kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HEDEF SEÇİP HAREKETE GEÇİYOR Çakmak Caddesinde bulunduğu iki saat içerisinde tam beş ayrı kadın ve genç kızın çantasına uzanan 17 yaşındaki M.A. bir türlü başarılı olamadı. ilk üç denemesinde fermuarı açamadı, dördüncüde fark edildi ama olay çıkmadan ortadan kaybolmayı başardı. Beşincide ise elini içine sokmaya çalıştığı çantanın sahibi olan öğretmenin nişanlısı varlığını fark etti ve onun için zor dakikalar başladı. Kandesinden çok daha iri bir bedene sahip gençten yediği yumrukla sarsıldı, vatandaşların tekmeleriyle canı fena halde yandı.
Kare kare o an!

17 yaşındaki M.A. Adana'nın en işlek caddesinde 'kadınların çantalarından cüzdan ve değerli eşyalarını almaya çalışırken' Merkez Haber Ajansı muhabiri Murat Karaman'ın objektifine yakalandı.

1- Akşam 18.30 suları... Çakmak Caddesi hıncahınç kalabalık. M.A., vitrinlere bakan kadının arkasına sokuluyor, çantanın fermuarını açmaya çalışıyor.

2- Genç kadın, arkasında olup bitenden bihaber İnönü Parkı'na doğru ilerliyor... Etraftakiler de ne olduğunu anlamıyor... M.A. fermuarı açamayınca bırakıyor.

3- Yeni hedef nişanlı çift... M.A. öğretmenlik yapan S.K.'nın çantasına yöneliyor... Ancak, nişanlısı B.C. durumu fark edince M.A. yakayı ele veriyor.

4- Yüzüne yumruğu yiyen M.A. eski taktiğe başvuruyor: "Ben bir şey çalmadım... Kurtarın beni..." Sivil polisin yakaladığı M.A. sonra serbest kalıyor...


Ne yapıyorsun sen!

Adana'nın en işlek caddesinde kadınların çantalarına "el" uzatan 17 yaşındaki M.A. önce objektife sonra vatandaşlara yakalandı Çantasına uzandığı bir genç kızın nişanlısı tarafından fark edilen M.A. linç edilmek istendi, sivil polisin müdahalesiyle kurtarıldı.

Yer: Adana Çakmak Caddesi. Saat: 18.30. Çalışanlar mesailerini bitirmiş, evlerine dönme telaşında. Her zaman kalabalık olan cadde mesai çıkışıyla adeta bir insan selinin işgali altında... Kimi sakin, telaşsız, kimi koşar adımlarla hedefine doğru ilerliyor. Aralarında yaşının sonradan 17 olduğu anlaşılan ama en fazla 13-14 gösteren M.A. tedirgin bakışlarıyla hemen dikkati çekiyor. Onun tedirginliği, bölgede kapkaç olaylarını "bitirmek" üzere 24 saat görev yapan polisler için, "şüphe uyandırıcı hareket" demek. Bu yüzden onlarca göz tarafından takibe alınıyor. Olayı telsizden izleyen ve "şüpheligencin" varlığını öğrenen haberciler de bölgede.

İLK DENEMELER
17 yaşındaki genç izlendiğinden habersiz genç kızların ve kadınların arkasından yürüyor. Önce inönü Parkı önünden yan yana sohbet ederek geçen iki genç kızın peşine takılıyor. Caddenin en kalabalık noktasına geldikleri anda da kızlardan birinin çantasına uzanıyor. Ancak fermuar sıkı. Kızlar da hızlı yürüyünce elini çekip başka birilerine yöneliyor. İkinci ve üçüncü hedefi de caddede vitrinlere bakarak yürüyen iki ayrı genç kız. İkisinin de çantasına doğru bir iki hamle yapıyor ama her seferindeyine fermuar engeline takılıyor. M.A. bu kez orta yaşlı bir kadının ardına takılıyor. Yol boyunca birkaç kez kadının çantasına doğru uzanıyor. Ancak elini bir türlü çantanın içine sokamıyor. Kadın otobüs durağına giderken, M.A. da bu kez pes etmemeye kararlı, takibini sürdürüyor. Daha hızlı hareket etmeye başlayan genç, otobüse binmek üzere olan kadının çantasına bir kez daha elini uzatıyor ancak kadın onu fark ediyor, "Ne yapıyorsun sen. Çantamı mı alacaktın?" diye bağırıyor. M.A. kaçıyor.

LİNÇTEN KURTARILIYOR
Olay yerinden uzaklaşıyor ama çokgeçmeden yine kalabalığın arasında beliriyor. Öğretmen S.K. ile nişanlısı B.C. ise hemen önünde yürüyorlar. M.A., S.K.'nın çantasına uzanıyor ancak B.C. olayı fark ediyor ve birden geriye dönen genç adam kendinden çok daha küçük bir bedene sahip olan M.'nin yakasına yapışıp yumruğunu savuruyor. Yumrukların hedefi olan genç, "Kurtarın beni. Ben bir şey çalmadım" diye bağırıyor. Diğer vatandaşların da karıştığı olay çevrede önlem alan sivil polislerin müdahalesi ile yatıştırılıyor. M.A. götürüldüğü karakolda gözaltına alınıyor. Sonra da serbest bırakılıyor.

Murat KARAMAN-ADANA/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Ölüm çukuru
 Mürettebat aile yarışa hazır
 Tahsilat çetesi çökertildi
 Yine, yeniden Hülya
 Seda ile Doğan tatilde
 Biri aldattı öteki tokatladı
 'Dolunay'da zirvede
MANSUR FORUTAN
İnek deyip geçme; tanı!
G-8 ipler mi iplemez mi...
İLKER SARIER
Birikim-donanım
Hazır, Başbakan Erdoğan yurt...
SAİT GÜRSOY
ÖSS doğru zamanlama yanlış
!!!Araştırma!!!MEB ve Sivil...
SAVAŞ AY
Bu bir skandal değil mi sayın Şenol...
HINCAL ULUÇ
Bir gün gelecekler.. mi?..
Steven Spielberg'in en büyük...
MEHMET BARLAS
Bütün uluslararası gerginlikler böyle olsa
Keşke bütün...
Havuzda devrim
Havuzda devrim
Süper Lig'in yayın hakkının dağıtımı için yeni model açıklandı. Yeni...
Kanarya'da Emre tamam
Kanarya'da Emre tamam
F.Bahçe, Newcastle defterini kapatan milli futbolcu için İnter'le...
Erdoğan devlere İslam'ı ve demokrasiyi anlatacak
Erdoğan Idaho'daki bir çiftlik evinde, "Hollywood ve medyanın Davos'a...
CHP'den uyuyan bakanlara 'uyanmatik'
CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, muhalefet olarak yapıcı, yol...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu