kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İliç'i ben istedim

Gerets ile dobra dobra: Çok istediğim İnsua Boca'yla anlaşınca yönetime İliç'in ismini verdim. İstediğim birkaç futbolcu daha var. Yönetim bana sözverdiği, istediğim oyuncuları alırsa şampiyon oluruz. Zaten Galatasaray'ın tek hedefi de şampiyonluk olmalı. Pires önemli bir oyuncu. Alınırsa büyük katkısı olur ama tüm sorunları çözmez. Çünkü kaleci sorunumuz halen sürüyor..

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets Hollanda kampında SABAH'a konuştu. Belçikalı teknik adam merak edilen her konuda sorularımızı yanıtladı:
* G.Saray'a alıştınız mı?
Resmi açılıştan iki hafta önce geldim. Kulüple ilgili tüm bilgileri aldım. Erken gelmek benim için avantajdı. Alışmam çok kolay oldu.
* Bir gazeteye "Yeni bir bina inşa ediyoruz. Şampiyon oluruz" diye konuştunuz. Sonra da "Bu kadro ile şampiyon olmamız zor" açıklamasını yaptınız. Kadro yeterli değil mi?
G.Saray'ın tek hedefi şampiyonluk olmalıdır. Ben sözlerimi hiç değiştirmedim. İlk günden itibaren hep şunu söyledim: Eğer G.Saray yönetimi bana söz verdiği, benim istediğim oyuncuları transfer ederse şampiyon olmayı başarırız. Ben çok fazlaoyuncu istemedim yönetimden. Ancak yönetimle konuştuğumuz oyuncuların isimlerini vermek doğru olmaz. Birkaç futbolcudan söz ediyorum.
* İliç'i siz mi istediniz?
Çok futbolcuyu takip ettik. Özellikle İnsua'yı çok istemiştim. Ama İnsua Boca Juniors'u seçtiği için ben onun yerine çok değerli bir oyuncu olan İliç'in alınmasını istedim. İliç genç ve yetenekli bir oyuncu. Dilerim G.Saray'a çok çabuk uyum sağlar ve kadroda hak ettiği yeri alır.
* Kafanızdaki sistemi oturtmaya başladınız mı? Israrla istenen Pires sıkıntıları çözer mi?
Sistem henüz tam anlamıyla oturmadı. Sol tarafa hücum yönü güçlü bir oyuncunun alınmasını bekliyorum. Pires alınırsa büyük katkısı olur ama tüm sorunları çözmez. Çünkü kalecisorunumuz halen devam ediyor.
* Conceiao ile yüz yüze görüştünüz. Gitmekte ısrar etti ve gitti. Mondragon'la görüştünüz mü? Aykut ve Fevzi yeterli olur mu?
Conceiçao'nun kalmasını çok istiyordum. Ama o ısrarla gitmek istediğini söyledi. Kalmak istemeyen, kafasında Galatasaray'ı bitirmiş bir futbolcunun bize yararı olmazdı. Aykut ve Fevzi'nin yeterli olduğunu söyleyebilirim. Ancak Mondragon'un ayrılacağını kesinlikle düşünmüyorum. Geleceğine inanıyorum.
* Genç oyuncuları nasıl buldunuz? Ligde kaçından faydalanmayı düşünüyorsunuz?
Bazıları için bu yol çok yokuşlu. Kamptaki çalışma performanslarıyla kendi yönlerini kendileri belirleyecekler. Tempomuza alışmak ve başarmak arzularını göstermek için kampı iyi değerlendirmek zorundalar. Ben onlara tüm kapıları açtım.
* Takımın oyun anlayışında disiplinG.Saray Teknik Direktörü Gerets, arkadaşlarımızYaşar Yalçın ve Levent Tüzemene konuştu. göze çarpıyor. Sizin olmazsa olmaz kurallarınız nedir?
Hücum anlayışımızdan henüz çok memnun değilim. Hücum anlayışımızı geliştirip otomatiğe bağlamamız gerekiyor. Savunma oyuncularımız topu kazandıklarında ilk bakışları ve düşünceleri hemen ileriye oynamak olmalı. Ve hücuma katılmalılar. Bu konuda eksiğiz. Kendimizi başarılı görmüyorum. Çok çalışmamız gerekiyor. Benim için en önemli kural verdiğim taktiği tüm takımın bir disiplin içinde uygulamasıdır. Tüm takım maçın son saniyesine kadar oyun disiplininden kopmamalıdır. Pres yaptığımızda herkes katılmalıdır. Bir-iki kişi kaytarırsa tüm takım zarar görür ve sonuç da alamayız. Kanat hücumlarında yapılan ortalarda 3 kişi ceza alanında olmalıdır.
* Kampta takımın havasını nasıl buluyorsunuz? Sizi mutlu eden oyuncular kimler?
Çalışma ortamından, kamp yerinden ve imkanlardan memnunum. Oyuncularımın çalışma temposununu ve arzusunu beğeniyorum. Kişisel eleştirilere şimdiden girmek istemiyorum. Herhangi bir oyuncuyu övmek ya da kötülemek için erken.
* Kamp programını kendiniz yapmadınız. Takımın uzun mesafeler kat edip turnuva yerine, tek tek maçlar oynaması yorgunluk yaratıyor mu? Önceden belirlenen bir programdı. Sorunları bilerek programı kabul ettim. Bu yüzden eleştirmek istemiyorum. Gelecek yıl kampı ben düzenlersem maçların yakın mesafelerde oynanmasını arzu ederim ve buna göre program yaparım. Mülheim Galatasaray maçı ekstraydı. Bu maç Türkiye ile burada yaşayan Türkler açısından dialog kurmak için çok önemliydi. Ben de seve seve kabul ettim.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Piresansasyon
 Ayağa kalktık
 Tribünlere korucu sistemi
 Bu şarkı bitmez
 Ve Flavio ile yollar ayrıldı
 Pitbull değil istanbul
 Yattara 'af' diledi
 Güneş memnun
 Rüştü yok, raporu var
 Sivas'ın Jardel'i Anderson
 Yanlış haber SABAH'tan döner
 Mondi'den umut yok
 Beşiktaş Günlüğü
 Günün İçinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Avrupa çok zor
Günler süratle geçiyor, Şampiyonlar...
HASAN SAYDAM
Kenan Onuk
Dün sabah televizyonu açtığım anda duydum...
Uzlaşma dönemi bitti
Cumhurbaşkanı Sezer'in vetolarının kendisini bezdirdiğini söyleyen...
'BM katliama davetiye çıkardı'
'BM katliama davetiye çıkardı'
Eski Büyükelçi İnal Batu, 10 yıl önce BM'de Srebrenitsa'nın 'güvenli...
Şarkıcı olmak istiyor
Şarkıcı olmak istiyor
Brezilyalı Jana Ina'nın ömrü, yazın kürk kışın bikini tanıtmakla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu