kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

Antalya'da iki gün

Bir kitapla "Hayata Merhaba" dediğimde en büyük ilgiyi yirmi bin ısmarlayarak Bayer İlaç Firması göstermişti. Mayısın 22'sinde Antalya'da Baş ve Boyun Onkolojisi Kongresi varmış. Bizi Belek'teki Pine Beach Otel'e davet ettiler. Eşimle katıldık. Böylece Karin ve Emre'yi tanıdık ve de çok sevdik. 22'sinde pazar günü, Lara'daki Laura Alışveriş Merkezi çok miktarda plastik bilezik alıp hem bağış hem Antalya'lılara hediye etttiği için ilk defa bir imza günü yaptık. Antalyalılar şehirleri gibi güzel insanlar. Gözleri dolu doluydu sevgilerini ve kampanyaya desteklerini söylerken... Bilezik bulmak kolay olmuyormuş. Biliyorum zor yetiştiriyorlar bu kadar isteneceğini düşünmedikleri için. Bütün Migros'larda kasalarda olacak birkaç gün bulunmasa da ısrarla sorun dedim almak isteyenlere. Bu ilgiyi görenler sahtesini de yapmış anlaşılan. Biz bu bileziklerle hayat kurtarmaya çalışıyoruz, iki üç kuruş elde etmek için kandırmaya vicdanı nasıl elverir ki insanın! Belki onlar da ailelerinde, yakınlarında kanser olayının yıkımını yaşadılarsa, imkanları kısıtlı yoksul kişilere yardım eden LÖSEV gibi lösemili çocuklara veya başka bir kanser vakfına devredip büyük bir haz duyabilirler. (Kazancı başka bir yerde arayabilirler belki de...)

KANSER TARAMASI
Meme Vakfı'na gelince onlar çok memnun "Talep aynen devam ediyor" diyorlar. Ultrason makinesi için para birikmiş ödemeler yapılır yapılmaz makine alınacak. Yakında Beyoğlu'nda da parasız göğüs kanseri taraması yapılacakmış. 23 Mayıs Pazartesi günü öğlen oteldeki Bayer'in standında yüzlerce plastik bilezik dağıttılar kongre üyelerine. Ayrıca hediye etmek için getirttikleri yüzlerce kitabı imzaladım ve sohbet ettim gelenlerle. Kulak burun boğazcılardan bir sürü şey öğrendim ve kulağıma ameliyatla tüp taktıracağıma biraz daha beklemeye karar verdim. Pazar akşamı gene hiç üşenmedik (çok uzakta olmasına rağmen) 7 Mehmetler Lokantası'na gittik yemeklerinin lezzetiyle ünlü. Bir dostumuz Metin Bey, deniz ve mehtapla paylaştık lagosumuzu. Ertesi gün imza olayından sonra Karin, Emre ve KOM Tour'dan Fatih Bey'le sanayi çarşısı içinde Doyumlar'da köfte yemeğe gittik. Belek'ten gittiğimiz için başka şehre gitmiş gibi olduk ama tavsiye ederim. Karin'in dediği gibi çok lezzetliydi köfte. İlk defa tahinli fasulye piyaz (tahin, zeytinyağı, limon tuzu, sirke, tuz, çok az sırımsak konuyor sosuna, soğan yok) Gene tahinli kabak tatlısı yedim, bayıldım. Oraların kabakları mı değişik neden farklıydı tadı? Lokanta girişi ve içinde değişik yerlere koymuşlar süs kabağı gibi inceli, uzunlu şekilleri var ve kocaman. Karin İstanbul'a döndüğü için Emre bizi Kaleiçi'nin tam karşısındaki nefis manzara ve yemekleriyle ünlü eski Ulus 29 olan Club Arma Lokantası'na götürdü. Gitmenizi öneririm yolunuz düşerse. Şimdi İsmet Bey başarıyla işletiyor. Yeni işletmeyi duyurmak için bir açılış yapacaklarmış. Kansere karşı savaşta katkıları olsun diye Meme Vakfı'ndan bilezik alacaklarmış.

MODADA İDDİALI BİR İSİM
Bugün yine pek çok kuruluş kutlamalar için benden Meme Vakfı'nın telefonunu istedi. (MEVA'dan Viyolet Hanım: 0212 361 71 31) Geçen hafta Günseli (kardeşim) ile onun arkadaşları olan Gİ- ZİA'nın stilistleri Nilgün ve Erkan'a uğramıştım. Bana Kral TV'nin ödül gecesinde giymem için beyaz taşlı bir ceket hediye ettiler. Boynuma da onların çok güzel bir kolyesini taktık. Siyah jöleli saçlarımla kendimi Elvis Presley gibi görsem de bir müzik ödülleri gecesi ruhuna uygun diye düşündüm. Şimdi de İlker ile Güzide önümüzdeki aylarda evlenirler diye bana bir tuvalet tasarlamışlar. Roberto Cavalli gibi şahane bir şey. Havaalanından eve gelirken Çağlayan'daki kocaman şık GİZİA binasını görünce aklıma geldi, gülümsedim. Ne kadar başarılı Türkiye konfeksiyon konusunda. İnşallah Hisarcıklıoğlu ve değerli dostumuz TİM Başkanı Oğuz Satıcı beylerin feryadına kulak verirler de (Çin karşısında) bu çok büyük ihracat yapan şirketleri zor durumda görmeyiz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beğenilen hanımlar   / 02-07-2005
 Baylar ve bayanlar   / 25-06-2005
 Geçmişe yolculuk   / 18-06-2005
 Eşlerin dayanışması   / 11-06-2005
 Türk-Yunan dostluk gecesi   / 04-06-2005
 Antalya'da iki gün   / 28-05-2005
 Seyahatin dayanılmaz hafifliği   / 21-05-2005
 Ödüllerin en güzeli   / 14-05-2005
 Anadolu'nun kalbi ve bir ödül   / 07-05-2005
 Sarı bilezik fırtınası   / 30-04-2005
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Şiirin gökyüzünde yeni bir yıldız
Yaşamdan Dakikalar'ın...
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Bu yeni film, ikisi de başarılı sayılan yapımlardan oldukça farklı...
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Amerikan sineması bize güzel komediler sundu. Peter Hewitt'in "Laws...
Şampiyonlara şampanya yakışır
Dev şişelerle şarap ve şampanya satın alanların sayısı artıyor. Bu...
Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
Öğrenciler artık okumayı cümleden değil harflerden başlayarak öğrenecek.
Her Türk mimar mı doğar?
Uluslararası Mimarlar Odası'nın Kongresi'ne ilgi çok büyüktü. Dünyanın en ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.