kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eşimden kalan parayı turizme yatıracağım
Eşimden kalan parayı turizme yatıracağım


Petrol kralı İran asıllı İngiliz vatandaşı iş adamı Shery Shahnavaz'dan 11 yıl sonra boşanarak 140 trilyonluk servete sahip olan Ceyla Gölcüklü (Shahnavaz), evlenmelerini, boşanma sebeplerini ve bundan sonra hayatına nasıl yön vereceğini anlattı.

Ceyla Gölcüklü (Onu biz Shahnavaz soyadıyla tanımıştık) ile, cemiyet hayatının en gözde ismi olması nedeniyle sık sık görüşür, havadan sudan sohbet ederdik. Dün yine görüştük ama bu kez konu ciddiydi. Çünkü Ceyla Hanım'ın 11 yıllık evliliği sona ermiş ve yepyeni bir hayata başlamaya hazırlanıyordu. Üstelik boşandığı eşinden 140 trilyon servet kaldığı söylentileri üzerine bütün gözler üzerine çevrilmişti. Ceyla Hanım, sağ olsun böyle bir ortamda görüşme talebimi geri çevirmedi. Gazete ve televizyonlardan gelen bütün röportaj taleplerine "hayır" yanıtı veren Gölcüklü, bana evlilik hikayesini, boşanma sürecini ve bundan sonra neler yapacağını uzun uzadıya anlattı. İsterseniz önce Ceyla Gölcüklü'nün petrol zengini İranlı işadamı Shery Shahnavaz ile nasıl tanışıp evlenmeye karar verdiklerini aktarayım.

SHERY BEY ÜÇ AY PEŞİNDEN KOŞMUŞ
Ceyla Hanım, üniversiteden mezun olduktan sonra Interbank Genel Müdürlüğü'nde işe başlamış. Bankanın müşterilerinden olan uluslararası petrol şirketi ETI'nin patronu Shery Shahnavaz ile 1993 yılında bankada tanışmışlar. Bu tanışmanın ardından Shery Bey, daha sık bankaya gidip gelmeye başlamış. Shery Bey, Ceyla Hanım'ı gözüne kestirmiş ve tam üç ay boyunca peşinde koşmuş. Her gün telefon açıp, bankaya çiçek göndermiş. Üç ay uğraştıktan sonra banka müdürünü aracı yaparak Ceyla Hanım'ı kahve içmeye ikna etmiş. Bu kahve 11 yıl sürecek evliliğin de ilk adımı olmuş. Bir yıllık bir flört döneminin ardından 17 Eylül 1994'de Londra'da Grovenor House'da evlenmişler. Londra'ya yerleşip 1.5 yıl orada yaşamışlar ve bu arada kızları Lara dünyaya gelmiş. 1,5 yılın ardından İstanbul'a taşınmışlar. 7,5 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra Shery Shahnavaz, Londra'ya dönmek istemiş. "Bu kadar süre ben fedakarlık yaptım, burada yaşadım, şimdi sıra sende" diyerek Ceyla Hanım'ı ikna etmeye çalışmış. Gayet mutlu süren evliliklerinde ilk sorun da bu nedenle ortaya çıkmış.

ALİYEV AİLESİ İKNA ETMİŞ
Shery Bey, çocukluk arkadaşı olan ve aynı zamanda ailece görüştükleri Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev'in yardımıyla Ceyla Hanım'ı Londra'da yaşamaya ikna etmiş. Ve 1.5 yıl önce Londra'ya taşınmışlar. Hatta Ceyla Hanım, Londra'nın ünlü semti Bolten Garden'daki evlerinin dekorasyonu ile bizzat ilgilenmiş. Ama Ceyla Hanım Londra'ya bir türlü ısınamamış ve bir süre İstanbul-Londra arasında mekik dokumuş. Sonunda "Ben burada yapamayacağım, gel İstanbul'a geri dönelim" demiş ama Shery Bey de Londra'dan ayrılamayacağını söylemiş. Bu yüzden oturup konuşmuşlar ve boşanmaya karar vermişler. İlhan Aliyev ile eşi, boşanmalarını engellemek için çok çaba sarf etmiş ama sorunu çözememişler. Bunları anlatırken Ceyla Hanım'ın gözleri doluyor ve "Kocamı hâlâ seviyorum" diyor ama Londra'da mutlu olmadığı için de istemeden de olsa boşanmayı seçtiğini söylüyor. Ceyla Gölcüklü ile Shery Shahnavaz, evlendikleri şehir olan Londra'da boşanmışlar. Mahkeme eşinin şahsi servetinin yarısını Ceyla Hanım'a vermiş. Böylelikle Ceyla Hanım, Bolten Garden'daki ev, hisse senetleri ve nakit paradan oluşan yaklaşık 140 trilyonluk bir servetin sahibi olmuş. Mahkeme, Enka'da ilkokulda okuyan ve bu yıl 5'inci sınıfa geçen kızları Lara'nın velayetini de Ceyla Hanım'a vermiş. Servet konusu açıldığında Ceyla Hanım çok rahatsız oluyor. "Ben evlenmeden önce de zengin bir kadındım, ailemin maddi durumu gayet iyiydi" diyor. Ceyla Hanım, doğru söylüyor. Örneğin Bodrum'daki Halikarnas Disko'nun mülkü ailesine ait. Muğla'da bir zeytinyağı fabrikaları olduğunu, Gökova ve Marmaris'te yüzlerce dönüm değerli arazilerinin olduğunu biliyorum.

BODRUM'DA STRES ATACAK
Ceyla Hanım'a bundan sonra ne yapacağını sordum; "Hafta sonu Bodrum'a gideceğim ve 1,5 ay orada tatil yapacağım. Sonra Shery Bey'den bana aktarılan mal ve nakit paranın devir işlemleri için Londra'ya gideceğim" dedi. Son olarak eşinden kalan parayı ne yapacağı soruma da şu yanıtı verdi: "Yatırıma dönüştürüp iş hayatına atılmak istiyorum. Yatırımlarımı da turizm sektörüne yapacağım. Arazilerimizin olduğu Gökova ve Marmaris'te turistik tesisler açmayı planlıyorum." Bankacı olan Ceyla Hanım, iş hayatında çok başarılı olacağını düşünüyorum.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Önceleri silikti ama şimdi başrolde
 Efsaneler yeni starları solladı
 Seyirlik şapkalar
 Baştan çıkarıcı iş kadını: Demi
 Shapplin rock albümü yapacak
 Queen en sevilen grup
Hopalılar Koyuncu'yu festivalle anıyor
Hopalılar Koyuncu'yu festivalle anıyor
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali'...
Atçılık onlar için bir tutku
Atçılık onlar için bir tutku
Geçtiğimiz hafta 79'uncusu gerçekleşen Gazi Koşusu'nda kupa,...
Ortaöğretim Kurumları Sınavı
İlköğretim okullarındaki 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan 795 bin...
Türkiye Kehanetleri...
Anayasanın sadece üç gün arayla Fransa ve Hollanda tarafından...
Mehmet Öz ile uzun yaşamın reçetesi
Dünyanın en ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'e göre kalp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.