kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şansölye Türkler'e sarıldı...
Son seçimi Türkler kazandırdı

Gol değil oy atacak

Alman Başbakanı Schröder, 18 Eylül'deki seçimlerde Türk yıldızlara bel bağladı... Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop'un aralarında yer aldığı 30 ünlü gurbetçi Sosyal Demokratlar'ın propaganda filmlerinde rol alacak.

Şansölye Türkler'e sarıldı...

Erken seçim için hazırlıklarını sürdüren Almanya Başbakanı Schröder, 30 ünlü Türk'ün katılacağı kampanya ile 900 bin Türk seçmenin oyunu hedefliyor.

Erken seçim için geri sayımın sürdüğü Almanya'da Başbakan Schröder'in en büyük umudu Türk seçmenler olacak... 2002 genel seçimlerini 6700 oy farkıyla kazanan Başbakan Schröder, 18 Eylül'de yapılması beklenen erken genel seçimlerden galip ayrılmak için Türk kozunu oynamaya karar verdi. Bu amaçla, "Almanya'nın yeni yerlileri Schröder'i destekliyor" başlığı altında başlatılacak kampanyada Almanya'da yaşayan tanınmış Türk isimler, SPD'yi desteklediklerini açıklayacak. "Kuzey Ren Westfalya eyaletinde mayısta yapılan seçimi, 39 yıl aradan sonra kaybedince partim desteğini kaybetti. Ekonomik reformları sürdüreceksekLale Akgünyeni seçimle yenilenmiş yetkiye ihtiyacımız var" diyerek erken seçim startı veren Schröder, Alman vatandaşlığına geçmiş 900 bin Türk'ün oyunu almak için, seçim kampanyasında 30 Türk'e de yer verilecek. Tanınmış sporcu, sanatçı, işadamı, sendikacı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşacak 30 Türk; afiş, gazete ilanı ve televizyon spotları ile Schröder'i destekleyecek...

ÜÇ FUTBOLCU
"Almanya'nın yeni yerlileri Schröder'i destekliyor" kampanyasında yer almaları beklenen isimler arasında; milli futbolcular Ümit Davala (Werder Bremen), Yıldıray Baştürk (Herta Berlin) ve Hamit AltıntopOzan Ceyhun(Schalke 04) da bulunuyor. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) liderliğine soyunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, SPD'ye destek vermek için Almanya'ya gidecek. Sarıgül, 20 Ağustos'ta başlayacak Almanya'da seçim kampanya çerçevesinde başkent Berlin ve Frankfurt'ta destek turuna çıkacak. Sarıgül'ün 'başarılı bir sosyal demokrat ve belediye başkanı olarak kendi tecrübelerin yola çıkıp, Türk seçmenlerinden SPD'yi destelemelerini isteyeceği' belirtildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Başbakan Schröder ile birlikte yemekli toplantılara katılacağı da ifade edildi.

CEYHUN YÖNETİYOR
18 Eylül'de yapılması beklenen erken genel seçimde SPD'nin Türklere yönelik seçim kampanyasını Ozan Ceyhun yönetecek. Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun, "Başbakan Schröder'e daha önce seçim kazandıran Almanya'nın yeni yerlilerinden yine destek isteyeceğiz. 3 yıl önce ABD'deki azınlıkların yaptığı şekilde bir kampanya başlattık. Yine parti yönetiminin isteği üzerine, arkadaşlarımla birlikte bu işe soyunduk" dedi. Ağustos ortasında başlayacak kampanyada büyük kentlerde Türk toplumu ile bir araya geleceklerini belirten Ceyhun, 7 yıllık iktidar döneminde yaşadığımız sorunları anlatacaklarınısöyledi.

TÜRK ADAY
Ceyhun şöyle devam etti: "Çifte vatandaşlığın Hıristiyan Demokratlar tarafından engellendiğini, Hıristiyan Demokratlar'ın eyaletlerde çoğunluk olmalarından dolayı ellerinden alınan çifte vatandaşlıklarını almasının bizi üzdüğünü anlatacağız. Almanya'da kırmızı-yeşil koalisyon hükümeti olmasaydı Fransa'daki gibi Ermeni soykırımı yasasının çıkacağını anlatıp, bizi eleştirenlere Nasreddin Hoca'nın 'hiç mi hırsızın suçu yok' fıkrasını hatırlatacağız" diye konuştu. Öte yandan SPD'nin seçimlerdeki adayları arasında, Federal Meclisi'ne seçilen tek Türk kökenli milletvekili olan Lale Akgün de bulunuyor.

FİKRET AYDEMİR - BRÜKSEL


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Zirvenin rövanşı olimpiyat
 Türkmenler'in Kerkük 'isyan'ı
 Komşuda 'dazlak' zirvesi
 Zeplinle güvenlik
 Ağustosta Türkiye'de
 100 günde evliliğini kurtaracak
 Kadın hakları raporu masada
 Türkiye'yi radardan uzak tutacak
 İlk kadın papaz Fransa'yı karıştırdı
 İspanya, ETA'yla görüşmeye başladı
 Direnişçiler kendi arasında savaşıyor
 ABD askeri 6 gün sonra kurtarıldı
 Güçlü hafıza için yeterli uyku şart
 İngilizler'e kim yardım etsin!
 'Schumi' kendine şato yaptırıyor
 En uzun öpen arabayı kapacak
 Dev mermi hedefe ulaştı
Çıldırtan sessizlik
Çıldırtan sessizlik
G.Saray'ın yabancı transferinde hareket yok. Takım tek yabancıyla...
Hasan bin pişman
Hasan bin pişman
Sakatlanarak Hollanda kampını kapatan Hasan Şaş, "Hata bende. Çok...
Çankaya da jet hızıyla onaylıyor
Çankaya da jet hızıyla onaylıyor
AK Parti, TBMM İçtüzüğü'nü değiştirerek, düzenlemeye tepki gösteren...
Yurttan 'seller' korosu
Özellikle Marmara Bölgesi'ni vuran şiddetli yağışlar en çok Sakarya,...
Karadenizli korkuyor!..
Karadenizli'nin artık iki korkusu var... Özellikle kentli insanlar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu