kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Turgay Noyan @ SABAH
 

Temsilciler de yarışacak

Ve sonunda Deniz Kuvvetleri Kupası 2005 SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları için son haftaya girdik. Eğer kısmet olursa önümüzdeki pazar günü sizlere yarışla ilgili en son haberleri iletebilmenin heyecanı içinde olacağız... Tek dileğimiz tüm organizasyonun herhangi bir sakatlık olmadan neşe içinde güle oynaya tamamlanması. Deniz Kuvvetleri Kupası gerçekten de ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından biri. Belki de en büyüğü. Çünkü bu yarışlarda 60'ın üzerinde yelkenli tekne ve 600'ün üzerinde sporcu açıkdeniz mücadelesi vererek bir denizden diğerine gidiyor. Bu teknelerin açıkdenizde emniyetlerinin sağlanması, acil yardım ekipleri, varacakları yerlerde bağlama yerlerinin ayarlanması, karşılamalar, ikramlar, ödül törenleri... Gerçekten de organizasyon için yapılması gereken işler saymakla bitecek gibi değil. Yarışlara adını veren Deniz Kuvvetleri'nin desteği olmasa bütün bunlar böylesine mükemmel bir şekilde kotarılamaz. Bir örnek vereyim, tüm etkinlikler boyunca teknelerin korunması, kollanması ve emniyeti, onlara eşlik eden savaş gemilerimiz tarafından sağlanıyor. Bir bölümü uluslararası sularda gerçekleşen böyle bir mücadelede insanın hemen yanı başında kendi gemilerini görmesinden büyük nimet düşünemiyorum.

ÇOK EMEK VERİLDİ
Daha önce de yazmıştım. Bu yıl büyük yarış, adına yaraşır büyüklükte ama aynı zamanda bir denizcilik şöleni havasında da geçecek. Bunun için Deniz Kuvvetleri, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ve SABAH çok uzun bir süredir emek veriyor. İnşallah bu emeklerin semeresini hep birlikte göreceğiz. Bu yıl Türk yelkenciler, yabancı yelkencilerle de çekişecek. Bu yıl dünyanın saygın yayın organlarına mensup 15 yabancı gazeteci, büyük yarışı izleyecek. Bu yıl Türk Denizlik Gücü'nün tüm unsurları Çırağan Otel'deki büyük açılış resepsiyonunda bir araya geliyor. Bu yıl yarışçıların kullanacakları giysileri Mudo özel olarak hazırladı. Mudo'nun yanı sıra yarışlara kendi ekip ve teknesiyle katılacak olan Uno da tüm yarışlar boyunca kumanya sağlamak için çalışmalar yapıyor. Aslında Uno bu yıl için ilginç bir örnek. Çünkü bu yılın çok önemli bir tarafı da kupaya destek veren kuruluş mensuplarının fiilen yarışın içinde bulunmaları olacak. Yıllardır yarışan TAYK Komodoru Ergin İmre zaten ünlü bir yelken sporcusu ama bu yıl Ciner Grubu'ndan da çok sayıda yelkenci yarışta ter dökecek. Yelkenlilerde yer alacakların arasında SABAH Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, atv Genel Müdürü Mehmet Tezkan, Merkez Reklam Başkan Yardımcısı Erhan Özdemir, Merkez Reklam SABAH Genel Müdürü Bahar Şamhili ve Merkez Bilgi İşlem Koordinatörü Mahmut Kurşun var. Yazarlarımız Savaş Ay ve Mansur Forutan ile Gani Müjde de yarışacak diğer isimler arasında.

BU GÜZELLİK KAÇMAZ
Bu yıl değerli katkılarıyla organizasyona destek veren Denizbank da yarışlarda genel müdür seviyesinde temsil edilecek. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş açıkdenizde mücadele edecek yelken sporcularından biri... Bu arada bir sıkıntımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Gazetemizde elimizde imkanları sonuna kadar kullanarak yarışlarla ilgili takımları sizlere tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl katılımın yüksek olması tüm takımları tanıtmamıza maalesef imkan vermiyor. Bunlardan bir bölümünü çarşamba günü vereceğimiz özel ekte kullanacağız. Diğerleri için de söz, ilerideki haftalarda bunu bir şekilde telafi edeceğim. Bir de ufak tüyo: İstanbul'da yaşayanlara cuma günü deniz kenarına inmelerini tavsiye ederim. Özellikle de Ortaköy'e... Gerçek bir görsel şölen izleyecekler...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İsteyene yarış isteyene yat rallisi   / 03-07-2005
 Yatlarda Avrupa standardı   / 12-06-2005
 Kendi teknesinin sahibi olamamak   / 05-06-2005
 Denize çıkmadan önce   / 29-05-2005
 Günler çabuk geçiyor   / 22-05-2005
 Üsküdar İskelesi otobüs terminali oldu   / 15-05-2005
 İstedik mi yaparız   / 08-05-2005
 Bu kitabı her Türk aydını okumalı   / 01-05-2005
 Marmaris'e bekliyoruz   / 24-04-2005
 Denizlerimizi kim koruyacak?   / 17-04-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
REFİK DURBAŞ
Siz de mi Bakırköy'de oturuyorsunuz?
Akıl işleriyle...
TURGAY NOYAN
Temsilciler de yarışacak
Ve sonunda Deniz Kuvvetleri...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Havada haksız rekabet çeşitlemesi
Geçen hafta, Türk Hava...
Erkek cinselliğini 70'inde de yaşayabilir, yeter ki istesin
Erkek cinselliğini 70'inde de yaşayabilir, yeter ki istesin
Bir araştıma şirketi tarafından yapılan ankete göre Türkiye'de 40-65...
Türkiye'ye karşı büyük bir cehalet ve önyargı var
Fransa eski kültür ve eğitim bakanı, Sosyalist Parti'den...
Altın raket altın kalp
Rakipleri korta çıkarken gerçeği baştan kabulleniyorlar: Yenmeleri kendilerine...
Pamuk son kitabında aşkı yazdı
Uluslararası Edebiyat Festivali'ne katılmak üzere Brezilya'ya giden Orhan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.