kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Hangisi yapay gündem?

Sağlı sollu iki medya röntgeni demokrasimizin ciğerlerindeki kanseri belgeliyor. Birincisi, Sezer'in affettiği militanların neredeyse tamamının tekrar dağa çıkıp devletle savaştığına ilişkin genişçe haberin orta sağ gazetede özenle sergilenişi. Öbür tarafın pek iltifat etmediği bu malzeme belli ki Sezer'in ' kökten ladinilik mücahidi' gibi davrandığına inanan ve ona içerleyip duran sağ için tam bir gülle! Gerçi gazete malzemeyi olabildiğince önyargısız ve objektif vermeye çalışmış ama için için Sezer'e gülle yollamış olmanın tadını çıkardığını da pek gizleyememiş İkincisi orta sol gazeteden salyasümük ideolojik yandaşlık yansıtan bir sunuş:
- Erdoğan grubunda türbana değindi ve ' bunları aşacağız, milletin vicdanını rahatlatacağız ' dedi. Sezer'den ise yapay gündem yaratmayın uyarısı geldi'
Yani Erdoğan yapay gündem yaratıyor, Sezer de uyarıyor.
Yani başbakan devleti sıkıntıya sokuyor, çok şükür ki cumhurbaşkanı var da engel olmak için gerekeni yapıyor.
Demokrasi kanseri budur. Bir ülkede medya kuruluşlarının neredeyse tamamı keser gibi sürekli kendi ideolojisinden ve yükseltilmiş değerlerinden yana yontarsa orada toplum hayatının bağışıklık sistemi olan eleştiri kültür ve ahlakından söz edilebilir mi? Demokrasimizin ciğerleri bu kanserle boğuştuğu için bol oksijenli bir coğrafyada doğru dürüst soluk alamıyoruz


Sayın Sezer Amasya Tamimi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı demeçte 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim külliyatından harmanlanmış özet nutuk arasına şu ibareyi sıkıştırarak güncellik ihtiyacını karşılıyor:
- Bağımsız ve özgür yaşamak uğrunda ödenen büyük bedelleri asla unutmamalıyız. Yapay gündemler oluşturarak Cumhuriyet'in temel ilkelerini tartışmaya açmak yerine, onu güçlendirip geliştirecek çağdaş açılımları yaşama geçirmeliyiz.
Demek 'yapay gündem' ha!? Hangisi gerçekten yapay gündem? Başörtüsü zulmünden şikayette bulunmak ve çözüm temenni etmek mi? Demek ' yapay gündem' ha!?bilgebilge Şu habere ne diyeceğiz öyleyse?
- Sezer'in sağlık sebebiyle affettiği teröristler dağda askerle çatışıyor Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 17 teröristten Ökkeş Karaoğlu'nun ardından Okan Ünsal ve eşi Berna Ünsal'ın da Sezer'in affıyla cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıktı. Sezer'in sağlık sebebiyle affettiği teröristler, dağlarda yeniden Mehmetçiğin karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Ovacık kırsalında güvenlik güçleri ile yasadışı MKP-HKO üye teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada öldürülen Okan Ünsal ve eşi Berna Ünsal, hastalık (Wernicke Korsakoff) gerekçesiyle Sezer tarafından affedilmişti. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Berna Ünsal, yasadışı örgüt üyeliğinden 15 yıl, eşi Okan Ünsal ise örgütün Ankara bölge sorumlusu olmak suçundan 22 yıl hapse mahkolmuştu. Berna Ünsal 2001 yılında, eşi Okan Ünsal ise 2003'te Sezer tarafından affedilerek cezaevinden çıkmış. Berna Ünsal'ın babası eski bir kaymakam. Kocası Okan Ünsal ise emekli bir başkomiserin oğlu. Aynı çatışmada ölen ve 16 yıllık kesinleşmiş cezası bulunan Ökkeş Karaoğlu'nun da Edirne Cezaevi'nden yine Cumhurbaşkanı'nın affıyla çıktığı anlaşılmıştı. Öte yandan bugüne kadar Sezer'in hastalık gerekçisiyle affettiği teröristlerin büyük çoğunluğunun yeniden terör örgütüne katıldığı belirlendi. Bunlardan güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölenlerin sayısının ise 10'u bulduğu belirtiliyor.
- Demek ' yapay gündem' ha?! Tam da bu haberin yayınlandığı gün ' yapay gündem' edebiyatına girişmekten daha yapay, daha çıplak ve daha çarpık bir ' yapay gündem' olabilir mi? Daha önce de benzeri şikayet söz konusu olduğunda kendisine gelen belgelere bakarak karar verdiği, ideolojik kayırmacılık yapmadığı yolunda açıklamalarda bulunan cumhurbaşkanı acaba neden bu tasarruflarından şüphe etmemiştir? Neden hiç şüphe etmemiş de ' savaşacak kadar ağır hasta' militanları tekrar tekrar af buyurmuştur? Ayrıca neden kendisine sağdan bir tek Allah'ın kulunu sağlık sebebiyle affetmek nasip olmamıştır? Sağcılar savaşacak kadar ağır hasta olmadıkları için mi? Sayın Sezer'in, söz konusu haber üstüne böyle bir demeç vermesi bana, kendisinin eski dostu Yalçın Küçük'ün ' Ey Yüce Gök, benim halkım bu kadar aşağılanmayı hak etmiyor' şeklindeki veciz ' materyalist' duasını hatırlatıyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türban testinde Erdoğan ve Mumcu   / 21-06-2005
 AB'nin derin bunalımı kimin bayramı?   / 20-06-2005
 50 yılda 'tahsis'ten kolpaya   / 17-06-2005
 Tek adamın kitabı   / 16-06-2005
 Köşk ve türban, yandım aman   / 14-06-2005
 Mumcu'nun iddialı deneyi   / 13-06-2005
 Korsan fıkıh musluğu   / 10-06-2005
 'ABD çıkarması'nın sağlaması   / 09-06-2005
 Beni sokmayan 'yalan'   / 07-06-2005
 Siyasallaşma ve apartheid   / 06-06-2005
ERDAL ŞAFAK
Yarım elma, gönül almama
Yükseköğretim Kurulu...
ALİ KIRCA
Eksik harfler!
Şimdi okuyacağınız satırlar, her birimiz...
ÖMER LÜTFİ METE
Hangisi yapay gündem?
Sağlı sollu iki medya röntgeni...
UMUR TALU
Madem karşıydınız..
Takke böyle zamanlarda düşer ki kel...
YILMAZ ÖZDİL
Kadın olmak zordur...
Gazetecileri sağa sola gezmeye...
Eylem için Türkiye vizesi
İngiliz gazetelerine göre; Irak'taki direnişi destekleyen internet...
Bush, eski esiri Kuzey Kore danışmanı atadı
SABAH gazetesinin Kuzey Kore yazı dizisi çerçevesinde...
Beyzbol sopası kime indi?
Beyzbol sopası kime indi?
Ribery sopalı saldırıyı remsen açıkladı. Doğru söylüyorsa G.Saray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu