kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Kağıtta patates
(6 kişilik)
*
2 adet orta boy patates (iri rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 3 dilim salam (ince kıyılmış)
* 1 sap taze soğan (sadece yeşili)
* 4 çorba kaşığı mısır (konserve)
* 1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
* 1 paket kağıt kek kalıbı
Patatesleri 5 dakika haşlayıp, süzün. Zeytinyağını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Patatese salam, soğan, mısır, peynir ve yumurta sarısını ekleyip, iyice harmanlayın. Yumurtanın beyazını köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpın ve patatesli karışıma ilave edin. Hazırlanan malzemeden kağıt kek kalıplarının yarısına kadar koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri tamamen kızarıncaya kadar pişirin.

Makarna piyazı
(8 kişilik)
*
1 su bardağı kuskus makarna
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 6 adet siyah zeytin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 adet yumurta (katı pişmiş)
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın.

Fırında meyve
o 4 çorba kaşığı pekmez
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 8-10 adet karanfil
* İstenen miktarda muz, ayva, elma, armut, portakal, kuru kayısı, konserve ananas
Meyveleri soyup, iri parçalar ve dilimler halinde doğrayın. (Arzuya göre bazı meyveler kabuklu bırakılabilir.) Meyveleri fırın kabına yerleştirin. Pekmez, tozşeker, tereyağı, limon suyu ve karanfili karıştırıp, meyvelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dondurma ile ılık servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 23-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-06-2005
 Kayık pide   / 19-06-2005
 Yumurtalı ekmek   / 18-06-2005
 Malhuta pilavı   / 17-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2005
 Sosisli börek   / 13-06-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Alaçatı yolları taştan Hıncalım çıkarttı bizi...
HAKAN & UTKU
Bir garip haber bülteni
İki haber spikeri, haberleri...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Kağıtta...
'Menopozda olan her hastaya hormon tedavisi uygulamıyoruz'
'Menopozda olan her hastaya hormon tedavisi uygulamıyoruz'
Menopoz döneminde hormon tedavisinin kanser yapıp yapmadığı tartışıla...
Dünya güzeli estetikli çıktı
Dünya güzeli estetikli çıktı
Bu yıl 'Dünya Güzeli' tacını alan Perulu Maria Julia Mantilla;...
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı
Ülkemizin kültür ve turizm elçiliğini üstlenen Ender Mermerci, dünya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.