kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendi halınızı kendiniz çizin
Kendi halınızı kendiniz çizin

Ailesi üç nesildir halıcılıkla uğraşan Cem Şengör, "Step" markası ile halı anlayışına yeni bir boyut getirdi. Step'in en güzel ayrıcalıklarından biri istediğiniz desen ve renkte halı sipariş edebilmeniz.

Dekorasyona meraklı olunca, dekorasyon trendleri doğrultusunda evinize yeni eklemeler ya da değişiklikler yapmak en çok zevk aldığınız şeylerin başında geliyor. Örneğin, einde hala el dokuması halılarını kullananları saygıyla karşılıyorum. Ancak ne yalan söyleyeyim, bu tip halıları yıllar sonra yine görmek beni sıkıyor. Halıya ve halıcılığa yeni bir anlayış getiren Step Halı ise benim gibi düşünenlerin imdadına yetişiyor. Firma sahibi Cem Şengör, 1986 yılında ailesinin Nuri Osmaniye'deki turistik halı mağazasında işe başlamış. 1993'te el halıcılık işini Nişantaşı'na taşıdıktan sonra kurumsallaşma kararı almış. Ancak el halısı işinde kurumsallaşmanın mümkün olmadığını, bunun için önce bir marka yaratmak ve zincir bir mağaza sistemi kurmak gerektiğini görmüş. Böylece "halı"yı kendine göre yeniden tanımlamış. Şengör "Halı eskiden nesilden nesile aktarılan, kullandıkça değeri artan, ilmik ilmik sevgiyle dokunmuş bir üründü. Böyle bir ürünle mağazacılık yapmak mümkün değil. Biz de halıyı yeniden tanımladık: 'Halı bir ev tekstil ürünüdür, günün dekorasyon trendlerine uymak zorundadır. Dolayısıyla böyle bir ürünün alışverişinin de kolay olması lazım' diyerek, halı alışverişini kolay hale getirdik" diyor. Halının satılması en zor ürünlerden biri olduğunu söyleyen Şengör, bunun için Step mağazalarında her halının üzerine fiyat etiketi koydurmuş. Böylece klasik halı alışverişindeki pazarlık sisteminden uzaklaşmış. Ancak bu pek de kolay olmamış. O da bunu itiraf ediyor, "Pazarlık konusunda ilk başlarda çok sıkıntı çektik. Ama hiç kimseye tavizde bulunmadığımız için de bugüne geldik."

KARIM RASHID TASARIMI HALI
Dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid, Step için 100 parçalık bir koleksiyon tasarlamış. Çünkü Step'in hedefi kendi konseptini yurtdışına taşımak. Karim Rashid tasarımlarının ilgi görüp görmediğini sorduğumuzda, ilk siparişlerinin Konya'dan olduğunu söylüyor. Şengör, "tasarımcılar pahalıdır" mantığı yürütmediklerini, Karim Rashid tasarımlarının da diğer halıları ile aynı fiyatlarda olduğunu vurguluyor. Yurtdışında da mağazacılık girişimlerinin olduğunu söyleyen Şengör, Moskova'da ve Beyrut'ta iki mağaza açtıklarını, amaçlarının tüm dünyada mağazalar zinciri oluşturmak olduğunu söylüyor. Başta Isparta ağırlıklı olmak üzere, Belçika ve Çin'de üretim yapan firma, Avrupa'daki bir çok ülkeyle beraber Yeni Zelanda, Japonya hatta en büyük rakip olan Çin'e de ihracaat yapıyor. Ayrıca çok yakında Avrupa'daki çok iyi zincir mağazalar içinde korner olarak gireceklerinin de müjdesini veriyor. Kolay halı alışverişini sağlamanın yanı sıra Step'in getirdiği yeniliklerden bir tanesi de, ev aksesuarları ile bu alışverişi hem kolay hem eğlenceli bir hale getirmesi. Geçtiğimiz yıl "Color Therapy" konseptiyle mekanları renklerin etkisiyle buluşturan Step'in yeni bir konsepti "Color Therapy Fusion" da farklı renklerin birlikteliğinden oluşuyor. Color therapy fusion, her rengin tek başına yarattığı etkinin yanı sıra farklı renk kombinasyonlarının mekanlarınızda ortaya çıkarağı farklı duyguları yansıtıyor. Step tasarımlarındaki bu yeni renk birliktelikleri, mekanlarında yeni duygulara dönüşüyor ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Step'de dilerseniz kendi halınızı kendiniz de tasarlayabiliyorsunuz. Dilediğiniz desen ve renklerdeki halıyı üç hafta gibi kısa sürede yaptırabiliyorsunuz. Cem Şengör, "Anneanneler her ne kadar el halısında ısrarcı olsa da, gençler artık yeni halı konseptine sıcak bakıyor" diyor. Ayrıca ısrarla sakladığımız el halılarını satmaya kalktığınızda eskisi gibi para etmediğini de belirtiyor.

Esra Çoruh

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Soğukla sıcak buluşunca
 Komşu edebiyatçılarla Ege'de bir araya geldik
 Haftanın Kitapları
 Pahalı mücevherlerin yerini kristal takılar aldı
 Bu fırsat kaçmaz
 Vitese tak ve ilerle
 Diyette dostu ve düşmanı iyi tanıyın
 7 gün 7 gece ne nerede yapmalı
 Zeytinli'de rock tatili
 Ayvalık'ta müzik
 İstanbul çok etkileyici
 Türk müziğinin bir 'şövalye'si var
 Dinamit gibi
 Sorunlu çocuklar için 'kamp' eğitimi
 Yüzlerce muhtaç hayvanı kurtardı
 Onların 'zaman'ı çok değerli
 Yapışkanlı not kağıdı 25 yaşında
 İngilizce yazılı tişörte karşıyım
 Plajlarda farkedilmek
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Şiirin gökyüzünde yeni bir yıldız
Yaşamdan Dakikalar'ın...
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Bu yeni film, ikisi de başarılı sayılan yapımlardan oldukça farklı...
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Amerikan sineması bize güzel komediler sundu. Peter Hewitt'in "Laws...
Şampiyonlara şampanya yakışır
Dev şişelerle şarap ve şampanya satın alanların sayısı artıyor. Bu...
Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
Öğrenciler artık okumayı cümleden değil harflerden başlayarak öğrenecek.
Her Türk mimar mı doğar?
Uluslararası Mimarlar Odası'nın Kongresi'ne ilgi çok büyüktü. Dünyanın en ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.