kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ajandanıza bu konserleri not edin
Kapsamlı festival rehberi

Rockİstanbul, İstanbul Uluslararası Caz Festivali, Rock'n Coke ve İstanbul Rock Republic için ünlü gruplar Türkiye'ye geliyor. Kim, nerede sahne alacak? Rehberimizi kaçırmayın.


Ajandanıza bu konserleri not edin

Dünyaca ünlü hangi gruplar, şarkıcılar Türkiye'ye geliyor? Onları ne zaman dinleyeceğiz? İşte kısa ve öz 'festival'ler rehberi.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Uluslararası İstanbul Caz Festivali bu yıl 7-17 Temmuz'da. 30 topluluk ile 200'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak olan festivali bu sene çeşitli müzik ve seyahat dergilerinden yabancı basın mensupları ve Avrupa'nın önde gelen sanat ajanslarından menajerler izleyecek. 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri her zamanki etkinlik mekanı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi ve Babylon'un yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu, Kanlıca'daki A'ija ve Ses Tiyatrosu'nda düzenleniyor. Festivalin artık gelenekselleşen etkinliklerinden Caz Vapuru, bu yıl 10 ve 17 Temmuz günlerinde Barış Manço Gemisi'ndeki Boğaz turuyla sürerken Genç Caz Konserleri, amatör müzisyenlere festival programında yer alma fırsatı verecek. 8 Temmuz'da Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerin İstanbul'da görmek için yıllardır sabırsızla beklediği Elvis Costello ve yine Açıkhava Sahnesi'nde 10 Temmuz'da İstanbullularla ilk kez buluşacak olan muhteşem ozan Tori Amos'un yanı sıra birçok heyecan verici isim var. Bu isimlerden Eric Clapton, Marcus Miller ve Al Jerrau ile yaptığı çalışmalarıyla Türkiyeli izleyicinin de büyük bir hayranlıkla takip ettiği, üç Grammy ödülünün sahibi ünlü saksafoncu David Sanborn'ü de mutlaka izleyin.

ROCKİSTANBUL

Rockİstanbul Festivali'nin ikincisi, 19-22 Haziran'da İstanbul Kilyos Solar Beach'te. Garbage, Kraftwerk, Megadeth ve Black Label Society gibi dünya müziğinin ağır toplarının yanı sıra Bülent Ortaçgil, Mor ve Ötesi, Duman, Kurban ve Ceza gibi yerli sanatçı ve grupların da sahne alacağı festival hem denizden yararlanmak hem de müziğe kulak vermek için iyi bir seçim. Rockİstanbul Festivali, finallerini bitiren üniversitelilerin ve ÖSS sınavının bitişini kutlamak isteyenlerin stres atma partisi olacağa benzer. ÖSS belgesi ile festivale gelen veya öncesinde Tickettürk satış noktalarına giderek belgesini gösterenler için bilet fiyatları;günlük 40 YTL, kombine 60 YTL, kamp + kombine ise 70 YTL olarak açıklandı. Giderken yanınıza güneş kremi, mayo almanız, eğlencenin tadını arttırmanız için en önemli etkenlerden. Aracınızı yol boyunca ve kamp alanıyla festival arasındaki otoparka bırakabilirsiniz. Bu festivale dair kötü bir haberse; Mogwai grubunun bateristi Martin Bulloch'un aşil tendonunun kopması üzerine grubun İstanbul'a gelemeyecek olması.

İSTANBUL ROCK REPUBLIC
Istanbul Rock Republic Open Air Festival programı, bir rock festivalinde en çekici unsurun program olduğu görüşüyle büyük bir özen ve titizlikle oluşturuldu. Bu nedenle festivalde sahne alacak gruplar, hem çok genç ve coşkulu bir dinleyici kitlesini hem de rock müziğini seven, izleyen herkesi festival alanına çekecek nitelikte. Overkill, Slayer, Doro gibi rock müziğin hatrı sayılır isimlerinin yanı sıra In Flames gibi diğerlerine göre 'hafif' çalan isimler de bu festivalde mevcut. Festivallerde karşılaşılan sorunlardan biri olan gündüz saatlerindeki 'sıkılma' sorunu eğlence parkı ve diğer aktivitelerle ortadan kaldırılmış. İsteyen sabah sporunu, isteyen ormanda yürüyüşünü yapacak, isteyen zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağı yarışmalara katılacak. Üç günlük kombine biletler 80 YTL. Kombine bilet sahiplerinden ayrıca kamp alanı ücreti alınmıyor.1, 2 ve 3 Temmuz'da Sarıyer, Mehmet Akif Ersoy Ormanlık Alanı'nda tüm rock'çılar hazır bulunsun.

ROCK'N COKE
İlki 2003'te yapılan ve müzik ve eğlencenin bir arada kesintisiz yaşandığı Rock'n Coke'a yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinde ve yurtdışından on binlerce kişinin buluştuğu Rock'n Coke Festivali sorunsuz festivallerin başında geliyor. Fast food'dan manava, 16 değişik yiyecek noktası sayesinde aç kalmanız imkansız. 3-4 eylül günleri arasında Hazerfen Havaalanı'nda gerçekleşecek festivalde bu sene The Cure, The Offspring, Korn, Hot Hot Heat gibi ünlü gruplar sahneye çıkacak. Burn çadırında dans severler için Ellen Allien, Evil 9 ve Ricardo Villalobos hazır bulunacak. İstanbul'u dünya festivaller atlasına sokmayı hedefleyen Rock'n Coke ekibi, bu yıl tanıtım faaliyetlerini artırarak, Avrupalıları İstanbul'a davet ediyor. Avrupa ülkelerini kapsayan Soundwave festivaller turu kapsamında Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsveç, Danimarka ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 20 ülkede gençlere "İstanbul'a gidin" çağrısı yapılıyor. Milyonlarca eve ulaşan Coca-Cola kutuları üzerinde, poster, billboard gibi tanıtım mecralarında ve internet sitelerinde Soundwave festivaller turunun son durağı olan Rock'n Coke İstanbul'un tanıtımı yapılıyor. Gelecek üç yıl içinde de Rock'n Coke İstanbul Festivali'ne gelen yabancı katılımcı sayısının artması bekleniyor.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Angelica her şeyden değerli
 Treni kaçırmayın!
 Lahanayla gelen zayıflık
 Sempatik motosiklet İstanbul caddelerinde
 Orta Amerika'da bir pazar yeri
 Davetlerde şıklık telaşı hiç bitmiyor
 Board'lılar bir araya geliyor
 Endülüs güneşi başkadır
 Haftanın Kitapları
 Remiks bahane Sezen şahane
 35 yıllık macera bitti
 Yerine sevemem lütfen ısrar etme!
 Sokak kedileri organ bankası mı olacak?
 Kadınlar bu 'T'yi çok sevdi
 Top model oyunculuğu sevdi
 Kadınlar ve hayatın katları
 Haftanın Kitapları
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Filleri yutan pireler!..
Elli beş yıl önce, Türk halkı,...
Kökenleri karışık ama ufku geniş bir serüven
Kökenleri karışık ama ufku geniş bir serüven
Senaryosu Luc Besson'a ait yapım, kültürel kökenleri son derece...
Antalya sürprizlerle geliyor
Antalya sürprizlerle geliyor
42.yılında Antalya Film Festivali yeni bir start alıyor, belki de...
İthal içki stokları alarm verdi
İthalatçı firmalarla devlet arasındaki anlaşmazlık kısa sürede...
Kremlin Sarayı'nın şarapları Türkiye'de
Şarabın bağdan kadehe uzanan yolculuğunun en köklü...
Bir kitap için dünyayı dolaştı
Kostüm tarihçisi Elif Jülide Dereboy, beş yıllık bir çalışmayla hazırladığı...
Çocukların favori yiyeceği dondurma
Hangi çocuk rengarenk, lezzetli bir külah dondurmaya 'Hayır' diyebilir ki?...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.