kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Karartma isteği yok
Çiçeği Burnunda Başkan

RTÜK ekran karartmayacak

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun yeni başkanı Zahid Akman, görevi Fatih Karaca'dan teslim aldı. "Yeni dönemde, kapatma, karartma gibi bir istek söz konusu değil" dedi...

Karartma isteği yok

RTÜK'ün yeni başkanı Akman, yeni dönemde TV ve radyolara kapatma, yasaklama karartma veya ceza verme gibi bir isteğin, kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yeni başkanı Zahid Akman, görevi Fatih Karaca'dan teslim aldı ve "Yeni dönemde, kapatma, yasaklama, karartma ve ceza verme gibi bir istek kesinlikle söz konusu değil" dedi. Akman, radyo ve televizyon kuruluşlarının kamuoyunun beklentileri doğrultusunda yayın yapmaları için "yardımcı olacaklarını" belirtti. RTÜK'ün yeni üyeleri dün toplantı yaparak, başkan ve başkan yardımcısını seçtiler. Başkan seçilen Akman ve yeni üyeler, daha sonra RTÜK binasına giderek, görevi eski üyelerden devraldılar. Eski Başkan Fatih Karaca, RTÜK üyelerinin seçimle göreve gelmeleri gerektiğini her ortamda dile getirdiğini ifade ederek, Meclis'in bu yönde düzenleme yapmış olmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. RTÜK'ün geride kalan 11 yıllık süre içinde, Türkiye'de seçimle görev almanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Karaca, "Demokratik bir heyet olarak, açıklık ve şeffaflık içinde kararlarımızı aldık. Zaman zaman birbirimizi incitircesine eleştirdik. Sonuçta demokratik ve doğru olanı yapmaya çalıştık. Bunu başardığımızı düşünüyorum" diye konuştu. Nöbet değişimi yapıldığını ifade eden Karaca, yeni başkan ve üyeleri tebrik ederek, başarılar diledi.

ŞANS VE AVANTAJ
Yeni Başkan Zahid Akman da TBMM'ye ve kendisini başkanlığa layık gören üyelere teşekkür etti. Zor bir dönemde görev aldıklarını, ama Türkiye'de özel televizyon yayıncılığını planlayan ve düzenleyen eski RTÜK üyelerinin en büyük şans ve avantajları olduğunu belirten Akman, "Kendilerinin oluşturduğu sistem ve yapıya çok güveniyoruz. Onların bugüne kadar yaptıkları çalışmalar, bizlere ışık tutacaktır, rehberlik yapacaktır" dedi. Eski RTÜK üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Akman, RTÜK'te gelinen noktayı daha da ileri bir aşamaya taşıma gayreti içinde olacaklarını kaydetti. Akman ve Karaca, açıklamalarının ardından tokalaşarak, foto muhabirlerine poz verdiler. Akman, Karaca ile eski 3 RTÜK üyesine de birer demet çiçek verdi.

KAMUOYU BEKLENTİSİ
Akman, daha sonra, gazetecilerin soruları üzerine, "çiçeği burnunda bir başkan olduğunu ve RTÜK'ün gündeminde çok önemli maddeler bulunduğu" ifade ederek, sınırlı sayıda soruya yanıt verebileceğini söyledi. "Kafanızda nasıl bir RTÜK var" sorusunu yanıtlayan Akman, Kurul'un, Türkiye'de yayın hayatının düzenlenmesinde bugüne kadar çok önemli ve etkin görevler yaptığı kaydetti. RTÜK olarak, yayın faaliyeti yürüten kuruluşların, Türkiye'nin gerçeklerine uygun, kamuoyunun beklentilerine uygun yayın yapmaları noktasında dengeli olmak yerine, baştan sona yardımcı olmayı düşündüklerini ifade eden Akman, şöyle devam etti: "Gerçekten son derece önemli bir kamu hizmeti veriyor televizyon ve radyo yayıncıları. Bu yayının, kamuoyunun beklentilerini karşılayacak nitelikte, kanunlar çerçevesinde olması için elimizden geleni gayreti sarf edeceğiz. Arkadaşlara da bunu sağlamaları için elimizden geleni göstereceğiz." Akman, RTÜK üyelerinden 3'ünün görev süresi dolmadan yerlerine seçim yapıldığı konusunda tartışmalar olduğunun hatırlatılması üzerine, bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Durumu, Meclis'in takdiri olarak niteleyen Akman, "hukuki eksiklik olduğu kanaatinde değilim" diye konuştu.

İKİNCİ CEZA CİLDİ YOK
RTÜK'ün geçmişte verdiği cezaları hatırlatan ve cezaların bir ansiklopedi oluşturduğunu ifade eden gazetecinin, "Bu ansiklopedinin ikinci cildi gelecek mi?" sorusu üzerine ise, Akman, kapatma gerekçelerini bilmediğini, ancak kamuoyunu tatmin eden gerekçeleri olduğuna inandığını söyledi. Akman, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde, kapatma, yasaklama, karartma, ceza verme gibi bir istek kesinlikle söz konusu değil. Ama siz de takdir edersiniz, bizler kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde hareket edeceğiz. Bu kanunlara uymak söz konusu olursa, o dediğimiz kitap hiç yayınlanmayacaktır."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çiller'in arazisi Hazine'ye gitti
 On yıllık esaret ölümle sona erdi
 Kaçak ve çalıntı cep kara listede izlenecek
 Bakan olarak haykırıyorum meslek liselerini öldürdüler
 İlköğretim için klasik 100 eser
 Rektör'ün evindeki tarihi eserler toplandı
 Diplomat gazetecinin acı ölümü
 TIR şoförüne veda
 Raylar için bomba dedektörü
 Murat Karayılan'a suikast girişimi
 Kaçırılan er Kırandi'yi kurtarma seferberliği
 İstanbul'da 6 milyon dolarlık eroin ele geçti
ERDAL ŞAFAK
Ankara kriterleri
Dünya Bankası'na bağlı...
ALİ KIRCA
Arkadaş ıslıkları...
Tatile niçin gidilir? Bir...
YILMAZ ÖZDİL
Meslek etiket midir?
Özel Okullar Sınavı'nda...
MEHMET ALTAN
Terörü kim kışkırtıyor?
AB ile yapılacak olan...
Holiganlar intikam peşinde
Londra'da 54 kişinin öldüğü saldırılardan Müslümanlar'ı sorumlu tutan...
5 zanlı yakalandı
Bombacılara yardım eden beşinci zanlının peşinde olan polis aradığını...
Hedef ortanın solu
Hedef ortanın solu
F.Bahçe rotasını kesinleştirdi. Daum orta alanın solu için bir isim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu