kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dört bombacı belli ama...
Tek bir mail adresiyle polisi atlattılar
Ölenler için iki dakika sessizlik

Bombalardaki e-kaide taktiği

Londra bombacıları haberleşmede istihbaratı şöyle atlattı: İnternette bir e-mail adresi açıldı. Mesajlar yazıldı ama yollanmadı. Şifreyi bilen baktı. Ana "server"da görünmedi.

Dört bombacı belli ama...

Dört bombacının kimliği teşhis edildi. Saldırıların büyük ihtimalle intihar eylemi olduğu belirtiliyor......İddia şu: Dört bombacı ölmüş ya da biri kaçmış olabilir. Londra polisi delil peşinde....

Londra'da geçtiğimiz perşembe günü 52 kişinin ölümüne, 700 kişinin de yaralanması yol açan saldırıların sorumluluları belirlendi. İşte polisin adını ve görüntülerini vermediği saldırganlarla ilgili yaptığı açıklamalar: Bombacılar güvenlik kameraları yardımıyla teşhis edildi. Saldırganlardan dördü trenle Londra'daki King's Cross'ta güvenlik kameralarına yakalanıyor. Dördü İngiliz kökenli. Üçü Batı Yorkshire'da yaşıyor. Daha sonra hepsi ayrılıyor. Saldırganlardan birinin Aldgate istasyonu yakınında öldüğü kesin. Batı Yorkshire'da bir ailenin kayıp ilanı verdiği adamın şahsi eşyaları ise otobüste patlamanın gerçekleştiği yerin yakınında bulundu. Ancak polis diğer üç bombacının halen hayatta olup olmadığıyla ilgili kesin bir açıklama yapmıyor.

BASKIN ÜSTÜNE BASKIN DÜZENLENDİ
Bunun üzerine İngiliz polisiBatı Yorkshire'da saldırganların kaldığı tahmin edilen 6 eve baskın düzenledi. Baskında kapının açılmaması üzerine çevrede yaşayan 600 kişiyi bölgeden uzaklaştırdı. Operasyon sonrasında bir bombacının yakını tutuklandı. Evlerde bulunan tüm eşyalara ve bilgisayara el konuldu. Polisin operasyonları bununla da bitmedi. Yapılan aramalarda ise şüpheli görülen tüm araçlar konteynırlara yüklenerek incelemeye götürüldü. Bu arada Luton'da saldırılarda kullanıldığı sanılan ve içinde bomba olan bir otomobilin bulunması üzerine yakındaki tren istasyonu ve otopark kapatıldı ve bomba fünyeyle patlatıldı. Daha sonra kent sokaklarına bırakılan ve günlerdir kimsenin kullanmadığı şüpheli araçlar üzerindeki parmak izleri teker teker toplandı. Saldırıların yapıldığı istasyonların çevresinde bulunançöp kutuları didik didik arandı. Yine saldırıların düzenlendiği çevrede bulunan parklardaki çimlerin arası da ekipler tarafından büyük bir dikkatle incelendi. Eylemlere hedef olan otobüsün saldırıya uğradığı kentin turistik merkezi yakınlarındaki Tavistock Meydanı'nda çöp kutularına kadar karış karış arama yapan terörle mücadele ekipleri ardından Hyde Park ve çevresini de denetledi. Metrolarda da sıkı güvenlik kontrolleri devam etti. Polis şüpheli gördükleri kişileri durdurarak kimliklerini sordu.

AVAM KAMARASI'NDA GÜVENLİK ALARMI
Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair, Londra ve New York'un 'teröristler için ana hedefler olmaya devam ettiğini' belirtti ve ekledi: "Yeni bir saldırı olabilir, buna şüphe yok. Ne zaman yapılacağınıbilemeyiz"... Halk da polise geniş yetki verilmesini onaylıyor. Başbakan Tony Blair'in polise daha geniş yetki vermeyi hedefleyen yeni terörle mücadele yasalarının uygulamaya sokulmasına hız vereceği sözlerine yer veren Times gazetesinin yaptığı bir kamuoyu yoklamasında, halkın yüzde 90'ı terörist zanlılarının gözaltına alınması için polise yetki tanınmasını istedi.Polisin şüpheli araçları durdurması,bagajları arama yetkisinin olması fikri desteklendi. Öte yandan İngiltere Avam Kamarası'nda dün akşam güvenlik alarmı verildi. Parlamento binasının tüm giriş ve çıkışları kapatıldı. Ancak yetkililer alarmın neden verildiğine dair bir açıklama yapmadı. Polonya'nın başkenti Varşova'da ihbar nedeniyle bir metro boşaltıldı. Türkiye ve Brüksel'deki metrolarda da güvenlik önlemleri artırıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Bu kez Şam yanlısı bakan hedef oldu
 Barıştan sonra ilk saldırı: 3 ölü
 Esselamünaleyküm...
 Prens Albert tahtı devraldı
 Son Harry Potter 'kazara' satıldı
 Prostat kanserine karşı seks ve şarap
 Irak'ta 100 bin sivil öldürüldü iddiası
 Beyaz Saray Rove'la ilgili iddiaları önemsemiyor
 Straw: Türkiye'ye verilen sözler tutulmalı
 George Clooney'e benzeyenler yaşadı
 Böyle olur boğa güreşi
 700 yıllık vazoya bir servet
Artık G.Saraylıyız
Artık G.Saraylıyız
Galatasaray'ın yeni transferi Sasa İliç Türkiye'de tam bir...
Peru'ya kısmet
Peru'ya kısmet
Carew'in Lyon'a gitmesinin ardından en az Norveçli golcü kadar...
Başbakan isterse hemen giderim
Başbakan isterse hemen giderim
TRT Genel Müdürü Demiröz istifa sinyali verdi: "Başbakan'a minnet...
Kuş'lar Bağdat'ta kafeste
İstanbul'da 15-20 Kasım 2003'te düzenlenen bombalı saldırıların...
'Coşkun'uma bir şey olursa yaşayamam'
PKK teröristleri tarafından kaçırılan komando er Coşkun Kırandi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu