kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SABAH’A KONUŞTU.... Geçen hafta memleketi Antalya’da yaz tatiline başlayan Baykal, TBMM’nin RTÜK üyeliği seçimi için yaptığı olağanüstü toplantıya katılmak üzere 1 günlüğüne Ankara’ya döndü. Toplantıdan sonra ise, ORAN Sitesi’nde yürüyüş yaparken, SABAH muhabiri Şenol Ateş’in sorularını yanıtladı.
Biz 'seçim' dersek mutlaka olur
Sağlıklı yaşam için ceviz ve zeytinyağı öneriyor

Seçim dersek mutlaka olur

CHP lideri Deniz Baykal 2006 yılında erken seçim olması gerektiğini belirtip sert konuştu:.

"2006'da erken seçim olmazsa gerginlik olur. Başbakan Çankaya'ya çıkmakta direnirse bunun üzerine yürürüz... Bu konu Türkiye'de bir kesintiye neden olmamalı."
"Başbakan herkesle kavgalı. Ama ABD'li işadamları ve IMF ile iyi geçiniyor. Din ve iman konusu gibi özelleştirme olmaz."


Biz 'seçim' dersek mutlaka olur

CHP lideri Deniz Baykal 2006'da erken seçim konusunda iddialı konuştu. Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına tepki gösteren Baykal kendisinin aday olma ihtimali için ise net konuşmamayı tercih etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın erken seçim olmayacağı sözüne karşı, 2006'nın "seçim yılı" olduğu konusunda iddialı konuştu: "Biz 'seçim' dersek, mutlaka o seçim olur. Olmaması gerginlik getirir." SABAH'ın sorularını yanıtlayan Baykal, Başbakan Erdoğan'a cumhurbaşkanlığını engellemek gerektiğini savunurken, halka yaptığı "ülkeye sahip çık" çağrısının yerine ulaştığını söyledi. Baykal, "Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkma isteği karşısında toplumdan yoğun baskı gelirse siz aday olur musunuz?" sorusuna ise aynı netlikte yanıt vermemeyi tercih etti. Baykal, partisinin TBMM'deki sandalye sayısının, cumhurbaşkanı seçimine "elverişli olmadığını" söylemekle yetindi. CHP lideri Baykal'ın sorularımız üzerine verdiği mesajlar şöyle:

AĞAR'A: KAÇMIYORUZ
- Bir zayıf partinin güçlü olduğu izlenimi verme dönemi bitti. Seçim isteyerek 'Ben güçlü bir partiyim' demeye çalışmanın bir anlamı yok. 2006 zaten seçim yılı. 4 yılda bir seçim olması gerekiyor. Ondan sonrası gerginlik yaratan bir süreç olur. Bunu söylemek seçimden kaçmak demek değildir.

SEÇİM OLUR
- Biz 2006'da seçim olması gerektiğini çok önceden söyledik. 'Seçim gerekiyor' dedik mi o seçim yapılır. Yapılması gerekir. Daha önce parlamento dışında kaldığımız dönemde de anlamsız seçim talebinde bulunmadık. 2002 yılının başında 'bu yıl seçim yapılır' dedik. Ve yapıldı. Şimdi de 2006'nın seçim yılı olduğunu söylüyoruz.

CHP YÜKSELİYOR
- Halka yaptığımız çağrı yerine ulaştı. CHP şu anda Türkiye siyasetinin yükselen gücüdür. Parlamentoya girdiğimiz günden bu yana ortaya attığımız her düşünce haklı çıktı. Türkiye'nin gidişatına yönelik çok doğru saptamalarımız oldu. Toplumun her kesiminden bu değerlendirmeleri alıyorum.

PAZARLAMACI BAŞBAKAN
- Lübnanlı Arap iş adamı geliyor, Türkiye'de Telekom'u alıyor. Halbuki Türkiye, Lübnan'da Telekom almalı.. Teknolojik ve mali güç bakımından Türkiye'den ileri olmayan birtakım iş adamları gelip Türkiye'nin gücünün özüne el koyuyorlar. Din ve iman konusu gibi özelleştirmeyi ne olursa olsun yapacağım anlayışı günümüzde bitti. Başbakan gidiyor, geziyor, dolaşıyor 'Gelin Türkiye'de ne isterseniz verelim' diyor. Pazarlama yapan bir Başbakan haline geldi. Türkiye'de her kesim ile kavgalı olan bir Başbakan var. Ama Amerikalı iş adamları ile gayet iyi.

RTÜK SAVUNMASI
- Kimse ile RTÜK pazarlığımız yok. RTÜK'ün Meclis tarafından seçilmesi yanlışmış. Peki kim seçecek? Böyle bir düzenleme yapmamış olsaydık, hükümet RTÜK'ü, Enerji Üst Kurulu'nu nasıl belirliyorsa öyle belirleyecekti. Bu doğru olmazdı. Bu düzenlemeye katkı yapmasaydık, bugün RTÜK'ün 9 üyesi de hükümetin belirlediği isimler olacaktı. Buna niye itiraz ediyorlar anlamak mümkün değil. Bir şey paylaşılmıyor, her şey ortada.

BAŞBAKAN NİYETLİ
- Başbakan niyetli gibi görünüyor. Söyleyeceklerimizi söyledik, herkes alması gerekenleri umarım almışlardır. Hükümet bir kararlılıkla bu konuyu önümüze getirirse onun üzerine yürürüz. Buna karşı dikkatliyiz, duyarlıyız.

BİZE ELVERİŞLİ DEĞİL
- Biz Türkiye'nin siyasi gerçeklerini değerlendirerek bu konunun ülkemizde bir sıkıntı yaratmayacak şekilde çözülmesinden yanayız. Bizim 'şu olsun bu olsun' anlayışımız söz konusu değil. İçinde bulunduğumuz tablo bu konuda bir öneri yapmamıza elverişli değil. Biz herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu konu Türkiye'de bir kesintiye, gerginliğe neden olmamalıdır. Herkes dikkatli davransın.

Şenol ATEŞ / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 BBC ve Reuters'ı kınıyorum
 Ağar: Koltuk bölüşmek için olağanüstü toplandılar
 ABD: Irak'ın da söyleyeceği olur
 Londra'ya polis müşavir
MAHMUT ÖVÜR
'Sınır savaşı'nda karar meclisin
Sık sık İstanbul'un...
MUHARREM SARIKAYA
Orta direk patronların uyarısı
RTÜK seçimi dolayısıyla...
YAVUZ DONAT
Çin... Kükreyen dev
Karizmatik lider Deng Xiaoping (Cüce...
Rüzgârınız bol olsun
Deniz Kuvvetleri Kupası 2005 SABAH Açık Deniz Yat Yarışları öncesinde...
Uzaylı türkücü 'yeraltı'na indi
Mustafa Topaloğlu 'Karadeniz underground' tarzı yeni albümünde...
Kuzey Irak'a götürüldüğü iddia ediliyor
Kuzey Irak'a götürüldüğü iddia ediliyor
Kırandi'nin PKK tarafından kaçırılması üzerine başlatılan operasyon...
'Denek çocuklar' yasası masada
'Denek çocuklar' yasası masada
İlaç araştırmalarında çocukların 'denek' olarak kullanılmasına imkân...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu