kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi de katacağımız durumlar karşımıza çıkabilir kim bilir?.

16 Temmuz Cumartesi
Ağaç altı
Çupra, levrek, lida, kefal, topan, istavrit tutan balıkçıların hemen karşısındaki kıyıda. Adı Karina Restoran. Bütün bu balıkları, burada afiyetle yiyebilirsiniz çünkü çok taze. Lokanta aynı zamanda "Abdül'ün Yeri" olarak biliniyor. Sahibi Abdül Bey akşamları geliyor. Gündüzleri her şey oğlu Deniz'den soruluyor. Büyük bir bahçesi var. 2 tane iğde ağacı var. 9 adet de büyük çam ağacı. Minik selvi ağaçları da dikmişler. Ağaçların altında gölgede yemek yeme ve buz gibi bira içme keyfi. Sonbaharda yılan balığı çıkıyor. Yemeği ısmarlamadan önce fiyatları sormakta yarar var. Bu civarda deniz kenarında deniz börülcesi toplamak mümkün. Çok güzel salatası oluyor. Doğanbey-Karina yolu üzerinde. Doğanbey'den 2 km. sonra.
Tel: (0256) 537 63 98. Ek Bilgi: Karina Restoran'ın bulunduğu Dilek Yarımadası, Akdeniz'in en değerli biogenetik rezerv alanlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu yarımadada 830 bitki, 28 memeli hayvan, 27 sürüngen ve 250 kuş türü bulunuyor. Buna bir de deniz canlıları ekleniyor. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin hangi şiirinde yer almalı? Orhan Veli. "Ne duruyorsun be / at kendini denize". Konser keyfi: Bu gece saat 01.30'da Shaft Blues & Jazz Club'da Acil Servis konseri.
Tel: (0216) 449 05 90

17 Temmuz Pazar
Neşeli müzik
Bugün saat 11.00'de The Root Digger Jazzband neşeli müzikleri ile Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi Atlı Köşk'ün bahçesinde. Bahçede sağa çıkan yukarıdaki yolun solunda, toprağa yatmış, yarısı görünen, yatan kadın heykeli çok güzel. Ayrıca etrafta kırmızı boncuk şeklinde Christmas çiçeklerine benzer 'Gelinküpesi' çiçeklerine rastlamak mümkün. Havuzda üç güzel nilüfer var. Çok çeşitli kahvaltılık yiyecekler. Yoğurttan kayısı suyuna kadar. Giriş, 50 lira.
Tel: (0212) 293 65 42. Tarihi bilgi: Sarıyer'de 19. yüzyılın başında, Bostancıbaşı Defteri'ne göre Yenimahalle'ye kadar 12 hane dışında, 1 han, 9 kayıkhane, 1 harem iskelesi ile Sarıyer Camii'nin iskelesi, biri eski 2 köşk, 1 pazar kayığı iskelesi, 3 kahvehane, 1 keresteci mağazası ve 1 mahzenin bulunduğu kayıtlıdır. Zeytinli Rock Festivali'nde bugün Kargo, Işığın Yansıması, Zardanadam, Karakedi, Pilli Bebek, Pin Up adlı gruplar sahne alacak.
Tel: (0212) 245 96 06

18 Temmuz Pazartesi
Dağılan inciler
Kitap: Esir Düştüm Gözlerinde. Yazar: Esra Aksu. Akis Yayınları. Temmuz 2005. 95 sayfalık şiir kitabından yedi satır. Yalnızlık demleri: Gözlerimiz ışığa hasret kaldı / Bu yalnızlık demlerinde / Ne ay doğdu gecelere / Ne de göz kırpan oldu güneşe / Karlar yağarken saç tellerimize / Avucumuzda inciler dağıldı / Bu yalnızlık demlerinde. Müzik bilgisi: Plak, CD biriktirenler için müzik dergisi. Adı: Farfare. Haziran sayısında Ben-Hur, Qua Vadis ve King of King koral süitleri tanıtıldı.

19 Temmuz Salı
Yağmur sesi
Dar bir avlu girişinden sonra yer alıyor. Mini bahçe. Üç katlı. Yirmi yedi basamakla en üst kata çıkılıyor. Tavan pleksiglastan. Aydınlık. Solda plastik cömert çiçekler. Yağmurda damlaların sesi. Altı masa. Her gün ıspanak böreği bulunuyor. Aile yeri. Ana, baba, kız çalıştırıyor. Nezih bir ortam. Adı: Ispanak Nargile Cafe. Büyükparmakkapı Sokak'ta. Tel: (0212) 249 84 56. Mahalle bilgisi: Kafenin karşısında yer alan Orta Kahve'ye girince sağda bir dilek ağacı. Niyetlerinizi kağıda yazıp asıyorsunuz. Kofi Baba adlı. Pek çok dilek kağıdı var. Biri şöyle: "Köpeğim olsun istiyorum. Havuza girmek istiyorum. Bi de Mert'ten ayrılmak istemiyorum."

20 Temmuz Çarşamba
Bozuk oltalar
Ara sokağa gizlenmiş bir dükkan. Her türlü balık avı malzemesi. İtalyan olta 20 milyon. Değişik fiyatlar, çeşitli malzemeler. Aile işletmesi. Ayrıca bozulan oltalarınızın tamiri de yapılıyor. Gerekirse çapari, iğne çeşitleri ile ilgili sorularınıza cevaplar alabilirsiniz.
Tel: (0212) 259 01 50. Cihannüma Mah. Bostanbaşı Sokak.
Beşiktaş. Ara bilgi: Yanındaki Tufan Kırtasiye yirmi yıllık ve ne aranırsa bulunuyor, yardımcı olunuyor. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Bebek, Çamlıbahçe, Lütfiye Mevkii Sokak. Zaman: Geçen hafta bugün: Sabah 10.00. Sokaktaki yavru kedi sayısı: 3. Büyük kedi: 2. Akşam 19.30: Yavru kedi: 1. Büyük Kedi: 1.

21 Temmuz Perşembe
Tarçınlı kurabiye
Babylon'un sokağı bitince. Sola döndüğünüzde. İleride solda. Ev kurabiyeleri merkezi. Teyzeler çalışıyor. Her zaman taze, lezzetli, çeşitli kurabiyeler. İçi görünen, mor fiyonklu naylon kutularda tarçınlı kurabiye 7 milyon. El ilanlarında şunlar yazıyor: Home Made Cookies. Hem de tek telefon ile Taksim ve Beyoğlu bölgesine direk servis. 0212) 249 39 13".
Tünel. Kitap karıştırma bilgisi: Ağaç Cafe. Postanenin arka sokağında. İki katlı. Üst kat kafe. Turistik bilgi: Macaristan'da lezzetli bir salam markası: Pick. Budapeşte havaalanının çıkışında taksi yerine Airport yazılı minibüslere binerseniz, gideceğiniz yere daha ucuza gidebilirsiniz.

22 Temmuz Cuma
Çimlere basılır ve yuvarlanır
Dört dörtlük yaşam alanı. Çocuklarla gidilebilecek, doğayla iç içe, nefes alınabilecek bir yer. Adı: Değirmen. Girişte sağda minik dükkanlar. "Değirmen Bakkal"da reçeller, kompostolar, salçalar, ekşiler, zeytin, zeytinyağı, ekmek, kuru bakliyat, badem, ceviz, bitki çayları, mevsimlik taze meyve ve sebzeler, kurutulmuş sebzeler ve meyveleri bulabilirsiniz. Her şey kendi ürünleri. Katkısız. Zeytinyağı geleneksel taş değirmende üretilmiş. Her çeşit ağaç ve çiçek mevcut. Etrafta tavşanlar, ördekler, kazlar ve tavus kuşları serbestçe dolaşıyor. Ördeklere ekmek atıp tavşanlara havuç yedirebilirsiniz. Bir göl üzerinde "Amazon Köprüsü" nden geçmek mümkün. Köprüden aynı anda en fazla 10 kişi geçebiliyor. Ayrıca barınaklarda şu hayvanları görmek mümkün: sakız koyunları, tiftik keçileri, develer, eşekler, çeşitli tavuk türleri, papağanlar, köpekler, keklikler ve bıldırcınlar. Çocuklar için minik bir lunapark var. Ata binmek ve araziyi dolaşmak da mümkün. Göl Cafe'de otlu peynirli gözlemenin ve kömürde demlenmiş çayı tadabilirsiniz. Ayrıca çiftlik yoğurdundan ayran. Etrafa hakim Değirmen Restoran ise müze gibi. Yazın bahçedeki masalarda oturabilir, kışın ise içerideki şöminelerle ısınabilirsiniz. Duvarlarda ve etrafta görebilecekleriniz: geyik boynuzları, kurutulmuş biber, mısır, nar, kabak, üzüm salkımı, fenerler, cezveler, eski ütüler, paşaların siyah beyaz fotoğrafları. Burada Ege mutfağının tadına varabilirsiniz. Ana yemekler geleneksel Türk et mutfağından. Mönüden seçmeler: künefe, keşkek, ev eriştesi, hünkarbeğendi. Davutlar Yolu 4. kilometre. Saraydamları Mevkii.
Kuşadası/Aydın. Tel: (0256) 681 21 48. Çarşı bilgisi: Heybeliada'da her çarşamba. Tüm meyve sebzeler Yalova'dan geliyor. Ucuz taze. Pazar erken kapatılıyor. Saat 15.30'da tezgahlar toplanıyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Boşa yazılmış tek bir satırım bile yok
 Seyirci konser izledi görevliler kapris çekti
 Tuvale yansıyan iyi kızlar ve soyağaçları
 Önyargılar silinecek
 Amerikalı sufi, Şeyh Ragıp
 Tasarım ikonları
 Türkiye simgesini Coulthard taşıyacak
 Gündüz doktor gece müzisyen
 Bu kadın bir büyücü
 U2 özüne dönüyor
 Candan bizi seviyor, anladım
 Dışarı çıkmadan önce
 Kiloları verdik ya sonra?
 Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
 Her Türk mimar mı doğar?
 Kadınların ne kadar ileri gittiğini tahmin edemezsiniz
 Erken doğum telaşına son
 Şimdi eller havaya, tüm fabrika!
 Bir Türk'e aşık oldu aşkın kitabını yazdı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kapıyı tıklatırken "Lütfen içeride kocam olmasın"...
ALİ POYRAZOĞLU
Her şeyi olan adam ve balık
Büyük yazarımız Bilge...
SUNAY AKIN
İstanbul uçurtması
Yalnızca güneş mi; uçurtma da doğudan...
Şarap şaraba baka baka kopyalanıyor
Bizde çoğu sektörde olduğu gibi şarapçılıkta da kopyalama aldı başını gidiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.