kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Koç'a doğa, Balık'a deniz yeter
Koç'a doğa, Balık'a deniz yeter

Burçlar aleminin 12 üyesi de birbirinden farklı tatil zevklerine sahip. Bazıları su kenarlarını seviyor, kimileri de dağ tepe dolaşmak istiyor.

Doğayla iç içe olmak iyi gelir
KOÇ: Heyecanlı Koçlar için tatil, daha önce hiç yapmadığı şeyleri yapmak demektir. Koç, diğer burçların aksine tatilinde günlük hayatından çok farklı şeyler yapmanın hayalini kurar. Maceracı kişiliği nedeniyle tatilinde rafting, yamaç paraşütü gibi sporları mutlaka dener. Doğayla iç içe olup, gücünü test edebileceği bir kamp tatili onlar için biçilmiş kaftandır. Her zaman yeni şeylere ihtiyaç duyan bu insanlar, daha önce gördükleri yerlere yeniden gitmekten hiç hoşlanmazlar.

Farklı zevkler peşinde koşar
BOĞA: Lükse ve güzelliklere meraklı Boğa Burcu için tatil, gündelik yaşantısından farklı zevkleri tatmak demektir. Yeşillikler içinde dağ ya da göl manzaralı şık bir tatil köyü, keyifli bir tatil yaşamaları için uygun ortamlardır. Yaz aylarında Abant Gölü, Yedigöller, kış aylarında ise Kartalkaya'da çok mutlu olacaklardır. Dinlenmek için gittikleri mekanda, yoğun günlük programlara katılmak istemeyen Boğalar, tatilde gevşemek ister. Müzeleri ve kitapçıları dolaşarak rahatlarlar.

Manzara onlar için çok önemli
İKİZLER: İkizler insanı tatile dinlenmek değil, değişiklik yaşamak için çıkar. Seyahat programı yaparken dikkat etmesi gereken en önemli konu, seçtiği mekanda onu sürekli oyalayacak etkinliklerin varolmasıdır. Plajları, tarihi yerleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, güzel manzarası olan ve kısa geziler yapabileceği diğer tatil yörelerine yakın bir yer seçmelidir. Lüks otellerden hoşlanmaz. Onun yerine manzaralı minik otelleri, pansiyonlarını tercih eder.

Sudan uzakta rahat edemez
YENGEÇ: Hassas ve duygulu Yengeç insanları su kenarında tatil yapmaya bayılır. Yengeç burçlarının çoğu, tatile çıkarken bile evlerinden fazla uzaklaşmak istemez. Evlerine yakın deniz, göl kenarları, onlar için ideal tatil beldeleridir. Büyük lüks oteller yerine bungalovlar, sakinliği seven Yengeçler'e hitap eder. Kendini ne kadar çok evinde hissederse, gittiği yerde o kadar çok rahat eder. Bir Yengeç için tatilde ne yaptığı ya da ne aldığından çok neler hissettiği önemlidir.

Büyük şehirler hoşlarına gider
ASLAN: Lükse çok düşkün olan Aslan burcu, en harika tatil için tüm parasını harcamayı göze alır. Rahat edemeyeceği bir seyahatin anlamsız olduğuna inanır. Kalabalıktan hoşlanır; ıssız bir tatil yöresi ona hiç uymaz. Zengin kültürleri olan kalabalık şehirlere büyük ilgi duyar. Aslan insanı, parasının yettiği en lüks otelde en iyi servisi almak ister. Gece hayatına olan düşkünlüğü nedeniyle konserleri, tiyatroları kaçırmaz. Onlar, tatilin tadını çıkarmayı iyi bilir.

Kaplıcaların ideal konukları
BAŞAK: Enerjik olan Başaklar, sırt üstü yatacağı tatillerden hiç hoşlanmaz. Onlar tatilde bile hareket ve heyecan arar. Gideceği yer hakkında ne kadar çok bilgi toplarsa, gittiği zaman o kadar çok mutlu olur. En uygun fiyatlı tur ve otelleri araştıracak, eğer yabancı bir ülkeye gidiyorsa o ülkenin dilini biraz öğrenecek, kültürü hakkında bilgi toplayacaktır. Kaplıcalar ve sağlık çiftliklerinden çok keyif alır. Masaj yaptırıp, çamur banyosuna girerek kendini dinlendirmeyi iyi bilir. Enerji fazlalığını frenlemenin en etkili yollarını bir şekilde bulur.

Kalabalık ve konfor isterler
TERAZİ: Hayli sosyal olan Terazi insanı, keyifli bir tatil için hareketli yerleri seçer. Konforu sevdiğinden, çadırda konaklamak ya da kamp yapmak ona göre değildir. Teraziler, müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı sever. Gece hayatından da çok zevk alır. Onlar, tek başına ya da yalnızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Teraziler için tatil, neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir. Bu arada lüksü de yerinde olmalıdır. Kablolu TV'si olmayan bir tatil mekanında nefes bile alamaz.

Huzurlu olması suyla bağlantılı
AKREP: Özel hayatına çok önem veren Akrepler; sessiz, sakin bir ada ya da özel bir teknede huzur bulur. Duygusal bir su burcu olan Akrep, suya yakın olduğu zaman kendini iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Hiçbir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerler arar.

Egzotik yerlerin heyecanlı insanı
YAY: Yay burcunun seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Mısır'dan İzlanda'ya kadar her yere gitmek ister. Yabancı dil konusunda çok yetenekli olduğundan, gideceği ülkenin insanları ile konuşabilmek için o ülkenin dilini öğrenmek ister. Bol aktiviteli, spor faaliyetleri olan tatil köyleri Yay insanı için idealdir. Doğada yürüyüşler ve aerobik dersleri ile çok mutlu olacaktır.

Tarihi izlerin peşinde koşar
OĞLAK: Oğlak insanı geleneksel otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul'daki Pera Palas tam onlara göre bir mekandır. Oğlak burcu üyeleri ayrıca doğada uzun yürüyüşler yapmaya da bayılır. Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Arkeolojik kazılar yapılan bölgeleri gezmek çok hoşuna gider. İşle ilgili bir fırsat da yakalayabilirse tatili daha zevkli hale gelecektir.

Programlı olmak hoşuna gitmez
KOVA: Turistik bir tatil, maceracı Kova Burcu'nu sıkar. Dünya kültürlerine ilgi duyan Kova, büyük sosyal değişimlerin yaşandığı ülkelere gitmelidir. Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır. Her dakikası planlanmış tur programları ona göre değildir. Programını kendi yapacağı bir tatili özellikle tercih eder. Değişken bir karakteri olduğu için tatillerinin katı kuralları olmamalıdır.

Deniz kenarında küçük bir otel
BALIK: Balık, burçlar aleminin en romantik üyesidir. Balık için en iyi tatil, ada ve deniz kenarında olandır. Dalga seslerinin duyulduğu, deniz manzaralı küçük bir otel, hassas Balık insanını rahatlatır ve sakinleştirir. Ağır sporlar yerine yüzmeyi ve sahilde uzun yürüyüşlere çıkmayı tercih edecektir. Artistik fotoğraflar çekebildiği ortamlar yaratmalıdır. Dans etmekten büyük keyif aldığı için, geceleri gönlünce dans edebileceği mekanların da olduğu tatil beldelerini seçmelidir.

Filiz ÖZKOL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Cadde'ye 'oksijen' geliyor
 'Star Wars işinden 5 kuruş bile kazanmadım'
 Şebnem Dönmez'e Hollywood yolu göründü
 Unkapanı'nda işlem yapılmadığı için bankalar bile tek tek...
 Artık asıl işim şarkı söylemek
 Rekabete yer yok
 Anneler ve çocukları burada birlikte öğrenip, eğlenecek
 En doğal haliyle M.M
 Mobil restoran sevindirdi
 Keyif rehberi
 Kişiye özel bez bebek
 Karizmatik erkeğin favorisi
 Kalemlerimiz yurtdışında...
 Antik tiyatroda tarih dersi
 Sağlıklı yaşama yolculuk
 Dürbünü 15 yıldır elinde
 Doğa severleri cezbediyor
 Ölümsüz aşıklar Aspendos'ta
 Ailenin yeni üyesi
GÜLSE BİRSEL
Bozcaada'ya gitmeyin!
Aman sakın gitmeyin! Ohoooo. Ömür...
MESUT YAR
South Park neden klasik?
Kanal D Pembe ve Mavi diye...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Dondurmalı sandviç
Un, kakao,...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Eş (Evlilik) terapisinin temelleri (2)
"Benim...
Tuğba Özerk'ten ikinci merhaba
Tuğba Özerk'ten ikinci merhaba
Çok küçük yaşlarda Sezen Aksu'ya yaptığı vokallerle tanındı Tuğba...
Reality şovlara sosyete damgası
Reality şovlara sosyete damgası
Zor şartlar altında yaşamaya merak salan sosyetikler çoğalıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.