kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğan: Havuz böyle gitmeyecek

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Kulübü yöneticilerinin TV yayınları konusunda maddi çıkarlar uğruna kenetlendiklerini savunarak, ''Daha dün birbirlerine ağızlara alınmayacak sözler söyleyen 3 ulu çınar ile Anadolu'dan Trabzonspor'unda kenetlenmesi gerçekten çok acı'' dedi.

Havuz tartışmaları ve Gaziantepspor'un geleceği konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yıllardır saha içinde ve dışında fair-play'e aykırı davrandığını ileri sürerek, ''Ancak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin yöneticileri, maddi gelirlerinin azalması kaygısıyla, yani maddi çıkarlar uğruna alışık olmadığımız bir şekilde kenetlenmişlerdir. Burada en acı olan şey, Anadolu'yu temsil ettiğini söyleyen ve yıllardır bizimle hareket eden Trabzonspor'un para uğruna bizleri terk etmesi'' dedi.

Gelir dağılımıyla ilgili alınan kararların, Futbol Federasyonu Genel Kurulu Kararı olduğunu hatırlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda alınmış bir kararı, oldu bitti olarak nitelendirmeyi, Futbol Federasyonu'na ve genel kurula yapılmış bir saygısızlık ve ayıp olarak değerlendiriyorum. Unutmamak gerekir ki, naklen yayın gelirleri dağılımıyla ilgili olarak alınan vebugün tartışma konusu yapılan karar, herhangi bir kulüp veya birkaç kulübün almış olduğu karar değil, Kulüpler Birliği Vakfı'nın kararı dadeğil, Futbol Federasyonu Genel Kurulu kararıdır. Yönetim kurulu, genel kurul tarafından seçilmiş bir organdır. Yönetim kurulunun kendisini seçen genel kurur kararını hiçe sayması hukuken mümkün değildir. Bu hukuki sonuçlar yeni hukuki yollarla ispatlanacaktır.''

'HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Doğan, havuz gelirinin kulüplere adildağıtımı konusunda blöf yapmadıklarını belirterek, ''Havuz sistemi düngibi olmayacak, bunu herkes böyle bilsin. Biz adalet istiyoruz, hakkımızı istiyoruz. En önemlisi mezarlığa giden, gömülmek üzere olan Türk futbolunu kurtarmak istiyoruz'' dedi.

Avrupa'da, futbolun sevildiği diğer dünya ülkelerinde havuz gelirlerinin adaletsiz dağıtılmadığını, Avrupa'da oynanan liglerde 3 büyük kulübün sürekli şampiyon olmadığını anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz havuz gelirinin adaletli dağıtılarak rekabetin artırılmasınıistiyoruz. Bu hak arama mücadelesidir, isyan değildir. Mevcut sistemindeğişmesi şarttır ve biz blöf yapmıyoruz. Herkes oturdu haysiyet, şeref, namus sözü verdi, sistem değişmezse kimse sahaya çıkmayacak. Biz Türk futbolunu büyütmek için mücadele ediyoruz. Rekabet artarsa Türk futbolu büyür ve gelişir. Rekabeti artırmak da parayla olur. Bakın Fenerbahçe 130 milyon dolarlık bütçe yapıyor, tekelleşiyor, bu Türk futbolu için çok tehlikeli.

Tüm profesyonel kulüpleri temsil eden federasyon başkanı ve yönetim kurulunun alacağı kararlar önemli. Levent Bıçakcı, adil bir dağılım için çalışma yapıyor. Ligleri protesto etme amacında değiliz. Hakkımızı savunuyoruz. Şahsi çıkar için bir şey istemiyoruz. Eski çamaşırları ortaya koymanın manası yok. Futbol Federasyonu bu işi çözecek, çözmek zorunda.''

'HAVUZDAN ÇIKMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Doğan, genel kurulda, naklen yayın gelirlerinin yüzde 50'sinin 18 takıma, yüzde 40'ının puanlamaya, yüzde 10'unun da maç yayınlarının dağılımı ve son 3 yıllık şampiyonluklara göre dağıtılması yönünde önerge verdiklerini anımsattı. Birliğin, 14 kulübün değil 18 kulübün birliği olduğunu vurgulayan Doğan, ''Menfaatleri çakışınca 4 büyük kulüp bizi yalnız bıraktı. Onlarsız lig olmadığı gibi, 14 kulübün iştirak etmediği bir lig de olmaz. Kulüpler bu konuda kesin karar almış durumda. Herkes namus, şeref sözü verdi. Birlikten hiçbir kulübün ayrılıp tek başına hareket edeceğini sanmıyorum. Sürüden ayrılanı kurt kapar'' dedi. ''4 büyük kulübün'' Anadolu kulüplerinden futbolcu almayacaklarınıanımsatan Doğan, ''Zaten almalarını da istemiyoruz. Bıraksınlar çocuklar bizde rahat oynasınlar, futboldan zevk alsınlar, taraftarlarıstada çeksinler. Bizler de ligde iddialı olalım. Yetenekli bir futbolcuyu alıp bir kenara atıyorlar. Türk futbolunu baltalıyorlar farkında bile değiller. Birinci lig genç futbolcu mezarlığı oldu. Bizden futbolcu almamalarından mutluluk duyarım'' dedi.

EŞİT DAĞITILSIN

Havuz sisteminin lig performansına göre olması gerektiğini vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ligde mücadele eden 18 takım, yüzde 40'lık veya 50'lik payı eşitolarak almalı. Geriye kalan yüzde 40'lık veya 50'lik pay da performansa göre dağıtılmalı.

Ligdeki performans size para getirir. Anadolu kulüplerinin parası olsa hiçbir futbolcunu satmaz. Herkes adaletli yarışmak zorunda. 4 büyük kulüp, haksız yollardan diğer kulüplerden aldığı paralarla futbolcu transferi yapıyor. Yarışma bunun neresinde? 4 büyük takım birfutbolcuya 5 milyon dolar verirken, diğer takımın toplamı 5 milyon dolar değil.

Bu koşullarda 14 Anadolu takımı antrenman takımı, 4 kulüp de ana takım olarak gözüküyor. 14 kulübü gereksiz görüyorlarsa, ayrı bir lig yapılsın. Onlar kendi aralarında maç yapsınlar, biz kendi aramızda yapalım. Sonra da 2 ligin birincileri karşılaşsın ve Türkiye Şampiyonuortaya çıksın, hodri meydan. Biz onların başarısız olmalarını istemiyoruz, ama adaletli olunması taraftarıyız. Böylelikle Türk futbolu Edirne'den öte gider, Avrupa'da da başarılı olur.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 85 milyon Euroluk red
 Geretz: 25 maçı çok dikkatli izledim
 Emre İngiltere yolcusu
 Beyzbol sopası kime indi?
 Marsilya tutuştu!
 Yüzde 90 imparator
 2006'ya gideriz
 İlle de Carew
 Yine hüsran! :0-3
 Son yemek mi?
 Dolce Vita: tatlı hayat
 Tolga'ya geçit yok
 Haber Hattı
HASAN SAYDAM
İlk Aşk Emel
İki yaşlı İngiliz taylarından koşuya...
VEDAT BAYRAM
Transfer curcunası
Son bulan bir lig ve şampiyonluk...
Telefonunuzu artık 'TİM' dinleyecek
Telefonunuzu artık 'TİM' dinleyecek
Eskiden MİT, polis ve jandarma birimleri, birbirinden bağımsız...
Avrupa'daki toz dumanın inmesini bekleyin!
Avrupa'daki toz dumanın inmesini bekleyin!
AB Komisyonu eski Başkanı Prodi, SABAH'a konuştu: "Ben Türkiye'nin AB...
Aklı hâlâ Bodrum'da
Aklı hâlâ Bodrum'da
ABD'nin dünyaca ünlü dergisi Sports Illustrated'in katalog çekimleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu