kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

25 Haziran Cumartesi
Beden ve ruh sağlığı
Ulu ağaçların gölgelediği havuzlu huzurlu bir saklı bahçede. Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali. Bazı etkinlikler: Beden farkındalığı ile oryantal dans, Ai Kijitsu, stres kontrolü teknikleri. Doğal Hayatı Koruma Vakfı standında panda logolu tişört ve şapkalar. 25-26 Haziran. İç Bahçe. Askeri Müze. Giriş 10 lira. 13 yaşın altındaki çocukların girişi ücretsizdir.
Harbiye. Tel: (0212) 219 75 45. Ankara bilgisi: Bugün ayrıca saat 13.00-16.00 arasında "Erken Çocukluk Eğitiminde Drama" konulu atölye çalışması var. Ulusal Drama Semineri kapsamında. Bilgi için: Oluşum Drama Enstitüsü.
Tel: (0 312) 417 84 56. Naci Aslan.


26 Haziran Pazar
Kediyle konuşmak
Kitap: Maria'nın Yıldızları. Yazar: Oğuz Dinç. Mayıs 2005. Çitlembik Yayınları. Kitaptan 5 cümle. 1. Karton mönü, iki taraflı, ahşap bir resim çerçevesinin içerisine yerleştirilmişti. 2. Kırmızı yüzlü kafe sahibi kedilerinden biriyle konuşuyor. 3. 36'lık film yaptırana, bir tane resim büyütme hakkı verir. 4. Bir giz gibi değildi anlatmadıkların, anlatamadıkların. 5. Eşyaların dolduramadığı bir boşluk vardı evinde. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Beşiktaş Halk Pazarı. Geçen hafta bugün, saat 12.30. Yanan ampul sayısı 118. Sönmüş ampul sayısı: 7.

27 Haziran Pazartesi
Karaorman Pastası
Dünyada bir numara olan Alman ekmeklerini ve pastalarını artık üç ayrı yerde bulabilirsiniz. Geçen sene Hadımköy'de açılan pastanenin artık Mimaroba ve Bahçeşehir'de de şubeleri bulunuyor. Ekmekler çavdar unu ağırlıklı, tahıllı ve saf buğdaylı. Fiyatları 2 buçuk ile 5 lira arasında. Hiçbir yerde bulunmayan "Alman Simidi" bile var. Uzun süre Almanya'da kalıp da, burada "Berliner"i özleyen "Backkönige" adlı bu pastanelerden birinde bulabilir. Bu özel pastanın içinde frambuaz ya da çilek marmeladı bulunuyor. Almanların en ünlü pastası "Schwarzwaelder Kirschtorte" yani Karaorman Pastasını herhalde bir tek burada bulabilirsiniz. Pastalar Alman ölçülerine göre yapılmış. Yani 12 dilim ve büyük. Karaorman Pastası 45 lira, badem ezmeli pastanın fiyatı 50 lira. Sahibi Meral Hanım, 27 yıl Almanya'da bulunmuş. Şubeler: 1.
Hadımköy tel: (0212) 853 13 75. 2.
Mimaroba tel: (0212) 863 11 80. 3.
Bahçeşehir tel:
(0212) 669 89 78. Deniz bilgisi: Bazı temmuz balıkları: Barbunya, sardalye, tekir, mezgit, lüfer, izmarit. Sardalyenin asma yaprağına sarılan ızgarası lezzetli oluyor.

28 Haziran Salı
Ömer'in Yeri Adı: Ömer'in Pide ve Kebap Salonu. 37 yıldır açık. Depremden önce eski hükümet konağının yanındaymış. Sahibi Avni Uzun. Lokanta, babasının adını taşıyor. Pideleri çok lezzetli. Özelliği, etin, tadını kaybetmeyecek şekilde az malzeme kullanılması. Sadık müşterilerden Altan Bey, bu pidenin tadını gözü kapalı ayırt edebileceğini söylüyor. Kıymalı pide 2 lira, diğerleri 2 buçuk lira. Pideleri Cafer Usta yapıyor. Servis için bir arabayla 2 motorları var. Bahçesinde fıskiyeli havuz var. Kalıcı Konutlar 9. bölge girişi,
Düzce
. Tel: (0380) 411 54 74. Özel bilgi: Pazarları insanlar pide içlerini getiriyor. Burada da hamuru yapılıp pişiyor.

29 Haziran Çarşamba
Ağaç altı deniz
Ağaçlar altı deniz kenarı. Piknik imkanı. Çam ormanları. Taze balık bulacağınız restoranlar. Konaklama için bungalovlar. Tekirdağ-Çanakkale karayolu. Güzelbahçe'den sonra Çamlıca Beldesi'ni geçince Gökçetepe Köyü. Keşan'dan dolmuşlar kalkıyor. 26 km. 250 bin lira. Bilgi için Gökçetepe Muhtarlığı.
Tel: (0284) 767 70 01. Ayrıca: Adı Sığınak. Gündüz güneşten, gece Saroz göğündeki yıldız yağmurundan korunmak için. Issız, sessiz bir doğada otel, kamp yeri, lokanta. Deniz taş atımı 100 metre, orman kuş uçuşu 1 dakika. Kahvaltı açık büfe, akşam balık ya da et, salata meze. 6 aylık Kangal yavrunun adı Şans. Odalar 65, kulübeler 45, çadır 40 YTL. İbrice Liman Yolu üzeri. Mecidiye Beldesi.

Keşan. Tel: (0284) 783 43 10. Şiir bilgisi: İstanbul'dan Tarık Sipahi ve Bodrum'dan Oruç Aruoba'nın cep telefonu mesajları ile yazdıkları haiku. Kısa Japon şiiri: "Kıpraşma çiçek / resmin çekilecek / dedi yazrüzgarı"

30 Haziran Perşembe
Balıkçıl kuşları
Londra'nın Richmond semtinden Thames Nehri kenarında uzun bir patika başlıyor. Yol boyunca küçük publar bulunuyor. Bir biranın fiyatı 5 pound civarında. Nehirde tekneler, nehir kenarında balık tutanlar. Orta yaşlı bir adam, küçücük teknesiyle isteyenleri bedava karşı kıyıya götürüyor. Hafta sonu çok kalabalık oluyor. Londra merkezinden District Line metrosuna binince Richmond parkına kadar gidebiliyorsunuz.
Londra. İstanbul dokusu fotoğrafı bilgisi: Galata, Serdar-ı Ekrem Sokak'ta 38 numaradaki, numaradaki, beş katlı terk edilmiş evin çatısında, 7-8 metre boyunda, 20 civarında ağaç bulunuyor.

1 Temmuz Cuma
On beş liraya şalvar
Çakıl Restoran, Silifke Mersin yolu üzerinde "Cennet Cehennem"e giden yola saptığınızda, yaklaşık 700 metre tırmandıktan sonra. Kızkalesi manzaralı. Emin Bey ile Emine Hanım'ın iki çocuğu ile çalıştırdığı bir yer. Yerel yiyecekler tantuni, etli dürüm, gözleme, börek. İsterseniz Emine Hanım'ın dokuduğu kilimlerle örtülü sedirlerde oturup masanıza servisinizi alın. İsterseniz Yörük çadırına geçip minderlere yerleşin. Dört tane Yörük çadırı yapmışlar. Emine Hanım'ın diktiği şalvarlar 15 lira.
Mersin. Faydalı bilgi: Bursa'dan yeşil ve beyaz kuşkonmaz. Kilosu 14.5 lira. Kargo dahil. Christine Klar.
Tel: (0216) 464 45 06.

Semra AKTAŞ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Üniversiteli gençler sanal alemde çete kuruyor
 Alışveriş ve moda artık Beyoğlu'ndan soruluyor
 Yaz akşamlarının nostaljik eğlencesi
 Jet lag'i nasıl alt edebilirsiniz?
 Tarihin en eski kuralı kaçan kovalanır
 Sizi ailem ve ülkemle tanıştırmak istiyorum
 Haftanın Kitapları
 Geleceğin mucitleri engelliler için çalıştı
 Sokaktan milli takıma
 Dünyaya tasarım satıyorlar
 Atasay'dan denize davet
 Yaza özel çorap
 Ayağınıza "sağlık"
 Siz dore ayakkabı almadınız mı?
 'En iyi grup'tan iyi bir albüm çıkmadı
 Arşivinizde yer açın
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Angelica her şeyden değerli
 Treni kaçırmayın!
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Palmiyeler kentinde insanlık dramları
Palmiyeler kentinde insanlık dramları
Dijital kamerayla çekilmiş bu bağımsız sinema tadındaki film,...
Chaplin'den sinema dersi
Sessiz sinemanın ustası Charlie Chaplin aile albümü, hayatının açığa...
Koleksiyonu için özel müze kurdu
İşadamı Hilmi Nakipoğlu, topladığı 900 fotoğraf makinesini Nefus Nakipoğlu...
Klarnetin piyano ve kemanla buluşması
Aya İrini 1 temmuzda klarnet, piyano ve keman sesleriyle dolacak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.