kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ozon terapi ile taptaze bir hayata başlayın
Ozon terapi ile taptaze bir hayata başlayın

Makyaj ve kozmetiğin yararlarını kabul ediyoruz ama her zaman söylediğimiz gibi, gençlik ve güzellik cildin yüzeyinde başlayıp orada biten bir olay olmaktan çok uzak. Vücudumuzdaki toksinlerden arınmadan, serbest radikalleri etkisizleştirmeden kalıcı bir güzellikten söz etmek zor! Bu nedenle spordan, gıdalardan ve beslenmeden sık sık bahsediyoruz. Bugün size yaşam kalitenizi dolaysız olarak geliştiren farklı bir olanağı anlatmak istiyorum. Adı: "Ozon Terapi". Bu uygulama tüm vücudumuzu toksinlerden temizleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren, aslında oldukça eski bir yöntem. Özellikle sporcular aktif olarak kullanıyor. Ozon tedavilerinin yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi var. Ama nedense üzerinde fazla durulmuyor. Sadece Almanya'da 7 binin üzerinde ozon kliniği şifa dağıtıyor. Bütün Avrupa'da, Rusya'da, Küba'da kullanılıyor. Bir tek ABD, bu tedaviye ilgisiz görünüyor. Muhtemelen maliyeti düşük olduğu ve ilaçlara gereksinimi azalttığı için! Oysa ozon çok umut vaat ediyor ve sayısız sorunla baş etmemizi kolaylaştırıyor. Öte yandan hiçbir bir yan etkisi yok. Zaten ozon çok uzun yıllardır, bütün dünyada, içme sularını dezenfekte etmek için güvenle kullanılıyor.

YARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Ozon terapisi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücut direncini artırıyor. Bu nedenle ozon tedavisi olanlar kendilerini yenilenmiş hissediyorlar. Yıpranmanın en temel nedenlerinden biri olan serbest radikalleri etkisizleştiriyor ve genel iyilik halini geliştiriyor. Anti Aging (yaşlanmayı geciktirme) ve kronik yorgunluk tedavisinde büyük destek sağlıyor. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendiriyor, hormon ve enzim üretimini canlandırıyor, uyku düzensizliklerini tedavi ediyor. Tüm eklem rahatsızlıkları, kemik iltihabı ile enfeksiyonların tedavisinde hastaları rahatlatıyor. AIDS ve kanser tedavileri başta olmak üzere, diyabet, göz hastalıkları, astım ve alerjilerle baş etmekte etkili bir destek... Kalp ve damar hastalıklarında, yüksek tansiyon, kolestrol, trigliserit gibi sorunlarda dengenin yeniden kurulmasına yardımcı oluyor. Karaciğer hastalıklarını, virütik enfeksiyonları ve uçukları iyileştiriyor. Haricen kullanıldığında; akne, yanıklar, bacak kanserleri, açık yaralar, egzema ve mantarları iyileştiriyor.

TOKSİNLERDEN ARINMAK İÇİN BİREBİR:
Ozon tedavisi yalnız hasta olanlara uygulanmıyor. Genel olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve toksinlerden arınmak için de son derece yararlı ve doğal bir yöntem. Her yıl 6 -10 seans ozon terapisi ile kendimizi çok daha iyi hissetmemiz ve direncimizi artırmamız mümkün. Yalnız o mu, ozon tedavisi görenler kısa sürede daha ışıltılı bir cilde, pembe yanaklara kavuşuyor, gözlerinin altındaki morluklardan da kurtuluyorlar.

OZON UYGULAMASI NASIL YAPILIYOR?
Ozon terapisinin değişik yöntemleri var. En yaygın uygulama, hastanın kolundan 50 ila 100 ml. kan alınarak yapılması. Bu kan yavaşça alınıyor ve belirli dozda ozonla karıştırılıyor. Sonra vakit kaybetmeden sahibine geri veriliyor. Bu şekilde kandaki ozon veya oksijen miktarında bir değişiklik olmuyor, sadece kan aktive oluyor. Zaten ozon vücuda girince büyük oranda oksijene dönüşüyor. Bu işlem yapılırken, tümü tek kullanımlık olan, ozona dayanıklı sarf malzemesi ve steril vakumlu şişeler kullanılıyor. Uygulama 15-20 dakikada tamamlanıyor. Ozon saunaları insanları rahatlatıyor, cilt sorunlarında haricen tedaviler yapılıyor. Diş tedavilerinde ozonlu saf su; egzema, mantar gibi cilt hastalıklarında ozonlu saf medikal zeytinyağı kullanılıyor. Duruma göre kulaktan veya rektumdan yapılan uygulamalar gerekli olabiliyor.

GÜVENLİ BİR YÖNTEM:
Ozon uygulamasının yan etkileri yok denecek kadar az. Klasik ilaç tedavilerinde yan etkiler yüzde 17 civarında kabul edilir. Ozon'da bu oran yüzbinde 7'dir. Sadece hipertiroidi hastaları ve gebeler için önerilmiyor. Onun dışında kurallara uygun olarak uygulandığı taktirde tamamen güvenli, pratik, etkili ve maliyeti düşük bir uygulama. Koruyucu olarak veya tedavi amacıyla ozondan yararlanmanızı tavsiye ederim. İyi haftalar...

Dr. Yasemin Fatih Amato

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hopalılar Koyuncu'yu festivalle anıyor
 Atçılık onlar için bir tutku
 Lady Di ve Madonna'nın doktoru bir Türkiye aşığı
 Spielberg'ün önerisi
 Kürdandan ağaç-çiçek, makarnadan araba yapsın
 Ateşiniz sönmesin!
 Meyve yiyerek zayıflayın ama... Fazla kaçırmayın
 Hem nem kazanın hem de mutluluk
 Kırmızının ateşi siyahın gizemi
 Fark ettiren parfüm Fark ettiren parfüm
HAKAN & UTKU
Bir ihtimal daha var
(Nihat Genç ile İletişim...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle...
Çiftlerin, doğum sonrasında dikkatli olması gerekiyor!
Çiftlerin, doğum sonrasında dikkatli olması gerekiyor!
Evli çiftlerin, ilişkilerini mutlu ve sağlıklı bir biçimde devam...
Eşimden kalan parayı turizme yatıracağım
Eşimden kalan parayı turizme yatıracağım
Petrol kralı İran asıllı İngiliz vatandaşı iş adamı Shery...
Önceleri silikti ama şimdi başrolde
Önceleri silikti ama şimdi başrolde
Bir silik karakterin nasıl başrol yapıldığının en güzel örneğini Sema...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.