kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Önce dost biriktirin
Önce dost biriktirin

Ben birçok koleksiyoncu tanıdım. Kimi pul biriktirir, kimi tablo, kimi ev mülk, kimi para... Ama ne mutlu ki ben hep dost biriktirmişim. Geçenlerde oğlum bir kaza geçirdi ve ben bu ufak olayda bile insan koleksiyonculuğu yapmakla ne iyi ettiğimi anladım. Oğlum kaza geçirdiği sırada ben Bursa'daydım ve o Bursa- İstanbul yolu gözüme İpek Yolu kadar uzun gözüktü. Aman Allah'ım ben şimdi nasıl gideceğim diye düşünürken, Bursa'daki fabrikanın sahibi bana hemen helikopterini hazırlattı ve 20 dakikada İstanbul'daydım. Bu dostluk zinciri burada başladı ve bütün dostlarım tek tek beni arayıp hatta gelip yanımda oldular.

SEVİYELİ İLİŞKİLER
Aslında bütün ilişkilerin başı dostluk; kendimize zaman zaman sevgili yapıyoruz. Sevgilimizle başladığınız yolculuk en başta heyecanlarla, bu heyecanların getirdiği mide kramplarıyla falan dolu oluyor. Onu göreceğiniz zaman göğüs kafesinizde binlerce kelebek dans ediyor. Görmediğiniz zaman ise hafif hüzünlü oluyorsunuz. Ama bu adrenalin temposu ve coşkunun ömrü maalesef ki çok uzun olmuyor. Birkaç ay, bilemediniz en fazla yedi sekiz ay sonra bu heyecan yerini daha dingin duygulara bırakıyor. Ya da her şey tamamen bitiyor. İşte o andan itibaren eğer sağlam bir ilişkiyse dostluk devreye giriyor. Sevdiğimiz adam ya da kadın artık en yakın arkadaşınız, en iyi dostunuz oluyor. Kimseyle paylaşamadığınız en mahrem sırlarınızı onunla paylaşıyorsunuz. Ailevi problemlerinizi, işinizi gücünüzü, çocuğunuzu ona anlatıyorsunuz. O da size.. Ne büyük bir şans insanın sevdiği insanla aynı zamanda dost olması. Çünkü aşklar, heyecanlar gelip geçici oluyor da o dostluk var ya, hep sizinle omuz omuza gidiyor. Şimdi çok moda bir laf var " Benim seviyeli bir ilişkim var." Ve nedense o seviyeli ilişki denen şeyler çabuk tüketilip bir anda yeniyor ve böyle söyleyenleri bir ay sonra bambaşka birisinin yanında görüyorsunuz. Ve utanmadan aynı insanlar yine "Bizim seviyeli bir ilişkimiz var" diyebiliyor. Bu seviye ne cins bir ölçüyle oluyor? Ölçüsü metre midir, kilo mudur, bilemiyorum. Ama benim seviyeden anladığım, gerçek dostluklardan, paylaşımlardan geçiyor.

İYİ Kİ VARSINIZ
Geçenlerde birkaç arkadaşımla çok sık gittiğimiz bir balıkçıdaydık ve oraya bir grup genç geldi. Gençler arasında iki çift vardı. Gencecik, pırıl pırıl bu çiftlerin birbirleriyle konuşmalarına, aralarında geçen muhabbete inanamadık. Birbirine saygılı olmayı bir kenara bırakın, ben bu kadar seviyesiz, bu kadar çerçöp konuşma hiç duymadım. Bütün bu konuşmalara şahit olduktan sonra döndüm, "Çocuklar biz böyle miydik? Biz de böyle şeyler mi konuşuyorduk?" diye sordum. Yanımdaki arkadaşlarımdan birisi, "Biz Söke'de büyüdük. Söke maceramız Amerika'da noktalandı. Evlendik, ayrıldık. Bekar da olduk veli de ama ben hayatım boyunca bir kadınla, kızla böyle konuşmadım" dedi. Maalesef şimdi iş gençlikte başlıyor, büyüyene kadar devam ediyor. Bazen okuyabiliyorsunuz, para kazanıyorsunuz hem de bolca... Ama maalesef kalıbınızın adamı olamıyorsunuz bir türlü. O kalıbın adamı olmak, kültürden, birikimden, centilmenlikten geçiyor. O yolda ilerlerken size büyük uçakların pek bir faydası olmuyor. Adam gibi adamsanız, iyi sevgili de oluyorsunuz iyi dost da, iyi evlat da, iyi ana baba da. Siz siz olun, yanınızda her anlamda yürümesini istediğiniz insanları, adam gibi adamlardan seçin. Tabii ki hayat sizi bazen yanıltabilir, seçimleriniz yanlış olabilir. Yine de yılmayın, size yakışan bir biçimde dimdik, onurlu hayat yolculuğunuza devam edin. İleride emin olun daha çok yaşanacak dostluklar, arkadaşlıklar var. Yeter ki siz yolunuzdan şaşmayın, yan yollara sapmayın. O yan yollar hep kuytularla doludur ve kuytularda hep karanlık işler döner. Çok şanslıyım ki, her şeyden önce ailem ve oğlum, en iyi dostum. Ve onların yanı sıra yıllardır devam eden dostluklarım var. Dostlarım, iyi ki varsınız, iyi ki benimlesiniz, iyi ki dostumsunuz, hepiniz hep yaşam yolculuğum boyunca yanımda olun, e mi?

Ayşe Brav

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ali'nin okuma fişleri rafa kalktı
 Her Türk mimar mı doğar?
 Kadınların ne kadar ileri gittiğini tahmin edemezsiniz
 Erken doğum telaşına son
 Şimdi eller havaya, tüm fabrika!
 Bir Türk'e aşık oldu aşkın kitabını yazdı
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Genç Sultanların şampiyonluk kıyafetleri hazır
 Kız arkadaşımla görünemem çünkü korkuyorum
 Hapisteki çocuğun beklediği kamyon artık gelmeyecek
 Kuran kursları açılacağına dil okulları açılmalı
 Şampiyon otomobil yaratıyorlar
 Bitkilerin simyacıları İstanbul'a geliyor
 Bu zayıflama programıyla kilo vermemek çok zor
 Sorunsuz ergenliğin temeli çocuklukta
 Medrano Sirki 14 kaplan gücünde
 Doğal yaşam trendi onları da etkiliyor
 Bu alet çok iş beceriyor, çok
 700 kişilik yürüyüş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sekiz metreden fazla atlayamayız bizi aşar
Hava nasıl...
FİLİZ AKIN
Migrenin tedavisi var mı?
Beni tanıyanlar bilirler.
ALİ POYRAZOĞLU
Bütün sosyeteyi bekliyorum gelmezseniz...
Şampiyonlara şampanya yakışır
Dev şişelerle şarap ve şampanya satın alanların sayısı artıyor. Bu modayı 1967...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.