kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Genç Sultanların şampiyonluk kıyafetleri hazır
Genç Sultanların şampiyonluk kıyafetleri hazır
Donna Karan'la çalıştı

Genç Sultanlar şampiyonluğa çoktan hazır

Ablaları 15. Akdeniz Oyunları'nda ter dökerken Genç Bayan Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonası için kampta. Milliler şampiyonluk kıyafetleriyle poz verdi..

Bu 'milli takım'ın yaş ortalaması 18, boy ortalaması 1.86 metre... Onlar şimdi 23-31 Temmuz'da Türkiye'de düzenlenecek 'Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası'na hazırlanıyor. Üstelik Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı'ndaki 'ablaları' gibi iddialılar.

Genç Sultanlar, modacı Gamze Saraçoğlu'nun özel olarak tasarladığı abiye kıyafetlerle Cumartesi SABAH'a poz verdiler ve şampiyona heyecanlarını paylaştılar.



Genç Sultanların şampiyonluk kıyafetleri hazır

Büyük başarılara imza atan Milli Bayan Voleybol Takımı'ndan sonra Genç Bayan Milliler de dünya şampiyonası için gece gündüz çalışıyor. Boy ortalamasının 1.86 metre olduğu bu 'güzel' milli takım modacı Gamze Saraçoğlu'nun özel olarak tasarladığı gece kıyafetleriyle ilk kez Cumartesi Sabah'ta.

23-31 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek 'Dünya Genç Bayanlar Şampiyonası' için hazırlanan Genç Bayan Milli Voleybol Takımı'nın hedefi şampiyonluk. Zorlu şampiyonada karşılaşacakları Brezilya, Sırbistan, Amerika gibi güçlü rakiplerinin karşısına günde 5 saat antrenmanla hazırlanıyorlar. Yaş ortalaması 18 olan genç voleybolcular, ailelerinden uzakta 3 aydır Ankara'da kamptalar.

İKİ DAKİKADA HAZIRLANDILAR!
Genç Sultanlar gece gündüz hazırlandıkları şampiyona için kendilerine maskot olarak "Ankara Tavşanı"nı seçmiş. Tehlikeyi önceden sezebilme, yükseğe sıçrama özelliğini avantaja dönüştürerek rakibinden önce hamle yapabilme yeteneği göz önüne alarak 'tavşan'a karar vermişler. Türkiye'nin genç, çağdaş yüzünü sporda da dünyaya göstermek hedefiyle yola çıkan 18 bayan voleybolcumuzla Ankara'da görüştük. Genç yaşlarında ağır sorumluluk altına giren genç kızları görüntülemek için kaldıkları otelde buluştuk. Oteli seçmemizin nedeni her gün giydikleri spor kıyafetleri yerine, hiç de alışık olmadıkları farklı giysilerle görüntülemekti. Çekimlere yetişmek üzere yemek bile yiyemeden spor salonundan doğru otele gelen kızların çabuk hazırlanması için "gaza getirmek" istedik, "Kim ilk beşte gelirse onların tek fotoğraflarını çekeceğiz" dedik. Sporcu kişiliklerine yakışır biçimde bir anda ortadan yok oldular. Hiçbir kadının hazırlanamayacağı kadar kısa bir sürede, rengarenk kıyafetleri giyip geldiler. Yıllardır yanlarında bulunan antrenörleri Adnan Kıstak gülüyordu: "Kızlar her gün koşuşturuyor. Elbise giymek onlar için çocuk oyuncağı." Güzel voleybolcuların gece kıyafetlerinde kendileri gibi genç bir modacının, Gamze Saraçoğlu'nun imzası var. Bu 'proje' bir anlamda 'ilk' olma özelliği taşıyor. Çünkü ilk kez bir 'milli takım' için son derece şık, günün modasını yansıtan, üstelik şampiyona sonrasında da giyilmek üzere abiye kıyafetler tasarlanıyor. New York'ta Donna Karan'dan Nolita ve Soho'daki butiklere, Beymen Club'dan İpek Kıramer'e pek çok ünlü markayla çalışan modacı Gamze Saraçoğlu (25), genç sporcular için dinamik kişiliklerine ve zevklerine uygun giysiler kıyafetler tasarlamaktan çok memnun olduğunu söylüyor. Kızlar hazırlanırken en az onlar kadar heyecanlı olduğu gözden kaçmayan genç modacı, öncelikle voleybolcularla tek tek görüşmüş. Dalaman'daki kampa da gitmiş, onları tanımaya çalışmış ve kişiliklerini öğrenip kendilerini ifade etmesi için her birine ayrı renk ve modellerde kıyafet hazırlamış. Voleybolcuların 25 yaşındaki Gamze Saraçoğlu'nu seçmelerinin nedeni de kendileri gibi genç ve hırslı olması.

AMAÇ ŞAMPİYONLUK
Genç Sultanlar'ın yaş ortalaması 18, boy ortalaması da 1.86. Türkiye'nin dört bir yanından tek bir amaç uğruna bir araya gelmişler; dünya şampiyonu olmak... Hedeflerine ulaşmak için dört yıldır beraber çalışıyorlar. Her gün beş saat antrenman yapan genç voleybolcular, eğitimlerini de aksatmıyorlar. Kimi antrenmandan sonra dinleniyor, kimi de ders çalışıyor. Bazıları lise, bazıları da üniversite öğrencisi. Kendilerine güvenleri, hırsları gözlerinden okunuyor. Hep bir ağızdan aynı cümleyi söylüyorlar: "Amacımız şampiyon olup çağdaş Türk gençliğini dünyaya tanıtmak." Tek istedikleri ise Türk seyircisinin desteği. "Herkes antrenman aralarında dinlenirken ben üniversiteye hazırlandım" diye anlatan başarılı sporculardan Merve Dalbeder, işletme okuyacak. Dalbeder, takımla beraber yaşamaya o kadar alışmış ki yalnız uyumamaktan şikayet ediyor. Gelecekte A Milli Takıma girmek en büyük hayali... Güldeniz Önal, sekiz yıldır voleybol oynuyor. Gazi Üniversitesi öğrencisi olan Önal, İzmir'den Ankara'ya voleybol tutkusu için taşınmış. "Destek, tek ihtiyacımız" diyen Güldeniz, hayatında ilk defa topuklu ayakkabı giydiğini itiraf ediyor. Beşiktaş mezunu olan Eda Erdem ise "Sporla, öğrencilik hayatı zor olsa da biz ikisini de iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz" diye hayatlarını özetliyor. Lakabı 'profesör' olan Gizem Giraygil, arkadaşlarından farklı olarak siyaseti seviyor ama voleybolu bırakmaya da hiç niyeti yok. Giraygil, "Kendimizi kanıtlayacağız" diyor parlak renkli elbisesini çekiştirirken... Kampta elinde kitap üniversiteye hazırlanan sporculardan Gülbahar Akgül'in hedefi gelecekte İtalyan liginde oynamak. Genç kız, boş zamanlarında bile antrenman yaptığını söylüyor. Antrenör Adnan Kıstak ise genç voleybolcularla çocuk denecek yaşta tanıştığını ve onları en az annebabaları kadar iyi tanıdığını vurguluyor. Bazılarını Konya'da bir turnuvada, bazılarını İstanbul'da bir maçta keşfetmiş. Bazıları özel kolejde okurken bazıları, Anadolu'nun ücra bir köşesinde herhangi bir lisede eğitim görmüş. Her biri değişik ekonomik ve sosyal çevreden gelen kızları bir takım ruhunda birleştirmek ve başarıya kenetlenmelerini sağlamak için aynı disiplin içinde yetiştirmiş. Psikolojik destek de alarak adeta aynı potada eritmiş. Uyum sağlayamayanlar evlerine geri dönmüş. Kıstas, "Özellikle İstanbul dışından gelenler önce tedirgin oluyorlar. Panik ve telaş göze çarpıyor. Uyum sağlamaları kolay olmuyor. Hem yaşları küçük, hem de sosyal statüleri farklı olduğu için hepsiyle ayrı ayrı konuşarak aynı şartlarda olduklarını gösteriyoruz" diyor. Kıstak, liderlik özelliği, algılaması ve özgüveni güçlü, disiplinli genç millilerin başaracağından emin.

Ceren AKDAĞ- ANKARA

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
 Her Türk mimar mı doğar?
 Kadınların ne kadar ileri gittiğini tahmin edemezsiniz
 Erken doğum telaşına son
 Şimdi eller havaya, tüm fabrika!
 Bir Türk'e aşık oldu aşkın kitabını yazdı
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Kız arkadaşımla görünemem çünkü korkuyorum
 Hapisteki çocuğun beklediği kamyon artık gelmeyecek
 Kuran kursları açılacağına dil okulları açılmalı
 Şampiyon otomobil yaratıyorlar
 Bitkilerin simyacıları İstanbul'a geliyor
 Bu zayıflama programıyla kilo vermemek çok zor
 Sorunsuz ergenliğin temeli çocuklukta
 Medrano Sirki 14 kaplan gücünde
 Doğal yaşam trendi onları da etkiliyor
 Bu alet çok iş beceriyor, çok
 Önce dost biriktirin
 700 kişilik yürüyüş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sekiz metreden fazla atlayamayız bizi aşar
Hava nasıl...
FİLİZ AKIN
Migrenin tedavisi var mı?
Beni tanıyanlar bilirler.
ALİ POYRAZOĞLU
Bütün sosyeteyi bekliyorum gelmezseniz...
Şampiyonlara şampanya yakışır
Dev şişelerle şarap ve şampanya satın alanların sayısı artıyor. Bu modayı 1967...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.