kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EGE KONUSU DA GÜNDEME GELDİ... Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Atina ziyaretinde Yunan Savunma Bakanı Spilos Spiliotopulos’la da görüştü. Yunan askeri çevreleri Spiliotopulos’un Ege’de ihlalleri de gündeme getirdiğini ve bundan dolayı Ankara’yı eleştirdiğini öne sürdü. Büyükanıt ise bu konunun sohbet sırasında gündeme geldiğini fakat iki ülkenin konuyu farklı algıladığını söylemekle yetindi.
İkimiz tarih yazacağız

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Atina ziyareti sıcak geçiyor. Törende Yunanlı meslektaşına "Sen ve ben tarih yazacağız" diyen Büyükanıt, bugün Türk bayrağına çirkin saldırıda bulunulan askeri okulda konuşacak.

Orgeneral Büyükanıt'a Atina'da sıcak karşılama

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı'nın davetlisi olarak Atina'ya giden Orgeneral Büyükanıt, bu ülkeyi ziyaret eden ilk Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.

Yunanistan başkenti Atina'yı resmen ziyaret eden ilk Türk Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatını kazanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, askeri törenle karşılandı. Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nikolaos Duvas'ın davetlisi olarak Atina'- ya gelen Orgeneral Büyükanıt, ziyaretinin ilk gününde Yunan Parlamentosu önündeki meçhul asker anıtına çelenk koydu. Orgeneral Büyükanıt, daha sonra Yunan Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanlığının bulunduğu Yunanistan Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti ve Yunan Savunma Bakanı Spiliotopulos'la görüştü.

ANKARA'YA DAVET ETTİ
Bugün Selanik'e yapacağı gezi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükanıt, görüşmelerin son derece yararlı ve içten geçtiğini belirtti. Büyükanıt, "Türk ve Yunan Kara Kuvvetleri arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, pekiştirilmesi ve ileriye yönelik daha sıkı bir işbirliğine girişilmesi için görüş alışverişinde bulunduk" dedi. Yunanlı komutanların ya da Yunan Savunma Bakanı Spilyotopulos'- un "Türk savaş uçaklarının Ege'deki operasyonlarından Atina'nın rahatsızlığını" gündeme getirip getirmediğine ilişkine sorularımıza Büyükanıt, bu konuların sohbet sırasında gündeme geldiğini ancak Türkiye ile Yunanistan'ın Ege'deki sivil uçuşları denetleyen FIR hattını farklı bir biçimde algıladıklarını belirtti. "Askerler yalnız savaş yapmaz. Barışı da güzel yapar" diyen Büyükanıt, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili düşüncelerini Yunanlı komutanlara ilettiğini kaydetti. Sohbet sırasında nükteli bir biçimde "Zaten benim jetlerim yok ki" diyenHEYKEL HEDİYE ETTİLER... Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Panayotis Hitofotis, Yaşar Büyükanıt’a heykel hediye etti.Büyükanıt, Atina temasları süresinde Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Duvas'ı da kasım ayında Ankara'ya davet ettiğini açıkladı. Bu arada geçen ay Yunan harp okulunda bir öğrencinin Türk bayrağına hakaret etmesiyle doğan "mini krize" de değinen Büyükanıt, "Bayrağa hakaret olayı, anlaşıldı ki kurumsal değil bireysel düzeyde yapılmıştır. Nitekim faili yakalanıp adalete teslim edilmiş bulunuyor" diye konuştu.

'SÖZÜMÜ GERİ ALMAM'
Orgeneral Büyükanıt Atina'da Türkiye'de gündemden düşmeyen bazı konularla ilgili soruları da yanıtlamaktan kaçınmadı. Başörtü konusunda Erzurum'da yaptığı konuşmasının arkasında durduğunu belirten Büyükanıt, "Sözlerimi geri almam söz konusu değildir" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı, bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini ve bir asker olarak her gün aynı konuyla gündemde olmak istemediğini da sözlerine ekledi.

'KEMİKLERİ SIZLAR'
Orgeneral Büyükanıt, "TSK'nın Güneydoğu'da terör var" diye operasyonlar düzenlediğini, ordunun dağlara "piknik için değil terörü önlemek için çıktığını" belirtti. Havaların ısınmaya başladığı geçen mart ayından bu yana terör faaliyetlerinin canlanmasına rağmen teröristlerle TSK mensuplarının yakın temasa girmediklerini, teröristlerin mayın ya da uzaktan kumandalı patlayıcılarla eylem yaptıklarını söyledi. "Terör eylemleri durmadan operasyonların durdurulması mümkün değildir" diyen Büyükanıt "Terör durmadan operasyonların durdurulması, genel af çıkarılması ve Öcalan'ın serbest bırakılması gibi taleplerin kabul edilmesi söz konusu değilidir. Yoksa şehitlerimizin kemikleri sızlar" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan'dan YÖK'e: Sen önce başarılı ol
 G.Saray'ın kapısı 50 çocuğa açıldı
 'Katili bulamadık içimiz acıyor'
 Erdil davasında alış veriş var belge yok
 Yeni ÖSS sistemi dershaneye yarar
 Türkiye milletvekilliğine CHP ve DYP'den destek
 Muş'ta 'anakonda' korkusu!
 Guletlerin 'Titanic'i suya indirildi
ERDAL ŞAFAK
Soydaşların modeli
Türkiye'nin biri doğuda, diğeri...
ÖMER LÜTFİ METE
Tek dişi kalmış Fehriye
Belçika'nın Fehriye Erdal'a...
UMUR TALU
Ne mutlu size!
Normal koşullarda...
Bir anne, babanın...
YILMAZ ÖZDİL
Yıkıverin birinin üstüne...
Malum... Kızının...
ERGUN BABAHAN
Basında denetimin önemi
Gazetelerde dün yer alan...
'Türkiye'ye verilen söz tutulmalı'
AB dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Blair, Avrupa...
Çin 'Venedik' gibi!
Çin'de etkili olan seller yüzünden 100 kişi hayatını kaybederken,...
Adalı Emre
Adalı Emre
İngiliz Newcastle'la anlaşan Emre, yurt dışında devam edeceğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu