kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu akşam hakiki Türk müziği var
Bu akşam hakiki Türk müziği var
Solistliğin yanında masabaşı da çalıştı

Bu akşam hakiki Türk müziği var

Türk sanat müziğinin büyük seslerinden Mustafa Sağyaşar, bu akşam Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyiciyle buluşuyor. Gece için "Çok iyi, hakiki Türk müziği konseri olacak" diyen sanatçı, Türkiye'de kimsenin kendisi gibi iyi şarkı lanse etmediğine de dikkat çekiyor.

Bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyiciyle buluşacak olan Türk müziğinin usta sesi Mustafa Sağyaşar, 53'üncü sanat yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. "Herkese nasip olmayacak bir şeydi. Şu anda TRT'nin en kıdemli sanatçısıyım. İleriye dönük çalışmalarım da yurtiçi yurtdışı konserlerimle devam ediyor" diyen Sağyaşar'ın en büyük kırılganlığıysa verdiği konserlerin basında yer almaması. 5 kıtada sahneye çıktığını belirten sanatçı şöyle konuştu: "Geçenlerde İzmir'deydim, oradan Bursa'ya gittim. Harbiye Açıkhava'da, 24 Haziran'da bir konserim var. Her sene olduğu gibi Almanya'da konserim olacak. Birçok Avrupa ülkesi, Avusturalya, Amerika, bütün Arap ülkerinde konserler verdim. Maalesef yurtdışında yaptığım konserler oradaki Türk gazetelerinde ve hatta yerel gazetelerinde çıkar ama nasıl oluyorsa, Türkiye'de çıkmaz... Kader... Sanata yaklaşım maalesef bizde böyle..." Geçmişten günümüze pek çok unutulmaz esere sesiyle hayat veren Sağyaşar ile konser hazırlıkları devam ederken konuştuk...

KLASİKLER OLACAK

* Bugüne kadar kaç şarkı sizin sesinizde hayat buldu? 150'ye yakın 45'lik, 10-12 taş plağım, 13-14 tane LP ve CD'lerim var. 400'den fazla şarkı söyledim. Özellikle meydan okurcasına ifade etmek istiyorum ki, Türkiye'de kimse benim kadar iyi şarkı lanse etmedi. Bugün gençlerin bile bildiği, 'Bu Akşam Bütün Meyhanelerini Dolaştım', 'Avuçlarım da Hala', 'Nasıl Geçti Habersiz', 'Elbet Bir Gün Buluşacağız' gibi daha pek çok şarkıyı hep ben meşhur ettim.

* Harbiye Açıkhava'da hayranlarınızla buluşacaksınız. Nasıl bir program olacak? Bu sıradan bir Türk müziği gecesi olmayacak. Büyük bir meydan faslıyla başlayacak. 25-30 kişilik bir saz grubu olacak. Çok iyi hakiki Türk müziği konseri olacak. Önce Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar (röportaj yapıldığı sırada katılımı beklenen Müzeyyen Senar birkaç gün önce rahatsızlanması nedeniyle bu akşamki programda yer alamayacak) ve ben toplu halde meydan faslında olacağız. Tahmini bir saat sürer. Sonra ayrı ayrı solo yapacağız. Türk müziğinden güzel örnekler vereceğiz. Günlük şarkıların yanında klasiklerde olacak.

MUSİKİ GÜZELDİR

* Bir ara birbiri ardına nostaljik albümler yapıldı. Siz hiç düşündünüz mü böyle bir albüm yapmayı?
Evet. Hatta Yaşar Kekava yapacaktı ama kısa süre sonra kendisini kaybettik. Sonradan başka bir arkadaşımız çıktı, nostaljik eserleri seslendirdi. Çoğu da benim okuduğum şarkılardı. Ben onu duyunca üzüldüm. Çünkü şarkıları, kendinden gereksiz şeyler katarak söylemiş ve havasını bozmuş. 20 sene sonra bir genç çıkıp, nostalji söylerse, o da biraz tahrip ederse siz besteci olarak üzülmez misiniz? İşte bunların hepsi benim nazarımda ihanet! Lütfen beni bağışlayın bu benim görüşüm...

* Siz niye albüm çıkarmıyorsunuz? Albüm çıkarmak amacım tabii... Ama bir sponsor olması gerekiyor. Hem maaliyetler yüksek hem de basın daha çok popu pompalıyor. Bu büyük bir hata, çünkü Türk insanı, Türk kültürünün değişmez parçası olan halk müziği ve Türk müziğinden yoksun kalıyor. Türk müziği, konuşmaya en yakın müzik türüdür. Çok az pop şarkısını dinlerken duygusallaşırsınız. Ama Türk musikisi hep güzel şeyler verir. Her insanın duygu çağına gelince uğrayacağı bir istasyondur.

PAPAĞAN GİBİLER...

* Bazı pop ve arabesk sanatçıları Türk sanat müziği söylüyor...
O bence bir fantezidir. Türk müziği okumak kolay değildir! Çünkü kendine özgü kelimeleri yansıtan ezgileri vardır. Türk müziği okuyorlar ama papağan gibi duyduğunu söylüyor.

* Sesleri olmasa da görsellikleriyle bir yerlere gelenler de var... Güzellik bir lütuftur ama güzelliğini araç olarak kullanana da fazla pirim vermemek gerekir... Eskiden ünlü film artistleri sahneye çıktı ama çoğu kendilerini acındırdı. Herkes bildiği işi yapmalı...

DUYGU GÖKMENOĞLU GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Öyle bir para 'basıyor' ki devlet bütçesini geçecek
 Amforalar tarihe ışık tutuyor
 Önce ne yaşadığımıza karar vermemiz gerek
 Gelinlik heyecanı
 Komşu mankenler dostluk için buluştu
 Hem deryadan hem semadan İstanbul
 Çar 2. Nikola'nın köşkü restore ediliyor
 400 bin balık göllere bırakılacak
 Üç gecede 15 bin kişiyigüldürdü
 Festival kaçırmıyorlar
 Kelis hayal kırıklığına uğrattı, Kenan hoplattı
 Virgin Atlantik 21'inci yaşını Pamela ile kutladı
 Geceliği 4 bin dolar!
AYŞE ÖZYILMAZEL
Alaçatı yolları taştan Hıncalım çıkarttı bizi...
HAKAN & UTKU
Bir garip haber bülteni
İki haber spikeri, haberleri...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Kağıtta...
'Menopozda olan her hastaya hormon tedavisi uygulamıyoruz'
'Menopozda olan her hastaya hormon tedavisi uygulamıyoruz'
Menopoz döneminde hormon tedavisinin kanser yapıp yapmadığı tartışıla...
Dünya güzeli estetikli çıktı
Dünya güzeli estetikli çıktı
Bu yıl 'Dünya Güzeli' tacını alan Perulu Maria Julia Mantilla;...
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı
Ülkemizin kültür ve turizm elçiliğini üstlenen Ender Mermerci, dünya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.