kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evde bir melek dışarıda bir cani
Evde bir melek dışarıda bir cani

Tarihe geçen "seri katiller" sabah katliam yaptı, akşam evde iyi bir eş ve baba oldu. Kimi kurbanlarına tecavüz etti kimi de da onları yedi.

İzlediğim hiçbir Hollywood filmi beni onların hikayesi kadar etkilemedi. Zaten hiçbir Hollywood senaristinin de onlar kadar yaratıcı olabileceğini düşünmüyorum. ABD tarihinin en azılı seri katillerinden bahsediyorum... Akıllara durgunluk veren cinayetleri işleyen bu katiller, günlük hayatta iyi bir eş, çocuklarını iyi yetiştiren melek gibi bir baba, ülkesi için savaşmış bir vatansever veya kiliseye giden inançlı bir vatandaştı. Ancak yüzlerine geçirdikleri maskeyi en yakınındaki insanlar, gece soluklarını hissederek yatan eşleri bile fark edemedi.

OSCARLIK OYUNCU GİBİ
Oscar kazanan aktörlere bile pabucu ters giydirecek bir hayat yaşadılar. Hatta bazılarını hayatı film oldu. Bu tür cinayetlerde uzman Harley Stock, "Seri katillerin, yalnız yaşayan, herhangi bir sorumluluğu olmayan, başıboş ve asosyal olduklarına dair önyargı vardır. Halbuki tam tersine kulaklara inanılmaz gelen bu cinayetlere imza atan katiller şaşırtıcı bir şekilde çok iyi bir çevreden gelen, örnek ve mutlu bir aileye sahip, varlıklı insanlar" diyor. İşte hayatları boyunca namuslu yaşamlarıyla takdir toplamış, bir ömür iyi bir baba ve eş olmuş katillerden örnekler... John Wayne Gacy ya da Palyaço Pogo... Çevresinde herkes tarafından çok sevilen, saygı duyulan Gacy, hastanelere palyaço kılığında giderek çocukları eğlendirmeyi düşünecek kadar iyi yürekli, Chicagolu saygın bir işadamı, iyi bir Katolik olmasıyla tanınan bir vatandaştı. Bu özellikleriyle bir filmde katil olarak şüphelenilecek son kişi.. Ama ne yazık ki 33 genç erkek onun ellerinde can verdi... Kurbanlarının cesetlerini evinin bodrum katında saklayan Gacy, iğrenç kokuyu soran karısı Carole'a "Koku, bozulan buzdolabındaki etlerden geliyor" diyecek kadar soğukkanlıydı. Otuzdan fazla insanı öldürdüğünü itiraf eden ve homoseksüel eğilimleri olan Gacy, çorabını veya iç çamaşırını kurbanlarının ağzına tıkadığını büyük bir zevkle polislere anlattı. 13 Mart 1980'de ölüm cezasına çarptırılan Gacy'ye, 9 Mayıs 1994'te ölüm iğnesi enjekte edildi. Gacy, idamından önce gazetecilere telefon ederek son röportajını yapabileceğini söyledi. Son yemeği kızarmış tavuk, patates, cola ve çilekli kekti.

BİRİ İNTİHAR ETTİ
Indianapolis'te karısı Juliana ve üç çocuğuyla mutlu bir şekilde yaşayan Herbert Baumeister... Karısının sadık bir koca olarak tanımladığı Baumeister'ın en büyük zevki zamanın çoğunu çocuklarıyla geçirmekti. İki market işleten Baumeister, kentin en varlıklı semtlerinden birinde oturuyor, örnek bir eş ve baba olarak gösteriliyordu. Ancak bu pembe tablo 1995'te 15 yaşındaki oğlunun milyon dolarlık evlerinin ön bahçesinde bir insan iskeleti bulmasıyla kabusa döndü. Mutlu evliliklerini kaybetmek istemeyen Juliana, kocasının "İskelet doktor olan babama ait" yalanına inandı... En az 16 kişinin katili olan Baumeister kurbanlarını eşcinsel erkeklerden seçiyordu. Sonradan yapılan araştırmalarda evin bahçesinde yedi iskelet daha bulundu. Yıllarca Indianapolis'te gay barlara gittiği ortaya çıktı. Baumeister, tüm suçlarının ortaya çıkmasından sonra 1996 yılında bir parkta intihar etti.

KIZI SAHİP ÇIKTI
Bütün bu katiller arasında şüphesiz en hasta ruhlu olanı 1930'lu yıllarda seri cinayetler işleyen Albert Fish'ti. O dönem tüm ailelerin korkulu rüyası olan Fish, çocukları öldürdükten sonra onları yiyordu... Birden fazla evlilik yaşayan Fish, 6 çocuk büyüttü. Seks düşkünü, sadist ve mazoşist olarak tanımlanan Fish yakalandıktan sonra 400'den fazla çocuğu taciz ettiğini ve en az altısını öldürdüğünü itiraf etti. Fish kurbanlarını taciz ettikten sonra boğup öldürüyordu. Ve onları bir koyun gibi yüzüp etlerini evine götürüyordu. Kızı Gertrude Demarco, mahkemede onun çok iyi bir baba olduğunu söyleyerek herkesi şaşırttı. Fish 1936 yılında elektrikli sandalyede idam edildi. Fish öldüğünde 66 yaşındaydı ve elektrikli sandalyeye oturtulan en yaşlı insanlardan biri olarak tarihe geçti. Evli ve 5 çocuk babası olan Robert Yates, Amerikan ordusunda herkesin saygı duyduğu helikopter pilotuydu. Karısı Linda'yla beş çocuğunu çok büyük bir özen göstererek büyüttü. Sevgi dolu ve muhafazakar bir ailede yetişen Yates, 1990'lı yıllarda 18 kadını başlarından vurarak öldürdü. Kurbanlarının ortak özelliği ya uyuşturucu batağında olması ya da fahişelik yapmasıydı. Yates, karısı Linda'nın makyaj yapmasına, açık giymesine kesinlikle müsaade etmiyordu. Linda kocası olmadan herhangi bir karar alamayacak kadar kendine olan güvenini kaybetmişti. Hiçbir zaman onsuz doğru karar veremeyeceğine inanıyordu. Mahkemede ifade verirken bile sesi titreyen Linda, "Onu hiçbir zaman bir eşin kocasını sevmesi gerektiği gibi sevemedim" dedi. Washington Eyaleti'nde yargılanan Yates için mahkeme jürisine savcı şöyle dedi: "En büyük hobisi öldürmek ve öldürdüğü kadın kurbanlarıyla seks yapmak." Ölüm cezasına çarptırılan Yates, hala hapiste ve idam edileceği günü bekliyor.

Sertaç AKDOĞAN

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Bu start unutulmaz
 Bence Fazıl Say bir uzaylı olabilir
 Taklidi aslından pahalı
 Kazdağları'ndaki köylerin yıldızı parlıyor
 Teknolojik bir tatile hazır mıyız?
 New York
 Eski giysilerimi sandıktan çıkardım
 Pilot seferberliği
 Uçakta ilk 'alo' 2006'da
 Corendon, Brüksel'den Eskişehir'e uçacak
 THY'de yeni atama Halil Tokel
 Kısa... Kısa...
 Gün batımı, alışveriş ve Venüs'ün Doğuşu: Floransa
 Otomobil bisikleti yok edebilir mi?
 Dev konserler barışın hizmetinde
 İdefix'te patron değişti hedef aynı
 New York
 Discovery yeniden uzaya çıkıyor
 Hezarfen'de bugün şenlik var
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Komedi gibi haberler
Önce kısa bir özet. Hafta içinde...
TURGAY NOYAN
Beşiktaş'ta yağmur var
Ne oldu hocam son durum nedir? Bu...
FİKRET AYDEMİR
Erişilmeyen
Türk bayraklarının bolca yer aldığı...
STELYO BERBERAKİS
Türk Dizileri
Yunan televizyonunda ilk kez yayınlanan...
YASEMİN TAŞKIN
Kedi Gezisi
Bizim tatil kedi keşfine döndü... Bir yere...
Hastalarımızın gözünde aşık da olduk tacizci de
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Başhekim Yardımcısı Dr. Latif...
Türk kadınları hayatımda şimdiye kadar tanıdığım en güzel ve en yetenekli kadınlar
Amerika'nın İstanbul Başkonsolosu David Arnett ve eşi Vivi Arnett...
Van Doğu'nun ot cenneti
Doğal ve tarihi zenginlikleriyle ilgi toplayan Van'ın yemeklerinde çeşit çeşit...
Seyyar karnaval Le Tour de France
1903'ten bu yana yalnızca iki savaş dönemi hariç kesintisiz yapılan bisiklet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.