   / 29-05-2005
 Hiç kadın olmaktan utandınız mı?   / 22-05-2005
 Kadınlar çok kıskanç, çok...   / 15-05-2005
 Gece yarısı halı saha maçına giden erkekler   / 08-05-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Fakir ama onurlu manikürcüyle kaynak ustasının aşkı
Yeni...
MEHMET ALTAN
Yakamoza Pansiyon
Önümde hiç gitmediğim ve görmediğim...
ÖNCEL ÖZİÇER
Ayıp artık ama!
İki ortak varmış İstanbul'da. Biri...
KAZIM KANAT
O kara gözleri tanıdım
Zürih'e giden uçağa bindiğim...
Bu start unutulmaz
Bu start unutulmaz
Deniz Kuvvetleri Kupası, SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları'nın startı...
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
İstanbul Caz Festivali yine birbirinden etkileyici isimleri konuk...
Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.