|
|
Lezzet Güneşi
Dondurmalı sandviç Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle 3 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin. Çırpmaya devam ederek sırasıyla unun üçte birini, sütün yarısını, kalan unun yarısını, kalan sütü ve kalan unu ilave edin her malzemeyi karışıma yedirdikten sonra bir diğerini katın). 45x35 cm ebatlarında bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın, üzerine yağ sürün ve hamuru yayın. Hamurun üzerini spatula ile düzeltin. Hamur ebatlarında tekrar yağlı kağıt kesin, bir yüzünü yağlayın ve kağıdın yağlı tarafını hamurun üzerine gelecek şekilde yayın. Merdaneyi yağlı kağıt üzerinde gezdirerek hamuru düzleştirin, yağlı kağıdı alın ve ayırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirn. Hamura kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin ve oda sıcaklığında soğutun. Kekin üzerine ayırdığınız yağlı kağıdı yayın ve düz bir zemine ters çevirerek çıkarın. Ortadan ikiye kesin, hızlı bir şekilde üzerine dondurmayı yayın ve ikinci kek parçasını dondurmanın üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. Kekin alt ve üstünde olan kağıtları çıkarın, istediğiniz ebatlarda dilimleyin. İki kek arasında kalan dondurmalı kısımları fındığa batırıp servis yapın.
(12 kişilik) * 1.5 su bardağı un * 1 çorba kaşığı kakao * Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu * Yarım çay kaşığı tuz * 6 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 su bardağı tozşeker * 1.5 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı soğuk süt * 1.5 kg dondurma * 350 gr fındık (iri dövülmüş)
|