Patates burger
Patateslerin üzerine çıkıncaya kadar kaybar su ilave edin, 15dak. pişirin ve süzün. Derin bir kasede un, yumurta ve sütü yumuşak kek hamuru gibi oluncaya kadar çırpın. Patatesleri kurulayın, iri rendeleyin ve havlu peçete ile suyunu iyice aldıktan sonra hamurun içine katıp, tuz ve karabiber ilave edin ve iyice karıştırın. Yağsız tavada bir tatlı kaşığı yağı ısıtın. Yarım kahve fincanı hazırladığınız hamurdan döküp, orta ateşte her iki yüzü altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık üçer dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 500 gr. patates (soyulmuş bütün) * 1 çorba kaşığı kekun * 1 adet yumurta * 5 çorba kaşığı süt * 2 çorba kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber
|