kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CELEPTEN KABZIMALA.... Gerçek VIP yolcusu geliyor, giriyor amenna. Lakin onu yolculamaya gelen kalabalıklar sinir bozucu. Bedava büfelerden yiyip içmek, millet parasıyla keyif çatmaya dönüşüyor. Mevcut 42 personele; “Çayımı çabuk getir!” diye bağıran “Refakatçi” de var, bavulunu taşıtan celepler, kabzımallar da.
VIP cephesinde yeni bir şey yok
Ne çok VIP'imiz var
Cem Duna: Parayla olur

VIP geçen hanı

Adalet Bakanı bile isyan etti ama değişen bir şey yok. Bu dönemin "gözde" isimleri de VIP salonu düşkünü.

Her devrin VIP'i var. Üstelik her devirde VIP nüfusu daha da artıyor; eskilere yenileri ekleniyor. Havalimanlarındaki Çok Önemli Kişi (VIP) salonu boşalmıyor.

YANINDAKİLERİ BİLE VIP'TEN GEÇİREN VAR
Bankasına el konan Halis Toprak ile Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer son örnekler... Üstelik Kamer, yanına futbolcu Emre ve Orhan'ı da alıp geçti VIP kapısından.

TEPKİLER OLUNCA ALARM VERİLİYOR
Buna benzer örnekler manşetlere çıkınca alarm veriliyor. Dün de VIP'te bu hava vardı. Ama sonra yine Ankara'ya yakın "gözde" isimler VIP'e sızıveriyor...


VIP cephesinde yeni bir şey yok

Başbakan'ın sıkı talimatına rağmen VIP salonlarına 'sızıntı' devam ediyor. Kuyumcular kralıyla Halis Toprak örnekleri bunun kanıtı.

Ayrıcalık saltanatının simgesi haline gelen VIP salonlarından geçiş hakkı sınırlandırıldı güya. Oysa "sızıntı"ların önü alınamıyor. Usulsüz geçiş yapanların yanı sıra, onları yolculamaya gelenler de içerinin bedava yeme içme hizmetinden sınırsızca yararlanıyor. Böylelikle "refakatçiden çok beleşçiye" dönüşen kalabalıklar millet kesesinden keyif yapıyor. Dünkü SABAH'ta "Halis Toprak hem de ailesiyle birlikte VIP'ten nasıl geçti?" diye yazmıştık. Ondan önce de, Atasay Kuyumculuk sahibi Cihan Kamer olayı patlamıştı anımsayın. Kendisini "Başbakanımızın yakın arkadaşı" olarak lanse eden bu Kamer hakkı olmamasına rağmen VIP salonunu kullanmakla kalmayıp yanında futbolcu Emre Belözoğlu ve Orhan Ak'ı da alıp geçirtmişti. Örnekler, şikayetler, ihbarlar, tartışmalar artınca durumu bizzat görmek için dün sabah saat 07.00'de orada aldım soluğu. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na gittim ve bekleme salonuna girdim izin alarak.

NE İŞ?..
İlk gördüğüm Necdet Menzir. Allah var yaraşıyor o VIP olmaya. Devlete az mı hizmet verdi? Son resmi titri bakanlıktı zaten. Anasının ak sütü gibi helal Necdet beye. Ardından Şenol Demiröz geldi. TRT Genel Müdürü tabii ki buradan geçecek. Yanında Bölge Radyosu Müdürü Şakir Öner de var. O geçemez, yolculamaya gelmiş yalnızca. Yanı başlarında eski bir gazeteci ağabeyimiz de var. "Anladım bir iş çeviriyorsun. Aman ha beni karıştırma" dedi, "peki" dedim.

ÇİNLİ Mİ BUNLAR?..
Sonra yeni eski mebzul milletvekili gördüm gelip giden. Yıldırım Aktuna'yı mı saysam, Hüseyin Besli'yi mi? Mustafa Ilıcalı mı desem Alaattin Büyükkaya mı? Afganistan'da büyük abi olarak devlet görevi yapan Hikmet Çetin'le bile selam sabah yaptık. Oğlu da yanındaydı. Ankara'ya gidiyorlardı yakışıklı baba oğul. Bu saydıklarım gerçek VIP listesinde elbet. Sonra rahat koltuklara beşlik simit gibi yayılan Çinlileri gördüm. Garsonlar halime güldü. "Her çekik gözlü Çinli değildir abi, bunlar da Endonezyalı diplomatlar. Bunlar da VIP sayılıyor" dedi.

FATİH ÜREK DE VIP'MİŞ
"Peki gereksiz adam yok mu buradaVIP SALONUNDA ŞEKERLEME... Esas gıcık kaptığım VIP salonunu yatılı mektebe çeviren Uzak Asyalı diplomatlar. Salonda ayaklarını uzatmış, bir güzel keyif yapıyorlar. ?"diye sordum; "Olmaz olur mu. Bekle gör. Gerçekten de VIP olan biri geldiğinde yanında kaç kişi getiriyor. Bunların kaçını uçağa sokuyor. Kaçı burada oturup sebepleniyor gör." Aslına bakarsanız bu sadece bugünün derdi değil. Ta Özal zamanlarından bu yana; yanında çıplak Manken Evren Aykul'u geçiren milletvekili de geçti, torunuyla damadını ABD'ye uğurlayan Muazzez Abacı da. Hasan Mezarcı'nın o garip kıyafetiyle elinde asayı yere vura vura geçtiğini de gördü gözlerimiz, Fatih Ürek'e teşrifatçılık yapıp, biletini bagajını halleden polisi de. Yeni gelen iktidar bu çarkı durdurmuyor, mevcutlar üzerine bir de kendisine yakın kadrolar ikame oluyor.

EMİR VAR AMA
Başbakan çok çok sıkı tembihlemiş. "Hakkı olmayana kullandırmayın" demiş ama nafile. Kimi zaman bakanların, milletvekillerinin, yüksek bürokratların yanında bazı şahıslar da oluyormuş ama kimse bir şey diyemiyormuş onlara. İsim vermeden anlatıyorlar; "VIP yolcu yanında sekizerli, on beşerli uğurlama gurubu getiriyor. Bunlar uçuş yapmasa dahi oturup muhabbet yapıyorlar. Bazen bir kişi uçacak diye 15-20 kişiye servis yapıyoruz. Yemek içmek ücretsiz diye mütemadiyen emirler, siparişler yağıyor. Garsonlarımız iki dakika gecikse neredeyse hakarete varan sözler geliyor o kalabalıklardan. Fare giremediği deliği bir de kuyruğuna kabak bağlayıp zorlarmış ya, o hesap Savaş abi." Güvenlikti, teşrifat işleriydi, bagaj, temizlik, ulaşım hizmetiydi diye sıralarsak sadece Atatürk Havalimanı VIP salonunda 42 personel çalışıyormuş bu işler için. 6 adet kadar da VIP taşıt aracı bulunuyormuş o müstesna bölgede. Günlük masraf binlerce dolar diyorlar da tam rakamı vermiyorlar. İnsanın aklı karışıyor, 30-40 bin dolar da olabilir, 5-6 bin dolar da. İsterse beş kuruş. Klasik tabirle o beş kuruş bile tüyü bitmemiş yetim hakkı değil mi? Cemil Çiçek'in bir zaman isyan edip; "Başsavcının giremediği yere dolandıran, batıran, satan, şavullayan giriyor." Dediğini hatırlayın. Sonra da sorun kendinize ve herkese; peki ne değişti?..

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kişiler değil şirketler zengin olmalı
 Başkanın torunu poker masasında
 Göz göre göre öldü
 Sağlıkçıların TBMM soygunu takiple önlendi
 Diyarbakır'da olaylı cenaze töreni
 Alkollü araç kullanırken yakalandı
 Bulgar ırkçı lider: Türk soyadları değişecek
 Terör mağdurları ödemeyi az buldu
 Tanzanyalı öğrenci bölüm birincisi oldu
ERDAL ŞAFAK
Biz de tartışalım
AB Komisyonu'nun Türkiye'yle...
ALİ KIRCA
Öz'lü sözler..
Dün akşam "atv Ana Haber Bülteni"ne konuk...
ÖMER LÜTFİ METE
AB için yerinde say marş!
Bu iktidarla birlikte...
UMUR TALU
Arsızlık borsası
Zor anlayabildiğim...
YILMAZ ÖZDİL
Bir oy, bir kontör...
Biri molla.
Öbürü light molla.
ERGUN BABAHAN
Anadolu ezgilerinin kardeşliği
"Bölünüyoruz" korkusuna...
'Irak'ta direniş 12 yıl sürer'
ABD'den yönetimi bir yıl önce devralan Irak'ta her gün onlarca...
'Papaz TV' geliyor
Danimarka'da bir Hıristiyan kanalı Türkiye'de de "şube" açmak için...
Nihat'ı al başkan
Nihat'ı al başkan
Reha Muhtar'dan Kartal'a transfer reçetesi: "Beşiktaş, Carew'den...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu