kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

Eşlerin dayanışması

Aslında anlamalıydım. Doç. Dr. Serdar Turhal'ın üç ayda bir kontrol için muayene yaptığı odada Sönmez masaya dayayabileceği tetkiklerimi elinde sımsıkı tutmuş put gibi oturuyordu. Rahat etsin diye koca dosyayı almaya çalıştım. Vermedi. Meğerse bana söylememiş ama akciğer röntgenimde sırtımın bir yerinde kemikte bir deformasyon görüldüğü yazılıymış. Ben okumayayım diye tetkiklerimi bana vermediği gibi çok tedirgin geçirmiş birkaç günü. Ben hiç kötü bir şeye yormadığım için konsültasyon yapmak için başka odaya giden doktorumuzu beklerken neşeyle dolaşıp Sönmez'le şakalaşıyor o ise beni duymuyormuş gibi, yüzüme dik dik bakıp cevap vermiyordu. Serdar Bey "Bunun hastalıkla bir ilgisi olmadığına, muhtemelen kemik erimesi gibi bir aşınmadan meydana gelen ufak bir şekil bozukluğu olduğuna karar verdik" deyince neredeyse "Oh çok şükür" der gibi kendini bırakan, o ana kadar düğümlenmiş gibi duran eşimin çözüldüğünü görünce gözlerim doldu. İnsanın yanında bu kadar kendinden daha fazla endişelenebilecek birisi olması ne kadar güzel bir duyguymuş!

EN YAKINIM EŞİM
Çocukluğumuzun o güvenli dünyasına ışınlandım birden. O da benim onunla sevgi olarak da ne kadar gurur duyduğumu ne kadar üstüne titrediğimi bilir zaten. Üstelik şimdi de yazdıklarımdan yalnız arkadaşlarım değil, okuyanlar da seviyorlar onu. Geçen gün Arnavutköy'de Kolaylar Manavı'ndan haftalık alışverişimizi yapıyoruz. Orada çalışanlardan her biri sevgiyle hatırımı sorduktan sonra başka müşterilere hizmet ederken kimi dut uzattı, kimi malta eriği, üzüm yıkayıp verdi. Bunlar bana faydalıymış. Bir de çay tutuşturdular elime. Manavın içinde taze badem, taze ceviz satan biri var o da bir taraftan cevizin kolestrol için nasıl, bademin kalp ve damarlar için nasıl yenmesi gerektiğini (bazen tıptan, ilaçlardan daha etkili tabiatın doğal depoları bunlar diye) anlatırken cevizleri bademleri hazırlayıp yemem için elime dolduruyordu. Şöyle bir baktım da açıkta sergilenen ürünlerin de olduğu bir manavda kadının biri kocası alışveriş ederken sokakta, ayakta elinde çay bardağıyla etrafındakilerle sohbet ediyor ve kendisine sağdan soldan meyveler, cevizler, bademler ikram ediliyor. Böyle şirin ve sıcak manzara bizden başka hangi ülkede olur merak ediyorum. Bu ülkede sevilen bir kişi olmanın keyfi hiçbir şeye benzemiyor.

GÜZİDE'NİN PABUÇLARI
Geçenlerde Güzide (Duran) yeni aldığı çok şık dolgu topuk ayakkabılarını bana gösterip beğenip beğenmediğimi sorduktan sonra "Gideceğim davete bunları giyeyim mi? Acaba nasıl olur" derken Sönmez de geldi yanımıza. Zaten boyu çıplak ayakla bile çok uzun olan Güzide ayakkabısını göstermek için ayağa kalkınca son derece estetik ama bak bak bitmiyor. O sırada taksi çağırmış olan Güzide'ye Sönmez "Aman ayakkabılarını çıkart. Yoksa taksiye sığmazsın" deyince çok güldük. NOT: Geçen hafta Yunan Büyükelçisi ve güzel eşinin Meme Vakfı'na büyük emek veren Şükran Çelebi'ye ve bize büyük destek veren Uğur Antik'in başarılı sahibi Uğur Batur'a teşekkürlerimiz yerimizin darlığı nedeniyle kısaltılmak zorunda kaldığı için tekrarlıyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beğenilen hanımlar   / 02-07-2005
 Baylar ve bayanlar   / 25-06-2005
 Geçmişe yolculuk   / 18-06-2005
 Eşlerin dayanışması   / 11-06-2005
 Türk-Yunan dostluk gecesi   / 04-06-2005
 Antalya'da iki gün   / 28-05-2005
 Seyahatin dayanılmaz hafifliği   / 21-05-2005
 Ödüllerin en güzeli   / 14-05-2005
 Anadolu'nun kalbi ve bir ödül   / 07-05-2005
 Sarı bilezik fırtınası   / 30-04-2005
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Şiirin gökyüzünde yeni bir yıldız
Yaşamdan Dakikalar'ın...
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Diri diri balmumuna gömülen insanlar
Bu yeni film, ikisi de başarılı sayılan yapımlardan oldukça farklı...
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Fransız sinemasından güzel filmler gördük
Amerikan sineması bize güzel komediler sundu. Peter Hewitt'in "Laws...
Şampiyonlara şampanya yakışır
Dev şişelerle şarap ve şampanya satın alanların sayısı artıyor. Bu...
Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
Öğrenciler artık okumayı cümleden değil harflerden başlayarak öğrenecek.
Her Türk mimar mı doğar?
Uluslararası Mimarlar Odası'nın Kongresi'ne ilgi çok büyüktü. Dünyanın en ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.