kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Önceleri silikti ama şimdi başrolde
Önceleri silikti ama şimdi başrolde

Bir silik karakterin nasıl başrol yapıldığının en güzel örneğini Sema Öztürk gözler önüne serdi. 'Melekler Adası'nın ilk bölümlerinde silik bir yan karakter olan 'Nursen'i canlandıran Öztürk, artık peri masalındaki prenses misali günler geçiriyor. Başrole tırmanmasının sırrını ise güzel oyuncu şöyle açıklıyor: Çok çalıştım ve altyapımı geliştirdim.

atv'de yayınlanan 'Melekler Adası' yayına başlamadan önce yapımcı Osman Yağmurdereli ile dört bölümde rol alması yönünde anlaşma imzalayan Sema Öztürk, küçük bir yan karakteri başrole taşımayı başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Dün 62'nci bölümünün yayınladığı dizide artık masallardaki prensesleri andıran bir yaşama kavuşan 'Nursen'i daha bir dikkatli izliyor seyirci. Peki ne oldu da dört bölümlük 'silik' 'Nursen', başrole kadar tırmandı?

* 'Nursen', Melekler Adası'nda başrole kadar tırmanmayı nasıl başardı?
'Nursen'in başrole kadar tırmanmasının birçok nedeni var. Benim 'Nursen' karakterini geliştirmek için yaptığım çalışmaların, 7 yıldır altyapımı geliştirme çabalarım 'Nursen'in başrole kadar tırmanmasında etkili olmuştur. Elbette benim çalışmalarımı görüp değerlendiren yapımcımız Osman Yağmurdereli'nin de 'Nursen'in başrole gelmesinde payı büyüktür. Ayrıca dizideki çalışma ortamının insanı kendini geliştirmeye itekliyor olması, insanın kendini geliştirmesinin değerlendirilmesi bu konuda bir büyük rol oynamıştır.

TEK BİR MİMİK BİLE İŞE YARADI

* Nursen'i geliştirmek için neler yaptınız?
Biliyorum ki, en iyi oyuncuların ortak özelliği canlandırmaları istenen karakterlere senaryo da yazılanların dışında da eklemelerde bulunmalarıdır. Ben de 'Nursen'e eklemelerde bulunarak dizinin vazgeçilmez karakterlerinden biri olmasını sağlamaya çalıştım.

* Ne tür eklemelerde bulundunuz?
Aldığım eğitimden hayal gücüme kadar oldukça geniş bir yelpazenin her yaprağını 'Nursen' için kullanmaya çalıştım. Bazen sokakta gördüğüm birinin davranışını 'Nursen'e monte ettim, bazen hayal gücümle oluşturduğum tek bir mimik hareketiyle 'Nurse'e yeni eklemelerde bulundum.

* Siz ekonomistsiniz. Ekonomi tahsilinizin Nursen'e bir yardımı oluyor mu?
Bence insanın aldığı her eğitim, gördüğü ve duyduğu her unsur, yaşadığı her deneyim yaptığı işe katkıda bulunur. Ben iktisat fakültesini bitirdim. Evet, ekonomisttim. 'Nursen'i canlandırırken mutlaka fakülte bilgilerimden kullandıklarım olmuştur, olacaktır da. İşimi yaparken "Aaa... Ben bunu fakültede öğrenmiştim" dediğim zamanlar oluyor.

* Çalışma ortamının sizi iteklediğinden söz ettiniz. Bu konuyu açar mısınız?
Hey şeyden önce 'Melekler Adası'nın setlerine huzur hakim. Dizi için görev yapan herkes, kendi işini en iyi şekilde yapmaya çalışırken diğerlerinin de işlerini en iyi şekilde yapması için yardımcı oluyor. İnsanların belli bir konudaki bilgisizliği veya hataları 'ayıp' olarak nitelendirilmiyor. Kısaca Osman Yağmurdereli'den çaycıya kadar çalışanların hoşgörülerinin yüksek olduğu bir projede yer alıyorum. Aslında konunu özeti şu; amatör ruhla profesyonelce çalışıyoruz.

EN İYİLERDEN OLMALIYIM

* Oyunculuk üzerine neyi nişanlayıp hedef haline getiriniz?
Her iyiden daha iyi olan bir iyi mutlaka vardır. Ben, canlandırmam istenen her karakteri aldığım yerden daha iyi bir yere götürmeye çalışıyorum. Bunu yaparken de bilgilerimi ve yeteneklerimi kullanıyorum. Bilgilerimi ve yeteneklerimi de sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Hedefim elbette oyunculuk konusunda kendimi 'en iyiler' arasında görmek ve başkasının bana bu payeyi vermesini sağlamak. Televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde canlandırdığım her rolü bir öncekinden daha iyi yapmayı amaçlıyorum. Belki evrenin sonu vardır ama bence iyinin sonu yok.

* Nurgül Yeşilçay'ın ayrılmasından sonra dizinin sarsıntı geçireceği düşünülmüştü...
Nurgül Yeşilçay'ın ayrılmasından sonra dizinin sarsıntı geçirmemesinde en önemli paylar yapımcının, senaristin ve yönetmenindir. Sonraki paylar ise oyuncuların ve 'Melekler Adası'nın diğer çalışanlarınındır. Bence her oyuncunun projeye kattığı bir zenginlik vardır. Elbette Nurgül'ün de vardı. Nurgül devam etseydi dizi nasıl olurdu, bunu bilemeyiz. Ama çalışanlar eldekileri en iyi şekilde kullandı. İzleyiciyi gördüğünden geri bırakmadık.

MEHMET ÇALIŞKAN / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Eşimden kalan parayı turizme yatıracağım
 Efsaneler yeni starları solladı
 Seyirlik şapkalar
 Baştan çıkarıcı iş kadını: Demi
 Shapplin rock albümü yapacak
 Queen en sevilen grup
Hopalılar Koyuncu'yu festivalle anıyor
Hopalılar Koyuncu'yu festivalle anıyor
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali'...
Atçılık onlar için bir tutku
Atçılık onlar için bir tutku
Geçtiğimiz hafta 79'uncusu gerçekleşen Gazi Koşusu'nda kupa,...
Ortaöğretim Kurumları Sınavı
İlköğretim okullarındaki 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan 795 bin...
Türkiye Kehanetleri...
Anayasanın sadece üç gün arayla Fransa ve Hollanda tarafından...
Mehmet Öz ile uzun yaşamın reçetesi
Dünyanın en ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'e göre kalp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.