kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

Sarı bilezik fırtınası

Karşımda Lance Armstrong gülümseyerek bana bakıyor. Hani şu iki ayrı yerinde kanseri yenerek altı kez üst üste Fransa bisiklet turu kazanmış olan müthiş sporcu, müthiş mücadeleci. Devamlı giydiği sarı mayosunu ilham alarak kanser hastalarına yardım için sarı bilezik kampanyasını başlatan kişi. Çok yakında yazdığı kitabın Türkçesi çıkacağı için İstanbul'a gelmiş. Tanışırken ceketinin kolu sıyrılıyor ve gördüğüm şeye şaşıp kalıyorum. Evet bileğinde sarı bilezik. Ama kendi bileziği değil, sarısı farklı, üstünde Epsilon Yayınevi'nin damgası olan "iyi yaşa" yazan pazartesi günü basına tanıttığımız bilezik. Ben şaşkınlıkla hala uzattığı ele bakarken "Türkiye'deki kansere karşı savaşta öncülük ettiğiniz için sizi kutlarım" diyor. Şaka, şaka... Hiç böyle bir şey olmuyor. Rüyamda görüp konuşmuşum da onu aktarıyor da değilim. Ama kitabın çıkacağı ve kendisinin de gelme olasılığı olduğu söyleniyor. Böyle olsa bu hem onun kitabı, hem bizim yardımlaşma kampanyası için güzel olmaz mıydı? İnternetten bakmışlar dünyada her gün dört yüz bin tane alıcısı varmış. Demek ki müthiş moda. Salı günü ATV haber programında Sayın Ali Kırca ile bu konu üzerine sohbet etmiştik. Çarşamba sabahı telefonlar durmak bilmiyor. Nerede bu bilezik? Migros'un sadece 3M mağazalarında mı satılacak? Bir mücevher firması çok miktarda almak istiyormuş kiminle konuşulacak? Bağış nereye MEKA Meme Vakfı'na mı, başka yere mi yapılacak? Bu elli binin yarısını bir ilaç firması alırsa hemen bitebilir. Bunlar konuşulmaya başlandı sabah gözümüzü açar açmaz. Kampanyada çalışanların çoğundan birileri almış bilezikleri. Bana "Sizde var mı" diye soruyorlar. "İyi yaşasın diye birini Hülya Koçyiğit'e, kolumdan çıkardığımı da Türkan Şoray'a taktım" diyorum. Bence İstanbul'un en güzel manzaralı mekanı Ulus 29'un sahipleri Zeynep ve Metin Fadıllıoğlu bileziği pazartesi akşamı şık bir kokteylle basına tanıtmayı üstlendiler. İlk gelen hiçbir yere katılmayan sevgili arkadaşım Müjde Ar oldu. "Siz dersiniz de ben gelmez miyim" diyen Hande Ataizi koştu geldi. İpek Tuzcuoğlu en ipek en şık haliyle "Ne zaman isterseniz yanındayız" dedi. Nebahat Çehre, Özcan Deniz'in çok istediği halde çekimlere devam ettiği için gelemediğini söyledi. Tülin Şahin "Yalnız moda diye değil, bilincinde olarak taksalar gençler" deyince Deniz Akkaya "Bu bileziği kolunda taşıyanlar 'Ben başkalarını da düşünen güzel bir insanım ve iyi yaşamaya hakkım var' diyen insanlar olacak" dedi.

ÇOK SARSAĞIM
Nöbetçi sağır olduğum için gürültülü yerlere girince nereye bakacağım, kim bana ne diyor bilemediğim için çok sarsak oluyorum. Geçen gece de tam kapıdan içeri girerken geri döndük ne için olduğunu bilmediğim için ilk göz göze geldiğim, hiç tanımadığım bir beyefendinin zorla elini sıkıp "İyi akşamlar" dedim. Hiç bana elini uzatmaya niyeti olmadığı için eli cebinde gurubuyla içeri yürüyen bey şaştı kaldı.

ÖNEMLİ NOT: Hep bahsediyorum ya "Benim bir küçük kardeşim var" diye. Bircan Usallı Silan. N1 Program Yapım Organizasyon Danışmanlık Şirketi olarak hiçbir kazanç gözetmeden aksine bütün vaktini ve emeğini esirgemeden binlerce telefon ederek, ekibiyle günlerce uğraşarak bu bilezik kampanyasıyla ilgili her detayı öyle bir organize etti ki! Onun işbirliği ve iyi kalpliliğine hayran olursunuz. Bravo Bircanım, çok canım! Hem de çok teşekkürler...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Eşlerin dayanışması   / 11-06-2005
 Türk-Yunan dostluk gecesi   / 04-06-2005
 Antalya'da iki gün   / 28-05-2005
 Seyahatin dayanılmaz hafifliği   / 21-05-2005
 Ödüllerin en güzeli   / 14-05-2005
 Anadolu'nun kalbi ve bir ödül   / 07-05-2005
 Sarı bilezik fırtınası   / 30-04-2005
 Bahar sarhoşluğu   / 23-04-2005
 Önce sağlık   / 16-04-2005
 Manolyam   / 09-04-2005
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pantolonu ters giymiş ama üç dil biliyor
Evin küçüğü...
ALİ POYRAZOĞLU
Gül ki dünya seni kucaklasın
Sonunda kendimi Bodrum'a...
İthal içki stokları alarm verdi
İthalatçı firmalarla devlet arasındaki anlaşmazlık kısa sürede çözülmezse...
Kremlin Sarayı'nın şarapları Türkiye'de
Şarabın bağdan kadehe uzanan yolculuğunun en köklü merkezlerinden Gürcistan'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.