kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Demiryolunda patlama: 6 ölü
Başbakan Erdoğan: "Derin üzüntü duydum"
Sezer'den başsağlığı
Yaralılar Bingöl Hastanesine ulaştırıldı

Demiryolunda patlama: 6 ölü

Bingöl'de Suveren İstasyonu yakınlarında Elazığ-Tatvan seferini yapan posta treninin geçişi sırasında demiryolunda patlama meydana geldi.

Elazığ-Tatvan seferini yaparken bombalı saldırıya uğrayan trende ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Patlamada lokomotifin arkasında bulunan personel vagonundaki, tren güvenliğinden sorumlu 6 personel şehit oldu.

Patlamada, TCDD personeli Celal Korkmaz (40), Sadık Mutlu (33), Özcan Türker (31), Mehmet Aygün (32), Burhan Küçükdağ (41) ve Saffet Akbaş (32) hayatını kaybetti. Yaralılar ise bölgedeki hastanelere sevkedildi.

Patlamanın personel vagonunun geçişi sırasında olması nedeniyle, ölenlerin bu vagonda bulunan TCDD personelinden olduğu belirtildi. TCDD Genel Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme yapmak üzere Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal'ı bölgeye gönderdi. TCDD Genel Müdür Vekili Talat Aydın, bu bölgedeki trenlere yönelik saldırılar olabileceği ihbarlarını, istihbarat birimlerinin koordinasyon halinde değerlendirdiğini, bu çerçevede TCDD Genel Müdürlüğü'nün gerekli önlemleri aldığını, bu nedenle bölgede çalışan lokomotif ve personel vagonlarının zırhlı olduğunu belirtti.

Aydın, uyguladıkları bir güvenlik konsepti bulunduğunu ve uygulamanın daha da etkinleştirileceğini ifade ederek, patlamada ölen TCDD personeli ile yaralananların yakınlarına, kurumun ödeyeceği tazminatların 10 gün içerisinde ödenmesi için ilgili birimlere talimat verdiğini belirtti.

''Personelimizin ailelerine sahip çıkacağız. Onlar görev başında şehit oldular. Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz'' diyen Aydın, genel müdürlüğün bunun için gereken herşeyi yapacağını dile getirdi. Aydın, olayı değerlendirirken de, saldırının Türkiye'nin genel asayişi ile ilgili bir olay olduğunu ve tren işletmeciliği ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Talat Aydın, saldırının Türkiye'nin refah ve huzuruna, bölge üzerinden yapılan hain bir saldırı olduğunu ve bu tür olayların demiryollarının çalışma şevkini kıramayacağını kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Elazığ-Tatvan seferini yapan trenin geçişi sırasında meydana gelen olayın, demiryoluna döşenen uzaktan kumandalı bir bombanın patlaması sonucu meydana geldiğini söylemişti.

Elazığ-Tatvan seferini yapan trenin Bingöl-Genç arasında seyrederken, demiryoluna döşenen uzaktan kumandalı bir bombanın patlatıldığını belirten Yıldırım, ''Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, lokomotifin arkasında bulunan 2 vagonun raydan çıktığını ve bu vagonlarda bulunan bazı güvenlik görevlilerinin şehit olduğunu öğrendim'' diye konuştu.

Trende yaralıların olduğunu da bildiren Yıldırım, yaralıların, Tugay Komutanlığı helikopterleriyle Genç İlçesi'ndeki hastanelere ulaştırıldığını söyledi. Ülkenin huzur ve güvenine yönelik bu tür terörist faaliyetleri
şiddetle lanetlediğini vurgulayan Yıldırım, bu ve buna benzer hadiselerin ülkenin huzur ve güvenini bozmaya yetmeyeceğini kaydetti. Gazetecilerin ''Olayı üstlenen oldu mu?'' yönündeki sorusunu yanıtlayan Yıldırım, patlamayla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmadığını, güvenlik güçlerinin bu konudaki gerekli çalışmaları yürüttüğünü kaydetti.

Güvenlik güçlerinin vardiya halinde devlet demiryollarında kendi imkanlarıyla yol kontrolleri yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
''Takdir edersiniz ki yerleşim alanlarına uzak, zor tabiat şartlarında devam eden yolda, bu tip olayları yüzde yüz kontrol altına almak zordur. Ama ne kadar zor olursa olsun güvenlik güçleri gereken tedbiri alacaktır. Bu gayretle ülkemizdeki huzur ve güvenin azalmasına imkan verilmeyecektir.'' Yıldırım, raydan çıkan vagonlar nedeniyle tren yolunda şu anda ulaşımın sağlanmadığını da sözlerine ekledi.

Bingöl Valisinden açıklama
Bingöl Vali Vekili Fikret Zaman, Bingöl'ün Suveren İstasyonu yakınlarında Elazığ-Tatvan seferini yapan trenin geçişi sırasında meydana gelen patlamada, trendeki 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Zaman, Genç İlçesi Suveren İstasyonu yakınlarında, posta treninin geçtiği sırada raylarda gelen patlama sonucu, trendeki 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu söyledi.

Patlamada, ilk belirlemelere göre 8 kişinin de yaralandığını belirten Zaman, yaralıların askeri helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başladığını kaydetti. Zaman, olay yerine gitmek üzere bir kurtarma treninin yola çıktığını, ancak bu trenin de yolda saldırıya uğradığını ve raydan çıktığını bildirdi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden açıklama
TCDD Genel Müdürlüğü, Elazığ-Tatvan seferini yapan trene, demiryoluna konulan bombanın uzaktan kumanda ile patlaması suretiyle düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 5 personelin şehit olduğunu bildirdi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün saat 06.30'da Elazığ'dan Tatvan'a hareket eden, yük ve yolcu vagonlarından oluşan karma trene Bingöl'ün Suveren-Genç istasyonları arasında 144. kilometrede saat 10.20'de teröristlerce bombalı saldırıda bulunulduğu
kaydedildi.

Karma trende 3 yolcu vagonunda görevli 11 personel ile 45 yolcu bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:
''Yola konulan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucunda 1 furgon (personel vagonu) ve 1 yolcu vagonu devrilmiş, olayda ilk belirlemelere göre 5 personelimiz hayatını kaybetmiştir, 8 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar askeri helikopterle Genç Devlet Hastanesi'ne nakledilmiştir. Hadise yakından takip edilmekte olup, yolun en kısa
süre içinde trafiğe açılması için çalışmalar sürdürülmektedir.''

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Vorkink: Özelleştirme güvenin yansıması
 Hedefi Adalet Bakanı'ydı
 Öldürülme tartışması
 Yargıtay'dan yargıyı siyasallaştırma uyarısı
 Başbakan'a yenge baskısı
 Kadın mahkûmlar da makyaj yapabilecek
 Askerlerden Erdoğan'a 5 saat brifing
 Yargıtay'dan savcıya hapis cezası
 253 bin kişi devlet kapısında
 Gebze'de pakette bomba bulundu
ERDAL ŞAFAK
Yüksek yargıdan mesajlar
Adalet Bakanlığı'na dün iki...
ALİ KIRCA
100. Yıl Kongresi!
Bu gazetenin sayfalarında futbolla...
MEHMET ALTAN
Asıl "gasp" banka soymak değil mi?
Son zamanlarda askeri...
Taşlar yerinden oynuyor
AB'de değişim rüzgârları... Türkiye'nin üyeliğini destekleyen...
Da Vinci'nin yarım kalan şifresi...
Leonardo Da Vinci'nin tablosunun kızılötesi incelemesinde Meryem Ana...
Gözümüz yüksekte
Gözümüz yüksekte
Beşiktaş'ın hocası Çalımbay, hedeflerinin büyük olduğunu ve onlara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu